Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tępy ból brzucha w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny jestem w 5tc i boli mnie podbrzusze i tak jakby jajniki pachwiny sama niewiem ale to nie jest jakiś ostry ból tylko taki tępy rozpychający. To moja pierwsza ciąża narazie potwierdzona testami i betą która po 48h ładnie przyrosła

Gość gość
Ja też czułam taki ból na początku ciąży i potem wszystko było w porządku.

Gość gość
Boże to jest takie denerwujące na ciąże czekałam 3lata a teraz zamiast się cieszyć to się martwię.

Gość gość
Ja do 12 tygodnia ciazy mialam takie bole w podbrzuszu miesiaczkowe. Czasem naprawde mocne. Tez sie martwilam ale bylam czesto badana mialam usg lekarz mowil zeby sie nie martwic ze to normalne macica sie powieksza, zmiany hormonalne. Samo minelo. Teraz wrocilo po 30 tc i tez wszystko ok.

Gość gość
To tak dokładnie jak na miesiączkę nawet słabiej ale tak denerwuje i stresuje ze masakra.

Gość justa912
Też tak miałam gdzieś do 6 tygodnia. Teraz też pobolewa ale nie tak często... mi ginekolog zalecila brać magnez na te bóle. A dokładnie magneb6 nawet 3 tabletki dziennie a jak bardzo boli to nospe. Nospy nie stosowalam alemagnez biorę cały czas. I pomogło

Gość gość
Mozna magnez ja bralam wlasciwie cala ciaze magnezin 3x1. Bardziej profilaktycznie dziala ale jak juz boli to nospe spokojnie mozesz brac.

Gość gość
A mogę sama na własną rękę łykać magnez?

Gość gość
Tak spokojnie :-) z magnezem jak z witaminami. Sa nawet suplementy takie normalne jak "pregna plus" czy "falvit mama" tylko w nich nie ma akurat magnezu a np w "prenalen magnez" jest. Magnez odklada sie dopiero pod koniec ciazy bo przeciwdziala skurcza.

Gość gość
Pamiętaj, że Twoja macica musi się przygotować na wzrost dzidzusia i dlatego teraz mocno się powiększa. Ten ból taki jakby miesiączkowy, ale nie do końca to właśnie znak powiększania się macicy. We wczesnej ciąży bardziej kontroluj czy na majtkach nie pojawia Ci się krew, jak zobaczysz choć kropelkę to od razu leć do szpitala bo może zaczynać się poronienie.

Gość gość
Raz na jakiś czas mam taki tępy ból w dolnej części pleców czy ktoś tak miał? Bardzo się boję to moja wyczekana ciąża. Dodam ze jestem na luteinie 2*1 tabletce dopochwowo