Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Studzia

cel na 2017 rok

Polecane posty

obojętnie, to nie gra roli. ważne by się wyrwać z tej wichury i zacząć żyć a nie wegetowac

mam to samo nawet juz dla mnie pieniadze sie nie liczą chce tylko uciec

ja też chce uciec. mecze się na tym padole, ale chce ostatecznie zmienić moje parszywe życie.

Gość gość
Jak piszesz że wszystko jedno to nie wiesz nic o Niemczech ja też nie jestem znawcem ale wiem że nie warto jechać do wschodnich landów gdyż tam co prawda tanio jest wynająć mieszkanie ale nie ma pracy dlatego młodzi wyjechali do pracy w zachodnich landach, gdybym miała tobie dorardzic coś to bym pojechała do Monachium ładnie i bogato.

nie mam nic do stracenia. chce uciec z Polski. ciągnie mnie do Niemiec, czuję ze to mój kraj, kraj szczęścia i bogactwa a nie nędzy i rozpaczy tak jak tu

marnuje życie, bo jestem z rodziny, która nic mi nie da na start, nikt mnie nie popchnie do przodu, dlatego radykalnie muszę działać.

zdawałam maturę z niemca. znam podstawy ale se sciagnelam apke na smartfona i uczę się od początku

Gość gość
Prawdą jest że Niemki są naprawdę szkaradne (mieszkam blisko granicy z Niemcami) ale dobrze by było gdybyś nie jechała w ciemno, Berlin co prawda nie jest tak bogaty jak Monachium ale Polacy którzy tam mieszkają chwalą sobie to miasto (mówią że fajnie się mieszka w Berlinie)