Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

27 tydzień ciąży, 10 kilogramów na plusie :(

Polecane posty

Gość gość

czytam wypowiedzi kobiet, ze przytyly w ciazy tylko 5 kg albo ogolnie mniej niz 10 i mam ochote sobie strzelic w leb :( nie opycham sie, nie leze caly dzien na kanapie a i tak tyje...mam wrazenie ze z powietrza. Dzisiaj weszlam na wage a tam przekroczone juz 10 od wagi sprzed ciazy :( wszyscy mi mowia ze w ogole po mnie nie widac ze to juz koniec 6 miesiaca, bo rzeczywiscie brzuch mam naprawde maly jak sobie spojrze na zdjecia innych kobiet w necie, wciskam sie jeszcze w niektore spodnie sprzed ciazy, ale chodze juz w takich dla ciezarnych bo wygodniej. Co do jasnej cholery moze tyle wazyc? Nie wierze ze dziecko, lozysko i wody plodowe az tyle waza...cycki mi mocno urosly, moze to to?

Gość gość
Tak wszystko moze tyle ważyć a kobieta która ma prawidłową wagę powinna przytyć miedzy 11,5 a 16 kg. Mysle że aż tak strasznie nie przytyłaś tym bardziej ze w ciąży zwiększa sie ilość krwi i płynów. Moja szwagierka w 3 ciążach tyla zawsze po 25 kg a rodzila zawsze w 34 tygodniu.

Gość gość
No właśnie to nie jest aż tak dużo...to są często kwestie indywidualne..poza tym niektóre tyją w pierwszych miesiącach, a inne dopiero po 30 tc...ja dużo dopiero po 30 tc...

Gość gość
do 20 kg na pewno nie dobijesz, spokojnie :) mysle ze bedziesz miec max 15 dodatkowych kilogramow, raz dwa to zgubisz po porodzie. Nie przejmuj sie teraz taka bzdura i nie czytaj neta. Jedna przytyje 7 kg, druga 20 kg i ta druga po porodzie bedzie wygladac lepiej niz ta pierwsza...to bardzo indywidualne, zwlaszcza jesli przed ciaza bylas raczej szczupla - wtedy tez zwykle sie tyje troche wiecej. Ogolnie przyjmuje sie ze w ciazy powinno sie przytyc nie wiecej niz 15 kg.

Gość gość
szczerze? nie znam ani jednej ktora przytyla tylko 5 kg w ciazy, podobnie jak nie znam zadnej ktora sie jakos wybitnie spasla

Gość gość
no już bez przesady, że lepiej będzie po porodzie wyglądać osoba, która przytyła 20 kg niż ta co 7 :O Autorko, skoro nie wyglądasz źle, to o co Ci chodzi? Może Ty akurat tyjesz najwięcej w II trymestrze. I dobijesz do max 15 kg.

Gość gość
Szczerze? Też się martwiłam tym, że tyje w ciąży. I niestety urodziłam przez cc w 33 tc z powodu powikłań. Wtedy sobie pomyślałam jaka ja głupia byłam, że się przejmowałam tyciem, dotarło do mnie, że mogłam i 25-30 kg przytyć byle moje dziecko było zdrowe :)

Gość gość
Kochana, a czym Ty się martwisz? Co lekarz mówi? Dużo zależy od wody w organizmie, od tego czy się naprawdę objadasz czy tylko np poszło Ci w brzuszek i biust... Ja jestem w 28 tc i mam 8 na plusie. Pewnie już 9 bo minął tydzień od wizyty. (Folgowałam sobie w 5msc i żałuję więc szybko się ogarnęłam). Mój gin mówi, że waga ok. Nie przejmuj się! Jedz zdrowo, racjonalnie, nie objadaj się jak wieloryb a samo zejdzie po porodzie.