Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy na Ukrainie można mieć podwójne obywatelstwo?

Polecane posty

Gość gość

Jak wyżej ...

Gość gość
A masz coś wspólnego z Ukrainą? (urodziłaś/eś się tam, rodzina?)

Gość gość
Z tego co wiem to prababka była chyba Rosjanką, czy Kazachstanką :D Więc chyba raczej coś tam jest wspólnego :D

Gość gość
A, bo jak masz chyba coś wspólnego to wtedy można niewiem na 100 %

Gość gość
nie mozna miec podwojnego obywatelstwa - na 100%

Gość gość
Ukrainian law currently does not recognise dual citizenship. However there are citizens of Ukraine who hold dual citizenship. This includes state officials such as Igor Kolomoisky, who holds three citizenships. On February 8, 2014, the Rada proposed a bill to criminalize the act of holding two citizenships.

Sorry masz racje-nie mozna. Co prawda niektorzy maja, ale nie jest to legalne. Zwodl mnie nasz byly minister S. Nowak, ktory przyjal ukrainskie obywatelstwo i twierdzil, ze nie zrzekl sie polskiego.:) "Sławomir Nowak @SlawomirNowak Przerwę męczarnie prawdziwych patriotów polskich. Przepraszam, że tak późno, ale nie miałem czasu. Nie zrzekłem się polskiego obywatelstwa!" "Przyjęcie obywatelstwa naszego wschodniego sąsiada oznacza, że Nowak straci obywatelstwo polskie. Nie ma innej możliwości prawnej w świetle ukraińskiego prawa. Nowak będzie musiał zrzec się naszego obywatelstwa. W myśl Konstytucji, zgodę na taki krok musi wydać prezydent."