Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Autyzm po MMR?

Polecane posty

Gość gość

Znacie kogoś kto dostał autyzmu po szczepionce MMR? Nie twierdzę, że to szczepionka spowodowała, ale chodzi mi o regres bezpośrednio po szczepionce?

Gość gość
Nie, nie znam, bo po pierwsze nie znam żadnego autystycznego dziecka, a po drugie takich związków nie ma.

Gość gość
Nie napisałam, że są związki. Z tego co czytałam jest dużo przypadków regresu np. parę dni po szczepieniu.

Gość gość
Up

Gość gość
Właśnie, ja tez czytałam, ze jest "dużo przypadków", a jednak wśród rodziny czy znajomych, ani znajomych znajomych nie mam ani jednego. Wiec gdzie te "dużo"?

Gość gość
ja mogę się pochwalić, że nie chodzi o autyzm, a o schorzenia, które wystąpiły u 5 miesięcznej dziewczynki w wyniku szczepienia nie na mmr nawet, a te do 5 m-ca, czyli wzwb i podstawowe, nawet nie 5 w 1, tylko pojedyncze otóż owa dziewczynka ledwo została odratowana w szpitalu, miała leukopenię, trombocytopenię i anemie, spadło wszystko co możliwe w morfologii i niestety, ale ma stwierdzone na piśmie, ze to po szczepieniu, wieźli ja karetka do szpitala na hematologie w innym mieście niż mieszka, tam spędziła 2 tygodnie na wszelkich badaniach, włącznie z pobraniem szpiku działo się to w sylwestra, tak zaczęła nowy rok o traumie rodziców nie wspomnę, bo sama drżałam o nią wyszła z tego, ale wyniki krwi do tej pory sporo odbiegają od ideału także taki drobiazg

Gość ewelina546
U każdego inaczej będzie się objawiał autyzm, jedni mają go w większym stopniu, drudzy mniejszym. Warto go dobrze zdiagnozować, aby być pewnym, że to właśnie to jest powodem i że jest to autyzm: http://psychomedic.pl/diagnoza-autyzmu-zespolu-aspergera . Taka diagnoza nie jest trudna i szybko można ją zdiagnozować a potem leczyć.

Gość gość
Jestem mama chlopczyka ze spektrum autyzmu. Oznaki pojawily sie po tygodniach zle leczonego zapalenia uszu polaczonego z kalenarzem szczepien. MMR nie pozwolilam szczepic. W ostatnich 2 latach poznalam wielu ridzicow ktorych dzieci totalnie sie wylaczyly w ciagu 48 godzin po szczepionce. Autyzm ma swoje korzenie w wadliwej budowie genetycznej wiec technicznie szczepionki nie sa jego przyczyna. Na pewno jednak potrafia go ujawnic.

Gość gość
Niestety, mam syna z autyzmem. Niby nie ma "wiarygodnych" badań, niby nic takiego po szczepionce nie ma miejsca, ale jak wytłumaczyć fakt, że dwoje dzieci z autyzmem, które są dziećmi lekarzy nie są szczepione?

Gość gość
Wbijcie sobie do głowy że to nie wina szczepionek. Według nowego kryterium diagnostycznego DSM V ..." Zaburzenie spektrum autyzmu jest zaburzeniem neurorozwojowym i musi być obecne od niemowlęctwa lub wczesnego dzieciństwa, ale może nie być rozpoznane w tym okresie, z powodu minimalnych wymagań społecznych i wsparcia ze strony rodziców oraz opiekunów dostarczanego we wczesnych latach życia dziecka." Śmieszą mnie te teorie spiskowe, trzeba prawdzie spojrzeć w oczy.

Gość gość
Jeśli masz konto na fb zapisz się do grup o autyzmie, tam co trzecia matka pisze, że szczepionce MMR dziecko zaczęło się cofać.

Gość gość
Gościu z 18.39 - nie masz pojęcia o czym piszesz!!!!! Masz dziecko z autyzmem????????? Masz racje że dzieci rodzą się z autyzmem (albo raczej zakodowaną genetycznie tendencją do rozwoju pewnych cech ze spektrum lub pełnego autyzmu). Oczywiście na początku się tego nie wie. Niektóre, dobrze prowadzone dzieci mają problemy z mową albo delikatnie dziwne zachowania. Często jednak podanie szczepionek - a szczególnie MMR - powoduje że cechy autystyczne wybuchają z ogromną siłą i w ciągu tygodnia zdrowe dziecko... o którym nie wiedzieliśmy, że ma zakodowaną skłonność do cech autystycznych, zamienia się w warzywo. Autyzm może być też ujawniony przez wiele innych czynników - np, zagrzybienie organizmu długotrwałym leczeniem antybiotykami. Ale szczepionki odgrywają ogromną rolę. Nikt tego nie przyzna oficjalnie bo za szczepionkami stoją ogromne pieniądze oraz fakt, że rzeczywiście zapobiegają one wielu groźnym epidemiom. Łatwo się nabijać z poglądów matek dzieci autystycznych ale chciałabym zobaczyć CIEBIE obserwującą jak w ciągu kilku godzin po szczepionce Twoje dziecko się zmienia - przestaje na ciebie patrzeć, zanika mu mowa, traci zainteresowanie światem i innymi ludzi, przestaje słyszeć mowę, zaczynają go drażnić dźwięki, nie chce żebyś mu śpiewała, bije cię kiedy próbujesz go przytulić, gapi się godzinami w okno albo na żarówkę; kochasz swoje dziecko ale to uczucie nie jest odwzajemniane; jest duża szansa że nigdy nie usłyszysz 'kocham cie mamo'; że będzie chodził pieluchach to 7 roku życia; ze będzie przejawiał strach i agresję; że każdego dnia będziesz zadawała sobie pytanie - dlaczego moje dziecko????

Gość gość
Twoje dziecko sie z tym urodziło i nie ma na to wpływu szczepienie. I tak by zachorował wcześniej czy później szczepionka nie powoduje autyzmu z tym się urodził i niestety przychodzi okres ze się to ujawnia

Gość gość
Moje dziecko cofnelo sie po 6w1. Przestało mi w oczy patrzec i się usmiechac. I to z dnia na dzień. Mmr odpuscilam. Mam już dość szczepien.