Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podejrzewam że mam rozdwojenie jaźni, tzw osobowość mnogą, co teraz ? wiecie ?

Polecane posty

Gość gość

w wikipedii piszą że zazwyczaj dwie osobowosci lub wiecej nie wiedzą o sobie, u mnie jest na odwrót, ja wiem o drugiej ja, świadomie ''przelączam'' sie na nią , a czasami dzieje sie to samoistnie tzn nawet nie zauwazam kiedy jestem tą drugą ja, tak bylo od zawsze, teraz z wiekiem przybiera to na sile, w encyklopedii jest ze dwie osobowosci mogą się bardzo od siebie róznic, inne słownictwo, zachowanie, a nawet ostrość wzroku, ciśnienie krwi, preferencje seksualne... U mnie jest tak, że w głowie mam inną siebie, chyba ktoś kim chcialam zawsze byc, pewną siebie, wyuzdana, po trupach do celu, taka suka wamp, a prawdziwa ja to spokojna uczuciowa melancholijna osoba :) Byłam na rozmowie o prace i wtedy bylam tą drugą ja, prace odrzucilam ze wzgledu na inne oczekiwania finansowe i umowe, ale potem zrozumialam co ja wyprawialam na tej rozmowie, bylam niesamowicie pewna siebie, jakbym co najmniej miala zostać prezydentem, od razu spodoobalam się rekrutatorce i szefowi, od razu mnie z nim poznała, nigdy nie ćpałam ale chyba tak się zachowują naćpani ludzie ?? Przed jednymi ludźmi gram taką, a przed innymi inną, każda ja ma inną historie, inną przeszłość. Rozumie mnie tu ktos o czym mowie ? :) wiem ze mam nie pokolei w głowie i chyba tylko inny czubek mnie zrozumie :) u lekarza nie bylam bo jakos strasznie mi to nie przeszkadza, ale boje sie co bedzie dalej, wejde w osobowość tej drugiej ja wymyslonej z wymyslonymi wspomnieniami ? wtedy chyba naprawde sfiksuje i strace kontakt z rzeczywistoscia ?

Gość gość
A co Twoi znajomi na to? co rodzina? Nie zauważyli, że raz jesteś taka, a raz taka?

Gość gość
Provo!

Gość gość
A co Twoi znajomi na to? co rodzina? Nie zauważyli, że raz jesteś taka, a raz taka? x zauwazyli i to nie raz, moja mama często podejrzewała mnie o branie narkotyków (i chyba nadal podejrzewa), nie raz ukradkiem widziałem jak grzebała w moich rzeczach, po przyjezdzie w walizce, dawno temu szukała niewiadomo czego nawet w skrytce tam gdzie są liczniki na wode , myslala ze cos ukrywam, ze dziwnie sie zachowuje, tak jak pisałam w miare potrafie to kontrolować, jestem kims innym głownie w kontaktach z obcymi, moje niewielkie grono znajomych jest przyzwyczajone do moich zmian nastroju i pieprzenia piąte przez dziesiate ;) Łatwo trace kontrole nad soba po alkoholu, puszczają mi hamulce i wtedy hulaj dusza piekła nie ma, juz kiedys otarłam sie o niefajną sytuacje gdy wsiadlam z obcym facetem w nocy do jego auta i zaczal mnie macac, na szczescie nie byl gwałcicielem, obawiam sie po prostu do czego to doprowadzi, bo w głowie juz mam mysli ze moze uciekne gdzies i zaczne zycie od nowa jako ktos inny ?? chyba powinnam isc do lekarza ale co mu powiem? da mi jakies g*******e leki na schizofrenie i stane sie warzywem wiec wole zyc jak teraz

Gość gość
Skończy się to w taki sposób, że przestaniesz odróżniać prawdziwe ja od wymyślonego ja, mówiąc wprost wszystko w głowie ci się pomiesza w pewnym momencie. Znałam nałogową mitomankę, która na początku kontrolowała kłamstwa, celowo ściemniała a potem już nie wiedziała co mówi, nawet gdy ktoś ją złapał na kłamstwie i powiedział wprost żeby nie kłamała, ona dalej swoje.

Gość gość
Każdy ma co najmniej dwie osobowości, a już każdy ma dobrą i złą stronę, każdy pozoruje, gra i kłamie.

Gość gość
18:35 Bzdura. A co do autorki, jesteś niedojrzała lub opętana. To tak w wielkim skrócie. Takie zaburzenia osobowości są właściwe dla osób odmawiających wejścia w dorosłość. Dorosłości nie mierzy się wiekiem, tylko poziomem wielopłaszczyznowej wewnętrznej integracji. Ciekawe, ile masz lat. Można być damą na salonach i dziwką w łóżku, nic nie stoi na przeszkodzie. Nie trzeba kłamać, tworzyć innych przeszłości i innych wariantów historii.

Gość gośćsylwia
17.52w jakich sprawach kłamała?

Gość gość
takie stany świadomości ' grania ról ' a nie siebie - dopadają tych którzy nie wypracowali swego światopoglądu . Wiedza kim jest drugi człowiek i kim jest społeczeństwo jest potrzebna dla każdego. Zacznij czytać nagrania na youtube wpisując tytuł : Przesłania z Oliveto Citra 2016 . Tam (w tych z polską flagą) można się dowiedzieć wiele o życiu a nawet przyszłości świata .

Gość gość
ja tez tak mam autorko! czytając to nieźle się ubawiłam bo mam bardzo podobnie! :d albo jestem introwertyczną, zagubioną, zranioną przez życie dziewczyną, i taka chyba jestem naprawdę, abo przesitaczam się w totalna psychopatkę. Ogolnie jestem bardzo ugodową osoba i miłą ale jak mam coś dla siebie ugrać, albo ktoś przekroczy moje granice to przeistaczam się w jakąś totalnie podłą sukę. Czasem potrzebuje by się ktoś mną zaopiekował, i wtedy mam ochotę być ta introwertyczną, skrzywdzoną przez życie dziewczyną a czasem, myslę o tym jakby tu kogoś nie wyrolować, snuje intrygi chore plany, myslę, o tym, by kogoś skrzywdzić, n złamać serce i robie to z premedytacją. To jest naprawd chore, czasem, ludzie poznają się na tej mnie złej i póżniej jak jestem w rozsypce, to mam wrażenie, że nikt już nie traktuje mnie poważnie, kiedy przecież jestem taką harda suką, tylko,ze ja naprawdę miewam okresy gdy czuję się totalnie rozbita. I wtedy dokładnie jak ty opisałaś jestem inną osobowością. I w sumie to mam właśnie w sobie takie dwie, i nie wiem która jest prawdziwa, potrafię zmieniać się z godziny na godzinę, rano, depresyjna mimoza a wieczorem urocza psychopatka, która prędzej da się pogrzebać niż przyzna się do jakiejkolwiek słabości. A I fascynacja kobietami wamp famme fatale tak towarzyszyła mi od zawsze! I wiesz niby tez mi to nie przeszkadza bo wasnei dzięki tej suce, jestem sobie wstanie radzić w trudnych sytuacjach, z drugiej strony czasem czuję się pogubiona, szczególnie kiedy wracam do siebie takiej zagubionej wtedy czuje się źle z tym, że taka jestem, do momentu aż znów tracę grunt pod nogami.

Gość gość
Prowo obłąkanej schizofreniczki

Gość gość
Dobrze trafiłaś, kafe to oaza ludzi z rozdwojeniem jaźni

Gość gość
13:38 Żaden z Ciebie psycholog, a się udzielasz. Prawdą może być tylko jedno z trzech: 1 - osoba X jest schizofrenikiem 2 - osoba X jest obłąkana 3 - osoba X napisała prowokację Schizofrenik nie ma dystansu do tego, co się z nim dzieje. Często też nie jest krytyczny ani samokrytyczny. Obłąkani to temat-rzeka, też raczej nie są samokrytyczni, a prowokacje rządzą się swoimi prawami i mogą być tu wstawiane nawet przez pedagogów, psychologów, lekarzy psychiatrów lub pasjonatów bez dyplomu, robiących sobie badania na takich forach jak to.

Gość gość
14:23 Napisane z własnego doświadczenia? To, że wam się pomarańczowi goście mieszają i usilnie szukacie połączeń między obcymi sobie ludźmi nie oznacza, że oni mają rozdwojenie jaźni. Wy je możecie mieć.

Gość gość
Na takie fora trafiają ludzie każdego rodzaju. Zdrowi i chorzy, dojrzali i niedojrzali, krytyczni i bezkrytyczni, mądrzy i głupi, prospołeczni i antyspołeczni.