Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tytanowa79

Doradźcie proszę ws drzwi

Polecane posty

Gość Tytanowa79

Witajcie:) Bardzo proszę o poradę osoby ze zmysłem "projektowym". Zamierzam wymienić drzwi wejściowe do mieszkania oraz pięcioro drzwi w przedpokoju do pomieszczeń pokoje, kuchnia łazienka. Przedpokój jest długi i dość wąski nie łamany. Z niego wchodzi się do wszystkich pomieszczeń lokalu. Podłoga płytki we wzory geometryczne "mozaikowa kratka" ecru i grafit. Sciany będą jaśniutkie. Lubię zimne odcienie. Są też dwie szafy zabudowane odcień trawa morska. Poradźcie proszę jakie drzwi wybrać. Czy te wejściowe mogą różnić się odcieniem od wewnętrznych? No i żeby pasowały do tych szaf. Czy iść w stronę harmonii czy kontrastu? Czy ciemne drzwi nie sprawią, że będzie ponuro? Jeśli jasne to jaki odcień? Dziękuję za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam

Gość Tytanowa79
Ale można na Was liczyć:(

Gość gość
Jeśli drzwi wewnętrzne "zamykają" przedpokój z każdej strony , to wybierz jasne z dużym prześwitem (szybą), bo inaczej będzie ciemno jak w trumnie.

Gość Tytanowa79
Tak zamykają. Też myślę o jasnych. Tylko duże przeszklenia nie bardzo mi się podobają. Na pewno jednak będą szyby aby trochę światła wpadało. Bardzo dziękuję za wyrażenie zdania.

Gość gość
Myślę, że ciemne drzwi będą ok. :) jeśli potrzebujesz pomocy w wyborze, to zdecydowanie polecam http://www.abra.szczecin.pl/ , mają bardzo dobry wybór.

Drzwi do mieszkania w bloku, do domu? Designe drzwi wybierasz w różny sposób. Drzwi w mieszkaniu różnią się, od drzwi do domu. Drzwi do mieszkania są pierwszą wizytówką domu, sprawiają pierwsze wrażenie. Sam designe zależy od subiektywnej opinii. Patrz głównie na jakość i wyciszenie.

Gość Majka_xc
Mi odpowiadają kontrasty, ciemne drzwi i mleczne przeszklenia. Tylko mam jasne mieszkanie. Do ciemnych mieszkań pasują moim zdaniem kolory jasnego drewna, mogą wpadać w szarość.

Kolorystyka jak i wzory są kwestiami subiektywnymi. Ludzie wybierają przeróżne kombinacje. Kolory ścian często się zmieniają, warto wybrać drzwi w uniwersalnych odcieniach. Za parę lat przy malowaniu nie trzeba kombinować z ograniczeniami. Jednymi z najpopularniejszych kolorów są takie: http://erkado.pl/wp-content/uploads/2016/11/orzech_premium.jpg http://erkado.pl/wp-content/uploads/2016/11/dab_premium.jpg

Gość gość
Ja szukam białych drzwi - taki kolor pasuje do wszystkiego. Do tego czarne klamki, ale bardzo ciężko znaleźć je w zestawie z drzwiami.

Gość gość
Drzwi wejściowe według gustu, ale w przedpokoju tylko białe i bez szyb, aby osoby w pomieszczeniach miały prywatność. Przy białych drzwiach możesz zmieniać wystrój mieszkania jak chcesz i zawsze będą pasować.

Kwestia gustu. Mi podobają się drzwi w odcieniach brązu: Orzech Dąb Akacja. Uważam takie kolory za uniwersalne. Pasują do każdego koloru. Biel jest cięższa w utrzymaniu w czystości.

Gość Ilonx
Przeglądam drzwi i nie zaleznie od wewnętrzych, zewnętrznych każda firma ma inne odcienie dębu, akacji itd. Dąb dębowi nie równy. Gdzieniegdzie jest jasny, indziej ciemny. Nawet słoje nie pokrywają się. Znajomy kupował drzwi, za pół roku domawiał do dwóch kolejnych pomieszczeń i już odcień inny. Firma ta sama.

Kolory mogą się różnić w zależności od dostawy okleiny. Taka technologia produkcji. Te same drzwi przebywające w innych warunkach też mogą mieć inną barwę. Nie zależnie od producenta.