Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy zaczęłyście kompletować wyprawkę dla dziecka? pierwsza ciąża

Polecane posty

Gość gość

ja jestem w 27 tc i póki co mam tyle, co dostaliśmy "w spadku" po dziecku mojego dobrego kolegi. No ale to jest chłopiec, a my będziemy mieć córkę, więc przejęliśmy jedynie wózek (przerobię go na bardziej dziewczęcy), łóżeczko, dwa foteliki do samochodu i troszkę zabawek. Nie mogę się zebrać do kupowania ciuszków itp bo ciągle do mnie nie dociera, że jestem w ciąży. Ciągle mam wrażenie, że to jeszcze nic pewnego, że coś się może stać, więc lepiej na zapas nie kupować... Kiedy wy zaczełyście kupować ciuszki itp?

Gość gość
Ja też do końca ciąży nie mogłam uwierzyć, że będę miała dziecko

Gość gość
22.21 odpowiedź mi ucięło. Kompletowałam już od 12tc z duszą na ramieniu. Ciąża zagrożona ale wierzyłam i jest moja córcia kochana.

Gość gość
Ja w okolicy 7mies naprawdę poczułam że będę mieć dziecko. Myślę że 34+ to już odpowiedni czas na szykownie ubranek.pokoju etc. Jesteś w ciąży i to jest fakt :) lepiej mieć wyprane, przygotowane ubranka dla noworodka.

Gość gość
Ja odkladalam na ostatnią chwilę a urodziłam w 31 tygodniu. Teraz byłabym madrzejsza i kupowalabym stopniowo powoli od końca pierwszego trymestru.

Gość gość
Wyprawke kupilam w 8msc ciazy tzn ciuszki, kosmetyki, wanienke, lozeczko itd a wozek mialam wybrany a maz kupil go jak juz urodzilam i lezalam w szpitalu. Nie chcialam spieszyc sie, zreszta mimo brzucha nie zdawalam sobie sprawy ze juz za chwile bede mieć dziecko. Jesli nie zapowiada sie szybszy porod to spokojnie mozecie kompletowac wszystko do 9msc. W ciazy blizniaczej trzeba miec wszystko wczesniej. Pranie i prasowanie ubranek tez wymaga troche energii wiec jesli czujecie sie slabo to lepiej wczesniej o to zadbac. Jak niemowle mialo kilka tygodni to jeszcze dokupowalam troche ciuszkow przez internet.

Gość gość
mam tak samo jak ty, z tym ze ja jestem juz w 30 tc :O

Gość gość
ja kompletowalam jak tylko zakonczylam I trymestr

Gość gość
Miałam tak samo jak Ty! Nie docierało to do mnie, że jestem NAPRAWDĘ w ciąży i będę mieć PRAWDZIWE dziecko:) To znaczy- docierało, ale to było takie nierealne dla mnie. Odkładałam wszystko na ostatni moment, żeby nie zapeszyć ( głupie, wiem :D ). No i klops- urodziłam w 34 tygodniu! No i mój biedny mąż musiał skompletować wszystko w ciągu tygodnia, dopóki ja i córka leżałyśmy jeszcze w szpitalu:) Ogólnie to nie polecam:) 2/3 rzeczy, które zakupił mój luby, wcale mi się nie podobało:) Dlatego, jak to mówią- przezorny, zawsze ubezpieczony! Kompletuj wyprawkę i baw się przy tym dobrze! Przynajmniej możesz wybrać rzeczy, które naprawdę Ci się podobają :)

Gość gość
Pierwsze rzeczy zaczęłam kupować po 30tc a łóżeczko skręcilismy dzień przed terminem. Tak akurat bo następnego dnia urodziłam.