Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ktory termin porodu jest bardziej prawdopoddobny

Polecane posty

Gość gość

Witam, dreczy mnie pytanie o najnardziej konkretny termin porodu, gdyz termin z om mam na 11.11 a z usg na 23.11. Wedlug miesiaczki jestem w 40 tyg a według usg w 38 to jak to w koncu jest. Pomocy

Gość gość
Termin wyznaczany na podstawie om zakłada, że do zapłodnienia doszło 2 tygodnie po miesiaczce.Ale wcale nie musiało tak być.Jeśli masz dłuższe albo nieregularne cykle, to do zapłodnienia prawdopodobnie doszło później.Moim zdaniem prawidłowy jest termin usg.

Gość gość
To zależy kiedy było usg robione..płód do 12 tyg.każdy rozwija się tak samo wiec jeśli było do 12 tyg.wykonane to ta date bym przyjęła za bardziej prawdopodobna. A najlepszy przykład mam na sobie..pierwsza ciąża om 18.08., z usg 01.09 ..urodziłam 05.09 (syn ważył 3170,wody czysciutkie wiec napewno nie był przenoszony), teraz w drugiej ciąży z om 09.04, z usg 06.05, a to aż 4 tyg.różnicy. Także cykl zawsze może się przesunąć. .i data z usg jest pewniejsza.

Gość gość
Ja termin z miesiączki miałam na 10.06 a z usg 23.06. Urodziłam 10.06. Miałam nieregularne miesiączki przed ciążą.

Gość gość
Nie da sie okreslic tak naprawde bo wiekszosc dziewczyn rodzi przed terminem (nawet w 25tc) badz po. Ale raczej usg jest bardziej miarodajne.

Gość gość
Mi przy regularnych cyklach terminy się pokrywały, im bliżej porodu tym późniejszy termin wykazywało usg. Córkę urodziłam 8 dni po terminie om, wody były czyste, mała ważyła 3300, poród był wywoływany. Teraz również terminy różnią się tylko o 2 dni.