Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem którego wybrać

Polecane posty

Gość gość

Dobry wieczór. Jestem dosyć młodą osobą, bo 15 lat, ale potrzebuję porady od osoby z boku która mnie nie zna. Miałam chłopaka (G), byłam z nim 2 miesiące. Zerwaliśmy, ponieważ nie potrafiliśmy dojść do porozumienia, olewał mnie zbyt często i nie za bardzo chciał się spotykać, był zbyt zamknięty w sobie i nie chciał nic mi mówić, a ja nie moglam z tym nic zrobić. Od zerwania starałam się o G, ale on dawał mi nadzieję po czym ją niszczył jak i moje serce. Po około 4 miesiącach postanowiłam dać G spokój i dosyć mało się kontaktowaliśmy. W moim życiu pojawił się w kolejny chłopak (Z), przy nim poczułam się naprawdę wyjątkowo. Byliśmy na kilku spotkaniach i to były najlepsze spotkania jakie miałam. Zaczęłam z Z być, powiedziałam o tym G, kiedy do mnie napisał. G nagle powiedział, że przez ten cały czas mnie kochał tylko bał się ze mną być, że mnie zrani, że ja go zranię. Zaczął mi obiecywać, że jak wrócę do niego to już nie będzie mnie olewał, że będzie się mocniej starać o mnie, ogólnie wszystko żebym była szczęśliwa. Byłam wtedy świeżo w nowym związku, więc powiedziałam mu, że nie ma opcji, żebym z nim była, pogodził się z tym. Czasami pisałam z G jako "przyjaciele". Jednak kiedy dochodziło do bliskości z Z przypominał mi się G, te wspomnienia okropnie mnie prześladowały, że mnie w taki sam sposób dotykał. Próbowałam myśleć o tym jak o zastąpieniu wspomnień z G na nowe wspomnienia z Z i już tak bardzo nie myślałam o G. Jednak ostatnio zaczęłam znowu coraz bardziej myśleć o G i o tych uczuciach co mi zostały do niego. Zwłaszcza kiedy musiałam przejechać koło jego domu, okropnie mnie serce bolało. Prawdopodobnie przez to, że ta początkowa fascynacja Z przeszła i się ustabilizowaliśmy. Kocham Z, lecz nie w taki sam sposób jak kocham G. Mam wrażenie, że moje uczucia do G to taka prawdziwa miłość, a do Z czuję tylko zauroczenie, które powoli mija. Nie wiem co powinnam zrobić. Wydaje mi się, że G pomimo tego, że się pogodził z "przegraną" to dalej mnie kocha, rozmawiałam z nim i powiedział mi, że nie zapomniał, planujemy się spotkać. Z daje mi wszystko czego potrzebuję, lecz nie potrafię do niego czuć prawdziwej miłości i przez to się czuję winna wobec niego, kiedy mnie tak kocha i to okazuje. Potrzebuję naprawdę dobrej porady.

Gość gość
Zostan z Z, G bawi się tobą i twoimi uczuciami. Wasze bycie razem nie ma sens u, on chce żebyś go zdobywała.