Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mammoplastyka?

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny! Mam problem z kręgosłupem, spowodowany przeciążeniem (mam bardzo duży biust, nieproporcjonalny do budowy ciała niestety, ponieważ jestem drobna, a noszę miskę G przy obwodzie 77 cm, bez wypełniaczy). Ponieważ nie mam jeszcze 25 lat lekarz powiedział mi że opcja zmniejszenia piersi nie wchodzi w grę, bo ta tkanka jeszcze się kształtuje i moja po zabiegowa męka za kilka miesięcy musiałaby być powtórzona.. ale mój kręgosłup zwłaszcza piersiowy i szyjny zaczyna totalnie wysiadać. Ćwiczę mięśnie pleców i kręgosłupa ale to przynosi wymierne efekty.. może też któraś z was ma podobny problem i chciałaby się ze mną podzielić jak sobie z tym radzić?

Gość gość
Ja mam 85G z chęcią poczytam jak sobie radzicie z takimi problemami.. bo ja też przestaję mieć pomysły

Gość gość
a jakie cwiczenia robisz? moze to nie jest wystarczajace? wazna jest regularnosc no i jaki tryb zycia prowadzisz? bo jezeli siedzacy to sprobuj kupic sobie stabilizator na kregoslup ktory sciaga łopatki bo na pewno sie garbisz

Gość gość
ja rozumiem, ze to nie jest tani zabieg ale chyba warto sie na niego zdecydowac, moze jednak przyniesie efekty niz sie meczyc, ja mam maly biust i czesto zazdroszcze babkom ktore sa lepiej obdarzone, a potem czytam taki wpis i ciesze sie jak dziecko z tych malych piersiatek

Gość gość
tu autorka posta, ćwiczenia jakie dostałam od fizjoterapeuty, codziennie wieczorem je robię, są dość intensywne, plecy mam jak pudzianowski - ale wierzę w nie bardzo mocno, no przecież to człowiek, który się na tym zna :) a na zabieg mnie zwyczajnie nie stać, mam tylko 22 lata, jestem studentką..

Gość gość
no a myslalas moze o masazach? to podobno skuteczne rozwiazanie dla takich problemow?

Gość gość
no ale to chyba powinny być jakieś rehabilitacyjne masaże, bo przeciez mozna sobie krzywdę zrobić takim o zwykłym.. no chyba, ze sie myle

Gość gość
no powinnno to byc profesjonalne studio jezeli mowisz o masazu leczniczym, ale ja bym ci proponowala masaz relaksacyjny, moze tez w salonie maja na przyklad rodzaj masazu sportowego z konsultacja fizjoterapeuty? to taki sposob na rozluznienie miesni plecow i karku.. moze warto o czyms takim pomyslec. skad jestes?

Gość gość
jestem z Katowic, ale mieszkam aktualnie w warszawie, i to sie raczej nie zmieni przez najblizszych kilka miesiecy ;)

Gość gość
no to wybierz sie na masaż sportowy w paradizzo robią go po konsulatacjach z fizjoterapeutą, masz 3 typy nacisku (lekki, średni i mocny) to powinno ci pomoc jezeli chodzi o same bole kregoslupa no ale i tak oprocz masazy powinnas cwiczyc miesnie plecow i klatki piersiowej koniecznie

Gość gość
hmm moze to jest rzeczywiscie jakis pomysl na te problemy takie masaze.. zobacze, moze jutro do nich zadzwonie, nie wiesz czy tam maja jakies duze kolejki?

Gość gość
no coś ty zapisujesz sie na konkretną godzinę konkretnego dnia jak mają wolną masażystkę :)

Gość gość
hmm no moze masz racje, dzieki.. zadzwonic i zaptac mozna, to nic nie kosztuje a moze rzeczywscie pomoze.. ale nie sadzisz ze to bedzie tylko przykrywanie problemu?

Gość gość
heh no wiesz, myslę, że masaz klasyczny powinien złagodziś ból. Sprobuj :)

Gość gość
nie mam nic do stracenia, dzisiaj umówiłam się na sportowy + nie oparłam się małemu spa, jako dodatku dla duszy nie tylko dla ciała... zobaczymy jak mi to wyjdzie, jestem dobrej myśli na pewno mi to nie zaszkodzi. pozdrawiam!