Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najądrze?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 18 lat i od pewnego czasu tak sobie sprawdzałem jądra. Nic nie odkryłem na jądrach ale poczukem ze na gorze jądra na najądrze mogę złapać kawałek tego najądrza. Nie wiem jak to powiedzie.. Mam to na obu jądrach jednak na lewym ostatnio macalem bo było to łatwiejsze do złapania. Zaczęło mnie to niepokoić a do lekarza nie lubię chodzić. Chciałem się dowiedzieć co to by mogło być. Czy to naturalne? Zacząłem to bardzo często dotykać i łapać i od wczoraj mnie lekko boli. Czy te miejsca są wrażliwe? To nie jest gula albo guz jakiś bo bym wyczuł na 100%. Czy to może być po prostu kawałek najądrza? Bardzo się nie pokoje, i wkręciło mi się ze to może być bardzo poważna choroba, ale to co wiem to były by inne objawy tez. Nie ma żadnych opuchnięc, zaczeriwen ani nic na jądrach. Cały czas o tym myśle. Całymi dniami i czuje jakby cos bolało tylko wtedy jak o tym myśle. Czy to może być ból z powodu myśli nad tym? I nakręceniem siebie?

Gość eMedi
Prawdopodobnie wyczuwa Pan jedną ze struktur najądrza, która po jednej stronie może być większa. Przy takich zmianach ważne jest, aby odnieść to do drugiego jądra/najądrza. Czy oba są symetryczne i równej wielkości. Czy są mniej więcej na tej samej wysokości, choć u większości mężczyzn jedno jądro może być niżej niż drugie. Przy dużym niepokoju warto jest udać się do urologa, który rozwieje wątpliwości. W razie pytań lub wątpliwości zachęcam do kontaktu z eMedi http://www.medipark.pl/oferta/emedi24/

Gość gość
No właśnie po obu stronach są w tym samym miejscu. Jedno jest trochę łatwiejsze to złapania niż to drugie ale tak są w tym samym miejscu po obu stronach. Boli mnie to teraz jak dotykam, nie jest to jakiś mocny ból ale czuć przy dotyku tego. Czy może być tak ze boli mnie to od ciągłego macania? Bo dużo razy to macalem, sprawdzałem z powodu niepokoi