Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ryby w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Wytłumaczcie mi prosze o co chodzi z tym że nie wolno jeść ryb w ciąży. Co prawda byłam 3 razy w ciąży , ryby jadłam , a tu ostatnio koleżanka która jest w pierwszej ciąży mówi mi że ona ryb nie jada bo nie można będąc w ciąży. Szczerze, zamórowało mnie

Gość gość
Ja nie jadlam wędzonych . A tak to jadlam normalnie ryby dobre jakosciowo.

Gość gość
W ciąży nie powinno się generalnie jeść surowych ryb, bo mogą one zawierać bakterie listeria monocytogenes, a nawet jaja tasiemca! Podobnie nie powinno się jeść surowego mięsa i jaj (salmonella). Niemniej jednak kwasów omega 3 i 6 musisz dostarczać organizmowi, bo są one potrzebne i tobie i dziecku. Pij tran - polski Gal jest wolny od metali ciężkich, co jest szalenie ważne dla zdrowia. Zrezygnuj z tuńczyka w puszkach, bo to najbardziej skażona i niezdrowa ryba!

Gość gość
Ja nie jestem w ciąży :) Dobra surowe ryby ok, ale kuzwa pieczone? Nie no naprawdę pierwsze słyszę

Gość gość
Kuuurvo od reklamy srrraala WYPEIRDALAJ!!!! Kuuurvo od reklamy srrraala WYPEIRDALAJ!!!! Kuuurvo od reklamy srrraala WYPEIRDALAJ!!!! Kuuurvo od reklamy srrraala WYPEIRDALAJ!!!! Kuuurvo od reklamy srrraala WYPEIRDALAJ!!!! Kuuurvo od reklamy srrraala WYPEIRDALAJ!!!! Kuuurvo od reklamy srrraala WYPEIRDALAJ!!!! Kuuurvo od reklamy srrraala WYPEIRDALAJ!!!! Kuuurvo od reklamy srrraala WYPEIRDALAJ!!!! Kuuurvo od reklamy srrraala WYPEIRDALAJ!!!! Kuuurvo od reklamy srrraala WYPEIRDALAJ!!!! Kuuurvo od reklamy srrraala WYPEIRDALAJ!!!! Kuuurvo od reklamy srrraala WYPEIRDALAJ!!!!