Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wynik beta hcg pomocy

Polecane posty

Gość gość

Kobiety nie będące w ciąży: < 5,0 > lub = 25 mIU/ml wskazane powtórzenie badania po min. 48 godz. 1-10 tydzień 202 - 231 000 11-15 tydzień 22536 - 234 000 16-22 tydzień 8007 - 50 064 23-40 tydzień 1600 - 49 413 Mój wynik to 51,45. Co to oznacza są jakieś zmienione normy o co w tym chodzi?

Gość gość
up

Gość gość
powyżej 5 jest ciąża masz 51 czyli jesteś w ciąży

Najprawdopodobniej jestes w ciazy, ale jak masz na wyniku - powtorz za 48 h zeby sprawdzic czy przyrasta, bo jesli zacznie spadac to moze byc to ciaza biochemiczna. Powodzenia.

Gość gość
Beta hCG - normy Mniej niż 5 mIU/ml. Beta hCG - normy w ciąży (w zależności od wieku ciążowego liczonego od pierwszego dnia ostatniej miesiączki) 3. tydzień - 5 - 50 mIU/ml 4. tydzień - 5 - 426 mIU/ml 5. tydzień - 18 - 7,340 mIU/ml 6. tydzień - 1,080 - 56,500 mIU/ml 7. - 8. tydzień - 7, 650 - 229,000 mIU/ml 9. - 12. tydzień - 25,700 - 288,000 mIU/ml 13. - 16. tydzień - 13,300 - 254,000 mIU/ml 17. - 24. tydzień - 4,060 - 165,400 mIU/ml 25. - 40. tydzień - 3,640 - 117,000 mIU/ml

Gość gość
Gość 7:54 takie tez właśnie normy miałam jeszcze rok temu a teraz walnęli inne. Ciąża jest naprawdę bardzo wczesna bo owulacja była 12 dni temu potwierdzona monitoringiem. To ja źle wyczytalam ze powtórzyć jeśli jej w przedziale od 5 do 25. Chętnie bym ja powtórzyła jutro ale wynik będę miała dopiero w poniedziałek bo w piątek święto. Starałam się o ta.ciaze 3 lata i okropnie się martwię. Myślicie ze jak bym poszła do lekarza to było by coś widać? Lekarz mówił że jak okres spozni mi się dwa dni to mam przyjść a on już będzie widział.

Gość gość
Up

Gość gość
przy tak niskiej becie wizyta u lekarza i tak nie potwierdzi jeszcze ciąży. Najwcześniej iść ok. 6-7tc licząc od ost. okresu. Powtórz betę.

Gość gość
Badanie powtarza sie co 48 godzin, zrob spokojnie w poniedzialek, co ma byc to bedzie , badanie nic nie zmieni. Mozesz zrobic tez dzisiaj test ciazowy i weekend kolejny tej samej formy, zobaczysz czy jest wyrazniejsza kreska. Bhcg 50 to bardzo niska beta, moze byc roznie wiec spokoj, spokoj, czekaj

Gość gość
Robiłam wczoraj i dziś test i na dzisiejszym kreska jest wyraźniejsza.

Gość gość
Chciałam jeszcze dodać ze test pierwszy robiłam w niedziele był ewidentnie negatywny. Następny wczoraj pozytywny ale kreska bardzo bardzo slaba i dziś tez zrobiłam i kreska jest wyraźniejsza niż wczoraj

Gość gość
Up

Gość gość
nie pozostaje ci nic tylko czekac, nikt ci nic nowego nie doradzi. w weekend powinny byc mocniejsze krechy na tescie jesli bedzie ok przy bthcg ok 1000 lekarz jest w stanie zobaczyc cos na usg

Gość gośćmama
Ja robiłam betę w takim laboratorium, gdzie wynik był tego samego dnia, po kołku godzinach. Możesz sobie zrobić np w czwartek i zobaczyć, czy rośnie. Może będziesz wtedy mieć spokojniejszy weekend

Gość gość
U mnie niestety trzeba czekać 1 dzień

Gość gośćmama
Ja robiłam w przyszpitalnym, tylko za kasę

Gość gość
No ja w sumie tez bym tak mogła ale teraz nie będę zmieniać laboratorium bo muszę sprawdzić dokładny przyrost. A jak się czułyście w tych pierwszych dniach ciąży?

Gość gośćmama
W takich zupełnych początkach, to bez zmian, zupełnie normalnie. Ale też ja nigdy w sobie się nie doszukiwałam na siłę objawów, jak tu niektóre dziewczyny piszą o kłuciu jajnika, albo mrowieniu... A obecnie jestem w którejś tam już ciąży

Gość gość
Witam powtorzylam badania po 48h i z 51 wzroslo do 213,84 czy jest ok?

Gość gość
Jest dobrze.

Gość gość
Bo ja nie wiem jak mam to policzyć

Gość miła jak zawsze
Ok jest

Gość gość
Ciąża jak byk. Gratulacje!!!

Gość gość
Gość 7:34 w moim labatorium tez są takie normy Kobieta nie będąca w ciąży <5 ,0 >lub=25mlU/mln wskazane powtórzyć badanie za min 48 h 1-10 tydzień 202-231000 11-15 tydzień22536-234000 16-22 tydzień 8007-50064 23-40 tydzień 1600-49413 Zazwyczaj czytam ze wynik powyżej 5 świadczy o ciąży a tu mam ze niekoniecznie chyba ze nie rozumiem. Robilam bete 21.11 i wynosiła <1,2 zdaje sobie sprawę ze zaraz wyleje sie na mnie fala hejtu ze głupia jestem i nic nie rozumiem, nie potrafię czytać itp ale jeśli mogę to proszę o racjonalna odpowiedz, z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkie dziewczyny oczekujace i te którym już sie udało

Gość gość
"Robilam bete 21.11 i wynosiła <1,2" to oznacza że beta jest mniejsza niż 1,2 a to wchodzi w zakres dla kobiet niebędących w ciąży czyli mniej niż 5. 1,2 jest mniejsze niż 5 czyli jest w tym zakresie.