Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pat29

Jak oszczedzac?

Polecane posty

Gość pat29

Nie potrafie grosza zaoszczedzic.Zarabiam tylko 1700 zl miesiecznie i jak tu odlozyc?Moze macie jakis sposob,zeby wiecej zarabiac i cos odlozyc.

Gość gość
Bardzo trudno coś podpowiedzieć, jeśli nie wiemy, w jakiej branży pracujesz, w jakim wymiarze godzin, na co wydajesz (m.in. czy utrzymujesz się tylko sama czy z kimś, jaka część wydatków, to opłaty stałe, a ile zostaje na jedzenie i resztę). Na pewno trochę można dorobić: -chodząc na płatne badania rynku -rozdając ulotki w weekend (marny grosz, ale jeśli nie ma innej drogi, to zawsze to dobre) -angażując się w akcje przedświąteczne typu prowadzenie imprez dla dzieci -jako sprzątaczka w soboty Zastanów się jednak czy bardziej opłacalne nie byłoby dla Ciebie zrobić dodatkowy kurs zawodowy i po prostu zmienić pracę.

Gość pat29
Pracuje w sklepie obuwniczym wiec soboty wszystkie w pracy.Mieszkam z rodzicami stalych wydatkow mam 900 zl.

Gość pat29
Pracuje w sklepie obuwniczym wiec soboty wszystkie w pracy.Mieszkam z rodzicami stalych wydatkow mam 900 zl.

Gość natkapiertuszki
Proste w dni wypłaty wyciągnij z konta 900 zł i jakieś 400 -500zl na swoje przyjemności i w żadnym wypadku nie wybieraj więcej tyle musi ci starczyć i koniec kropka tak jak by tych innych pieniedzy nie było:-)

Gość Milkaa11
Ile ludzi tyle szkół, ile szkół tyle sposobów na oszczędzanie. Są bardzo fajne poradniki w internecie pod rożne grupy społecznościowe. Ja początkowo odkładałam na konto oszczędnościowe w Toyota Bank - tyle ile mogłam. Do tego zbierałam rachunki, analizowałam, wypierałam z zakupów to, co zbędne i niepotrzebne na poczet innych rzeczy.