Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chora dzika papuga, pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Mój mąż wyjechał do Holandii do pracy. Mieszka w miejscowości, gdzie... żyją dzikie papugi, które uciekły z hodowli i żyją jak na wolności. Wczoraj znalazł ranna papuge ze złamanym skrzydłem. Była bardzo słaba. Zabrał ją do weterynarza, ma opatrzone skrzydło i czuje się coraz lepiej. Problemem jest to, że nie wiadomo czy w ogóle będzie latać, a jeśli już, to dużo gorzej. Jest bardzo dzika i strachliwa, wpada w panikę na sam widok człowieka, przez co źle czuła by się sama w klatce. Drugiej nie kupię, bo nawet nie wiem co to za papuga. Wypuścić też nie można, bo na pewno stanie się obiadem kota. Co robić? A gdyby kupić jej klatkę gdy będzie zdrowa i dac jakieś zabawki itd i zostawić w tym domku?

Gość gość
Świetnie, że wolicie zajmować się p*****lami typu Neptyk i Oszka, a kiedy ktoś ma problem, już nawet nikt nie odpowiada.

Gość gość
Poszukaj stron o papugach, tam ci doradza. Ja mam papuge, ale mlodziutka i oswojona. Do weterynarza z nia najpierw a nie do internetu.

Gość gość
Autorko, może lepiej zapytać tego weterynarza, który opatrzył papugę, żeby doradził, jakie jest najlepsze rozwiązanie biorąc pod uwagę stan papugi. W internecie też pewnie są jakieś fora ornitologiczne, tam są ludzie, którzy znają się na dzikich ptakach i może coś doradzą, tam pytajcie. Tutaj na kafe trudno znaleźć merytoryczne rady. Chętnie bym pomogła, ale niestety nie znam się na papugach.

Gość gość
Ja swojej papugi nie trzymam w klatce. Chcesz ja zatrzymac?

Gość gość
Sa fora i strony o papugach, mozna sie kogos poradzic. Ciekawa jestem co to za rasa i jaki jest wiek tej papugi.

Gość gość
daj jej list w dziób i niech się uczy za gołębia i kierunek Australia trafi do chaty i będzie z głowy

Gość gość
Nie mam innego wyjścia, bo na pewno nie będzie dobrze latać, a może i wcale. Jest zielona z niebieskim ogonem i dużym czerwonym dziobem. Da się jakoś przewieźć taką papuge do Polski(autobusem, kilkanaście godzin)?

Gość gość
Co do wieku - chyba jest dorosła. Wyklula się na wolności, te papugi tam żyją jak gołębie.

Gość gość
ALEKSANDRETTA pewnie. Wpisz w wyszukiwarke a wszystkiego sie dowiesz.