Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szczepienia w ciąży

Polecane posty

Gość gość

czesc dziewczyny! chciałam zapytac o rade mamusie z doswiadczeniam i przyszłe mamusie o szczepienia w ciąży. czy szczepicie sie w ciąży chodzi mi o szczepienia przeciwgrypie i koklusz. bo mi lekarz zalecil szczepienie prziciwgrypie i zaszczepilam sie szczepionka specjalna dla ciezarnych a teraz lekarz wspominal ze przy nastepnej wizycie wypisze mi skierowanie na koklusz. nie bardzo chce znowu sie szczepic, dobrze sie czuje w ciazy, nie ma zadnych zagrozen. chcialabym jednak ograniczyc wszystkie leki i szczepienki do minimum a jak było u was? szczepicie sie czy nie?

Gość gość
czy sa tutaj jakies przyszle mamy?

Gość gość
W czasie ciąży można podawać szczepienia przeciwko: WZW typu B grypie krztuścowi Szczepionki te nie są niebezpieczne dla płodu. Jednak w Polsce mało która kobieta szczepi się w czasie ciąży, ale np. w Anglii szczepienia są popularne w czasie ciąży i tam lekarze namawiają do szczepień

Gość Studentka

Witajcie Drogie Mamy,
jestem studentką Uniwersytetu Medycznego i wraz z koleżanką piszemy pracę naukową na temat szczepień w ciąży. Wyniki naszych badań chciałybyśmy przedstawić na konferencji medycznej, dlatego zależy nam ma zdobyciu jak największej ilości odpowiedzi. Będziemy wdzięczne za wypełnienie ANONIMOWEJ ankiety. Poniżej link :

https://forms.gle/3D6e2z3y5WrDJaoJ6

Dziękujemy za każdą odpowiedź.