Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rachunki w związku. Co i jak?

Polecane posty

Gość gość

Zauważyłam taki trend, że mężczyźni finansują 2/3 lub 1/2 wszystkich kosztów, a często nic. Zastanawia mnie jakimi kryteriami się kierują wyznaczając akurat taki podział. Ja osobiście godzę się tylko na takie związki, gdzie ja zapewniam wspaniałą atmosferę domową, udane życie rodzinne, planuję i organizuję różne aspekty życia domowego, na miarę możliwości we o własnych siłach sprostuję obowiązkom domowym, a także obdarzam mężczyznę moich marzeń swoją bezgraniczną dobrocią, wsparciem, które tak wiele przecież znaczy na drodze do sukcesu, a ponadto szczęśliwą i optymistyczną wersją samej siebie, a nie np. wiecznie zmęczoną, markotną, itp. Myślę, że właśnie tak wygląda najwartościowszy model związku i rodziny, z którego korzysta każdy, a nie jak w lewackich modelach, gdzie każdy zamiast mieć jasno sprecyzowane obowiązki, to robi wszystko po trochu, wszystko powierzchownie, źle, często również wbrew predyspozycjom przypisanym do płci.

Gość gość
jak się "godzisz" na zapewnianie wszystkiego mężczyźnie, to ten czuje się zwolniony z robienia czegokolwiek, owieczko :P