Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Jak wyobrażają sobie gry komputerowe ludzie, co nie grają i nie lubią gier?

Polecane posty

Ja mam wrażenie że takie osoby nie wiedzą o istnieniu np. gier strategicznych albo o tym jak bardzo skomplikowane i rozbudowane są dzisiejsze gry, tylko wyobrażają je sobie jako prostackie badziewie gdzie chodzi się ludzikiem i strzela, jakieś proste wyścigi samochodowe lub bijatyki :P

Gość 43 cm w bicepsie
Starsze pokolenie już się nie zmieni,chociaż jesli chodzi o komórki(te zwykle,nie smartfony) to dają radę. Z komputerami ogólnie już gorzej,a co dopiero z grami.:P Kasia a ty jestes brunetka z niebieskimi oczami?

Gość prawictwo pospolite 152
counter strike global offensive to najlepsza gra przez internet

Gość gość
Przestałem grać w gry w 2007 roku. Zaczynały robić się coraz łatwiejsze, więc sobie odpuściłem. To, że dzisiejsze gry są trudniejsze, to chyba napisać mógł człowiek mocno pijany. Przepełnione super grafiką, bez klimatu dziadostwo. O to dzisiejsze gry.

No są trudniejsze, np. Cywilizacja robi się coraz bardziej złozona i skomplikowana a przez to trudniejsza wraz z każdą kolejną częścią. Ale skoro przestałes grać w 2007 roku, to skąd możesz to wiedzieć?

Tak samo inne gatunki niż strategie, 10 lat temu nie było gier z tak wielkim otwartym światem i tak złożonych, skomplikowanych jak np. Wiedźmin 3 🖐️ porównaj sobie Wiedźmina 3 do Gothica 3 z 2006 roku, zobaczysz jaka przepaść dzieli te gry i jak Gothic 3 mały i prosty się wydaje.

i jeszcze napisz, że Wiedźmin 3 jest "bez klimatu", bo w niego nie grałeś, ale jesteś oczywiście "największym ekspertem" :D Tak samo Cywilizacja V czy VI ma dla mnie znacznie więcej klimatu niż dawne części tej serii z kwadratową rozgrywką obejmującą 3 aspekty istnienia cywilizacji na krzyż, prostą jak konstrukcja cepa :) Dawne części Cywilizacji to były w zasadzie nieco bardziej skomplikowane gry planszowe przeniesione na komputer, obecne to zlożone wieloaspektowe symulatory. :)

Gość prawictwo pospolite 152
jest najlepsza przez internet ..

Gość gość
Faktycznie, wymieniłaś 2 tytuły i już, że gry są trudniejsze i bardziej skomplikowane. Dawniej nawet zwykłe strzelanki prezentowały większy poziom trudności niż dzisiejsze gówno. W dodatku super grafika zabiła klimat gier.

Gość gość
mizantropia sama jesteś prostaczką są ważniejsze sprawy niż granie w dziecinne gry

Gość gość
A jeszcze to to, że jeden świetny tytuł wyjdzie raz na 10 lat, gdzie dawniej co roku wychodziły same perły.

Gość 43 cm w bicepsie
Też nie lubie gier gdzie tylko strzelasz i strzelasz. Najciekawsze są dla mnie gry akcji polaczone z przygodówką i/lub RPG. Gry w których musisz myśleć,a nie tylko bezmyślnie strzelać. Dlatego wolę stare Resident Evil'e od nowych części Call of Duty.Chociaż postrzelać też czasem lubię.:P

Gość gość
mizantropia masz chłopaka ?

Gość gość
tak od drugiej połowy zaczęły się robić coraz łatwiejsze, wiem to po kilku tytułach np. trzeci Splinter Cell już miał mapkę i wiadomo było gdzie iść czego nie było w poprzednich, po Morrowindzie seria Elder Scrolls ma szybką podróż i dokładnie zaznaczone na mapie questy itd. X a czy gry komputerwe są bardziej wymagające intelektualnie od innych gier wg Was?

Gość gość
albo np. nowy X-COM gdzie już nie ma takich statystyk naszych żołnierzy, w grze z '94 i '95 (X-COM terror from the deep) roku mieliśmy np. energię, morale, umiejętność rzucania, celność itd. a teraz jest to uproszczone.

Gość gość
Sa o wiele ciekawsze rzeczy niz gry..np.książki. Ale co wy o tym wiecie..wychowani w matrixie.

Gość gość
Ja lubię całą serię LoZ