Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Clarysa369

CZY TO MOŻE BYĆ CZOP.??

Polecane posty

Gość Clarysa369

Witam. Byłam 2h temu w wc, ciągle biegam siku, no i wycierając się zobaczyłam na papierze tak jakby ciągnącego się żółtego krwawego gluta, że to tak ujmę.. Czy możliwe, że to czop.? Rano dostałam ostrej biegunki, dosłownie się ze mnie lało.. 3 dni temu byłam na ip, bo bolał mnie brzuch okazało się że szyjka się skraca, ma 26 mm i jest rozpulchniona. Jestem w 35 tyg, czy mam panikować.?

Gość gość
Nie panikuj, ale ja bym pojechalam do szpitala. Z walizka.

Gość Clarysa369
Tylko ze swoimi rzeczami czy z Maluszka też.??

Gość gość
Zabierz wszystko.

Gość Clarysa369
Jestem tak spanikowana, że nie wiem co mam wziąć.. :(

Gość gość
Spokojnie nie panikuj ale lepiej pojechać i sprawdzić czy jest ok. W razie czego ktos ci dowiezie rzeczy.

Gość gość
Organizm moze sie przygotowywac do porodu, co nie znaczy ze w ciagu kilku dni urodzisz. Czop moze odchodzic wczesniej czasem dopiero na sali, takze roznie bywa. Jesli nie czujesz skurczow, brzuch sie jakos mocno nie stawia a maluch normalnie sie kreci to nie ma co panikowac. Poloz sie, zrelaksuj .l

Gość gość
Bez jaj, z jakiego niby powodu do szpitala? Do szpitala się jedzie jeśli jest krwawienie, skurcze, mocne bóle, odeszły wody albo zdecydowanie niepokoją nas ruchy dziecka. Do szpitala bo odszedł czop? To przesada, i to nawet nie lekka... Ale torbę dla siebie i dziecka i tak warto mieć już przygotowaną w domu, pod ręką, tak samo jak zawsze w torebce kartę ciąży i inne potrzebne dokumenty.

Gość gość
Czop potrafi odejsc dwa tygodnie przed porodem. Mi odszedl pojechalam na izbe przyjec i mnie cofneli do domu.

Gość gość
ponoć czop musi być podbarwiony krwią i wtedy zostało Ci 24 h do porodu, jak jest mleczny, biały czy przezroczysty to masz nawet i 2 tygodnie, ja jestem przykładem, że to nieprawda. W sobotę o 8 rano miałam przy załatwianiu się przezroczysty czop, a o 3 w nocy odeszły mi wody.