Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Studentka smutna

Dlaczego nie potrafię się uczyć?

Polecane posty

może kiepsko się odżywiasz i mózg strajkuje, może mało śpisz, może za dużo się rozpraszasz pierdołami - np. kafeterią :P jest wiele możliwości. na początek spróbuj uzupełnić witaminy z grupy B i magnez jakimiś suplementami i chodzić spać o przyzwoitej godzinie :)

Gość Studentka smutna
Szczerze mówiąc mój tryb życia od ok 2 lat się nie zmienił więc to chyba nie jest główną przyczyną. A co do rozpraszania pierdołami to prawda, ale męczy mnie to dopiero od miesiąca. Kiedyś potrafiłam przez jedną noc zapamiętać ogrom materiału, a teraz od samego czytania bolą mnie oczy i nie umiem skupić wzroku...

Gość gość
Masz 20 lat, męża, 3 letnie dziecko i studiujesz medycynę ? :P no nie wierze k****a :D Jessiki z trójami na świadectwie i bachorami zaczęli przyjmować ? To jakaś medycyna w Oławie / Bydgoszczy ? :D:D

Gość Studentka smutna
To uwierz, uwierz :) Ponoć wiara czyni cuda. A skąd wnioskujesz, że miałam tróje na świadectwie? Nic takiego nie pisałam.

Gość gość
Do studentki. Pomysl, ze nie wszyscy moga studiowac medycyne wiec masz ten przywilej. Nie zmarnuj tej szansy. Odlacz Internet kiedy sie uczysz, mysl o tym ze nauka Nie pojdzie Na Marne, ze to dla przyszlosci Twojej I dziecka. Nie idz spac o 22giej, tylko ucz sie az do przyjscia meza o 24tej.mozg najwiecej chlonie przed snem. Rob notatki i ucz sie regularnie. Zaloz kalendarz co i Na kiedy masz sie nauczyc, wtedy bedziesz sie uczyla I zapamietywala. Czasami Jak ma sie juz noz Na gardle ( czyt. Sesja) to wtedy czlowiek Nie ma wyboru I duzo sie uczy I musi wszystko zapamietac. Kup gingo Bilbao wyciag. pzrdw

Gość gość
Ja tez nie wierze tej ćpunce :D:D

Gość asiutka   1999
Ja też mam problemy z zebraniem się do nauki, zawsze coś mnie rozprasza jakoś wewnętrzie

Gość gość
Intelektualistki nie wychodzą za maz w wieku 20 lat i nie maja dziecka gdy same sa dzieckiem. Puste szmaty w zawodówkach owszem :P

Gość gość
22:51 Może nauka nie jest dla ciebie?

Gość asiutka   1999
to znaczy co chcesz przez to powiedzieć

Gość gość
Sie k****a domysl szmato

masz 20 lat, 3-letnie dziecko, czyli wpadłaś w wieku 17 lat, teraz masz najbardziej wymagające studia (jedne z) jakie można, Twój zapładniacz położył penisa na podział obowiązków w rodzinie i Ty się dziwisz, że masz problem z koncentracją chcąc być lekarzem? nie mam słów i nie mam pytań. ja też bym uciekała w muzykę i kafeterię..... oh wait.

Gość gość
W 1 LO jprdl :D Twoj zapladniacz czym sie zajmuje ?

Proszę o pomoc mojego dziadka (!), który jest znerwicowanym i niestabilnym czlowiekiem. Do tego wszystko jest na mojej głowie, zasiłki, urząd skarbowy, stypendia, przedszkole, jeśli tego nie dopilnuję to nikt tego za mnie nie zrobi. x nie chcę być niemiła, ale mogłabyś k***a ogarniać walkę o własny spokój i być bardziej asertywna niż Twój układ rozrodczy

Gość gość
Ona pisze że on pracuje :D

23:41 Zostanie lekarzem było moim największym marzeniem od dzieciństwa, dało mi takiego kopa, że z niemowlakiem na ręku zdałam matury na ok 90%. Chłonęłam wiedzę jak gąbka, więc na pewno jest to moje powolanie. Druga sprawa jest taka, że na drugim roku niewiele przedmiotów ma coś wspólnego z medycyną praktyczną. x to piękne, ze marzenia Cię tak motywują, ale ja bym na Twoim miejscu odłożyła je w czasie, może wzięła dziekankę, przerwała? w ogóle zmienić na chemię lub biologię, coś podobnego, ale nie cały ten nawał, aż synek podrośnie? czasem czuje, że się realizujesz i jedziesz na fali, ale nie czujesz, że ten wysiłek Cię zabija. powinnaś to wiedzieć, medycyna obejmuje też psychikę, bo problemy i osłabienia zdrowia się w niej odbijają.

Jeżeli to problem ze skupieniem czy pamięcią to są na to sposoby a nawet terapię, sam kiedyś brałem notropy. A powodów może być wiele, stres, brak samodyscypliny, ogrom czynników rozpraszających, choroba a nawet wrodzona głupota.

Gość gość
Yebne jak powiem, ze jej zapladniacz jest w tym samym wieku:D

Gość gość
musisz odłączyć internet, to straszny zjadacz czasu. nauka na blachę NIKOMU nie wchodzi łatwo, nawet tym najlepszym - zapamietaj to, że to meczarnia dla każdego. Staraj się robić rysunki, jakieś zapadające w pamięć hasła, opowiadac jakieś śmieszne historie, które ci pomoga kojarzyć fakty. I nie polecam nauki po nocach, jest po prostu nieefektywna. Jestem na farmie więc tez nie ma lekko. Pozdrawiam kolezankę ze spokrewnionego kierunku !

Gość gość
*jak powie

Gość gość
Moze masz zespol nieszczelnego jelita ale na medycynie nie uczą takich rzeczy bo to zywa fabryka konowalow. Jakos nie mam zaufania i jestem bardzo przeciwna medycynie akademickiej ale to co moge Ci ewnetualnie.sama doradzic to zbadaj sie pod katem tarczycy to co opisujesz to moze byc jeden objaw wlasnie tego albo jak pisalam wczesniej nieszczelne jelita ale to juz bardziej skomp li kowana sprawa a medycyna nie uznaje takiej jednostki chorobowej co skazuje wiekszosc ludzi w tym mozliwe i ciebie na zycie w chorobie.tak to.wlasnie wspaniala medycyna. Ale pomijajac moja niechec do tego koerunku i dziedziny nauki to moze b yc przycyzna fizyczna moze anemia zbadaj zelazo hemoglobine moze przez stres dodatkowo zle.sie odzywiasz a moze jak wcEsniej wspomnialam choroba przewodu pokarmowego moze to.byc.rowniez zwykle.przemeczenie co musisz juz sama rozwiazac. Taki nieregularmy tryb spania tak samo moze niekorzystnie wplywac n a ogolna kondycje organizmu

Gość Studentka smutna
02:06 Niestety tu muszę przyznać Ci rację. Na tych studiach uczymy się mnóstwo rzeczy, ale są one zupełnie niepotrzebne. Nie wiem po co lekarz musi znać na pamięć szlak syntezy puryn, pirymidyn czy cykl Krebsa :( Gdybym była na biochemii to rozumiem, ale mi to się w przyszłości kompletnie nie przyda. Na kliniki zostaje nam mało czasu i czuję, że to będzie po prostu rycie na blachę. Czyli lekarze ZZZ. Ale to nie jest wina studentów tylko debilnego systemu nauczania i braku organizacji ze strony uczelni. Na przykład jak można studentom pierwszego roku pozwolić uczyć się anatomii na starych preparatach, na których już nic nie widać, albo w ogóle pozwolić żeby uczyli się "na sucho" z książki. Porażka... A co do spraw zdrowotnych to tarczycę mam w normie i całą resztę też, bo niedawno robiłam badania.

Gość gość
Twoja kariera edukacyjna sie skonczyla

Gość gość
"Dlaczego nie potrafie sie uczyc" Jestes y*****m pustakiem:D:D

Gość gość
gość 14.40 - A jak Ciebie nazwać ? Jestem damą , a damy brzydkich słów nie używają i dlatego nie dostaniesz ode mnie odpowiedniego określenia.

Gość Studentka smutna
Dzisiaj próbowałam się uczyć i niestety znów nie umiała skupić wzroku. Po kilku stronach lektury w środku pola widzenia zaczęły pojawiać mi się czarne plamy i niewiele mogłam już przeczytać... Byłam jakiś czas temu u okulisty z innym problemem, mam przepisane specjalne okulary, ale niewiele mi pomagają.

Gość gość
17:49 Medycyna nie dla ciebie. Za głupia i leniwa jestes. Kosmetyczki słuchają muzyki całymi dniami, przenieś sie na jakaś kosmetologię :P

Gość Studentka smutna
19:20 Bardzo Cię proszę przestań leczyć swoje kompleksy moim problemem, bo to robi się już żałosne. Jak masz dawać takie rady to lepiej wyłącz komputer i idź spać, wyświadczysz tym światu niemałą przysługę. I radzę Ci nabrać trochę szacunku do innych ludzi, bo gdybyś Ty miała studiować kosmetologię to po miesiącu być zrezygnowała. To też jest wymagający kierunek, ale co Ty możesz o tym wiedzieć... :)

Gość gość
No chociaz ona leczy swoje kompleksy sama, jakbys ty sie zabrala za leczenie jej kompleksow to by ci jeszcze lepiej doyebala :P Autorka tego postu ma racje . Laski w zawodowkach chodza po miescie z telefonem w lapie i puszczaja z niego muzyke calym dniami, i maja kilkoletnie Nikolki. Ps. Z kim zostawiasz dziecko jak idziesz na uczelnie? Medycyny nie ma zaocznie....