Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uporczywe drapanie u psa. Może tu ktoś pomoże.

Polecane posty

Gość gość

Moja sunia co jakiś czas boryka się z uporczywym drapanień głównie drapie sie po uszach i gryzie sobie łapki. Zaczęło się po pierwszej ciecze.Drapanie,brak włosków koło oczu i na klatce piersiowej. Ogólnie straciła dużo sierści. Oczywiście zaczęły się wizyty u weta. Początkowo sterydy po jakim czasie zeskrobiny ponieważ myśleliśmy że to nużeniec. Od listopada 2015 była leczona ostatecznie dostała zastrzyk z hormonu ponieważ jechaliśmy na wakacje ( była bardzo rozdrażniona jakby nie nasz pies). Nie było mas w domu około 3 tyg. Wróciliśmy i znowu zaczęło się po tyg.drapanie ale delikatne.....natomiast znów widzę ubytek dość spory sierści...klata znowu zaczyna być przeżedzona i drapie się po uszach które później ma mega czerwone. Dodam że przed blokiem mamy łączkę po której sunia uwielbia biegać,mamy dwa koty w domu (może to przyczyna). Na testy mnie nie stać ale wiem że ja to drażni, sierści mniej a przed nami chłodne dni ;-).pójdę do wet i znowu zastrzyki ze sterydów.nie chcę jej tym faszerowac ponieważ boję się że to będzie z drugiej strony jej szkodzi. Myślałam o wapnie ale nie wiem ile. Sunia waży 6 kg, to shi tzu. Może ktoś poradzi co mam zrobić. To nasze szczęście któremu muszę pomóc.

Gość wet
za dużo tych leków spróbuj podać krople efa olie , one sobie lepiej radzą z problemami skórnymi niż większość leków jest też trochę tańszy zamiennik dolvit omega