Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skrupulatna Pola

Dlaczego wyznawcom Jehowy wydaje się

Polecane posty

Gość skrupulatna Pola

że wiedzą, co będzie działo się po śmierci człowieka?

Gość gość
bo wiedzą co pisze w Bibli i ja też wiem choć nie jestem ŚJ. Gdybyś była prakraktykującą katoliczką i studiowałabyś tą Księge to byś teżwiedziała.

Gość gość
A co według was jest po śmierci w wierze świadków Jehowy?

Gość skrupulatna Pola
Nikt nie wie, co będzie z człowiekiem po śmierci, jeszcze się taki nie narodził :P Co do BIBLII, to też pewności nie ma. A ty ją masz? :D Wiara to jedno, a rzeczywistość to zupełnie inna kwestia. :P

Gość zawracający głupotę
po śmierci jest chyba wszystko jedno. nigdy tego się nie dowiesz i nikt nigdy się tego nie dowie. żyjący widzą umarlaka, zakopują go i idą do swoich domów. nikt nie przejmuje się tym, co będzie po śmierci. ludzie bardziej boją się swojej śmierci niż tego co będzie po niej.

skrupulatna Pola Jeśli już zamierzasz drążyć ten temat to przyjmij do wiadomości, że każda religia i każdy z jej odłamów uzurpuje sobie prawo do wiadomości co czeka ludzi po śmierci i Świadkowie Jehowy nie są tu żadnym wyjątkiem

Gość skrupulatna Pola
pulchny - ja to wiem, że "każda religia i każdy jej odłam" sobie taką fikcję przyjmuje za pewnik. Mnie chodzi o to dlaczego wyznawcy Jehowi wymagają, żeby, to co maja do powiedzenia w tej kwestii uznawano za prawdę najwyższą. No i jeszcze, dlaczego przychodzą nie proszeni do cudzych domów?

Gość skrupulatna Pola
zawracający głupotę - myślę podobnie :)

Każda wiara wymaga żeby jej wizję uważać za jedynie prawdziwą i nie ma od tej reguły wyjątków. Świadkowie Jehowy chodzą po domach ponieważ ewangelizacja bezpośrednia jest jednym z wymogów ich wiary, tak jak u muzułmanów pielgrzymka do Mekki, czy jak spowiedź u katolików. Naprawdę ta sekta nie jest w żaden sposób wyjątkowa i nie ma sensu poświęcać jej nadmiernej uwagi. Oczywiście nie mam zamiaru niczyich czuć religijnych obrażać

Gość gość
z pewnoscia nie jestescie chrzescijanami, gdybyscie nimi byli to wiedzieli byscie ze Jezus zmartwych wstal i nic nie mowil o zyciu poza grobowym a mowil o wielu zagadnieniach...glupota i brak rozeznania nie zna granic nic dziwnego ze pozwalacie sie nazywac parafianami (ciemnota) ktorymi mozna sterowac jak robotami:O

Gość gość
Pulchny. .ukłony. Z Panem Bogiem.

Gość skrupulatna Pola
pulchny - nie znoszę ludzi narzucających swoja wiarę, nie znoszę też ludzi, którym wydaje się, że wszystko wiedzą o życiu po śmierci. Dlatego nie wpuszczam ich do swojego domu. Wierzyć można nawet w krzesło, jeśli ktoś ma taka potrzebę. Nikt jednak nie ma prawa ingerować w tym względzie w czyjeś życie, ani śmierć. Świadkowie Jehowy są sektą i zgadzam się, że" nie warto poświęcać im nadmiernej uwagi". gość z 13:48 - a ty, skoro jesteś chrześcijanką, to co tu robisz? Wszak mówił Jezus: "Pamiętaj abyś dzień święty święcił"

Gość gość
Jehowi nie wierzą w istnienie nieśmiertelnej duszy człowieka oraz w istnienie piekła. Według nich po śmierci nie dzieje się nic, a dopiero podczas sądu ostatecznego Bóg zdecyduje, kto zasługuje na zmartwychwstanie i ponowne życie. Nikt nie będzie smażył się w piekle. Przedstawiam oczywiście wylącznie ich punkt widzenia.

nikt ci niczego nie narzuca ,nie gorączkuj się tak mocno . A klasę człowieka poznasz po tym między innymi w jaki sposób mówi " nie "

Gość skrupulatna Pola
allium - mylisz się. To nie jest pojedynczy przypadek ich wizyt. Oczywiście, że moje "NIE" wyrażam kulturalnie. Sęk w tym, że to nic nie daje. :D I, możesz mi wierzyć lub nie, daleko mi do "gorączkowania się" :D 13:58 ja nie pytałam w co oni wierzą, tylko o to dlaczego tej sekcie wydaje się, że WIEDZĄ co będzie się działo z człowiekiem po jego śmierci.

a ja uczciwie przyznaję , że w jakiś sposób imponuje mi ich upór . Nie zgadzam się z nimi w zasadniczej kwestii i to nigdy się nie zmieni ale ich konsekwencja ....warta zastanowienia .

Gość gość
Po śmierci nie ma nic. Czlowiek śpi. Nawet Jezus przyrównał śmierć do snu. Tego właśnie na temat śmierci uczy Biblia. Jest wiele poglądów na ten temat i każdy człowiek oczywiście ma prawo mieć własne zdanie ale to nie zmienia faktu, że prawda biblijna jest jedna i świadkowie właśnie wierzą w to czego uczy sama Biblia.

Gość gość
bo mają wiedzę na ten tema, a Ty nie !

Gość gość
świadkowie Jehowy to sekta ja im nawet nie otwieram :( mają zryte berety