Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze dzieci też tak lubią banany

Polecane posty

Gość gość

moja 7 miesięczna córka potrafi zjeść pół banana , gdybym jej pozwoliła pewnie zjadłaby całego , zje wszystko co ma w sobie banany , za to jabłek nie chce w ogóle pod żadną postacią , nie ukrywam że banany nie rosną za oknem na drzewie i są droższe , więc wolałabym aby jadła jabłka , ale nie potrafię jej do nich przyzwyczaić ani zmusić aby zjadła

Gość gość
nie możesz jej utrzec jablka i do tego wgniesc banana?

Gość gość
ja i mój mąż jesteśmy rasy białej i nasze dziecko je tylko jabłka. murzyni jedzą banany. tak już jest genetycznie.współczuję.

Gość gość
No ale bez przesady że są takie drogie...jak kupisz dziecku jednego banana dziennie to chyba nie zbankrutujesz? Moja też długo nie chciała jeść jabłek

Gość gość
Kg bananów kosztuje 3.40zl jablek ok 2 zl. Czy to az taka roznica?

Gość gość
Moja córka też lubiła babany. Teraz ma 3 lata i za nic w świecie nie zje. Tylko jabłka i gruszki je.

Gość gość
żal mi was , widać po waszych odpowiedziach jaki poziom prezentujecie , szkoda mi waszych dzieci , ciekawe kto ich nauczy szacunku

Gość gość
Teraz jest sporo promocji na banany, można 1 kg kupić za 2,79 zł, a porządne jabłka też są za 2-2,50 zł, więc cenowo to żadna różnica. Dzieci przeważnie lubią banany :-) Zdzieiłam się natomiast, gdy moja pediatra na wieść, że daję dziecku banana, ożywiła się i strzeliła mi wykład o tym, jak bardzo mu tym szkodzę. Chodzi o to, że gatunek bananów dostępny u nas to jakaś poślednia odmiana, wręcz pastewna (nie znam się na tym, ale podobno był program w TV, w którym to mówili), poza tym ich sposób transportu i przechowywania (w dojrzewalniach stosowane są chemikalua, które częściowo przenikają do miąższu owoca). Trochę mnie to zaniepokoiło, ale banany jadamy nadal, choć nie jakoś nałogowo często ;-)

Gość gość
Jestem dorosły, a wolę jeść banany niż jabłka.

Gość gość
4 zł za kg owoców to nie jest dużo... Ludzie, na jedzeniu dla dzieci oszczędzacie? Ter azw biedronce za 2,5 chyba są banany.

Gość gość
Banany są pyszne i pożywne, dzieci instynktownie wiedzą co dobre.

Gość gość
Moja 8 miesieczna corka tez uwielbia banany codziennie je co najmniej jednego ale sloiczkowych nie tknie

Gość gość
pytanie brzmiało czy wasze dzieci też tak lubią banany a nie ile kosztują banany i gdzie je można kupić , a poza tym niektórych nie stać na chleb a co dopiero mówić o bananach

Gość gość
Mój synek 7 miesięcy. Też lubi banany. Kupujemy te bio z Lidla ale czy one są bio? Tego nie wie nikt.

Gość gość
Moje dzieci nie jedzą ale za to codziennie. Uwiebiam banany i nie dziwie się dziecku. Niech je to na co ma ochotę byle zdrowe bylo a nie słodycze. Banany maja dużo witamin magnez potas itd. Sa idealne

Gość gość
gość wczoraj pytanie brzmiało czy wasze dzieci też tak lubią banany a nie ile kosztują banany i gdzie je można kupić , a poza tym niektórych nie stać na chleb a co dopiero mówić o bananach xx akurat kg chleba jest drozszy, niz kg bananow, a banany sa zdrowsze , bardziej wartosciowe.

Gość gość
Tak, też tak lubił. Pozwalałam zjeść calego, bo nie wiem czemu miałabym niby nie pozwalać :D Do 2-3 roku to był hit, ile było tyle jadł. Teraz ma prawie 6 i banana zje może kilka razy do roku, jak nie ma zupełnie innych owoców czy przekąsek, ale i to niechętnie.

Gość gość
A uwagi o cenie bananów są na miejscu skoro sama o tym wspominasz już na starcie... banany wcale nie kosztują dużo w porównaniu do innych owoców. Co do jabłek, niektórym dzieciom bardziej smakują np. pieczone, albo spróbuj różnych gatunków, każde przecież inaczej smakuje. Ja np. goldenów nie cierpię i nigdy nie jem, złotych renet też nie znoszę. Może gruszka zamiast jabłek... O tej porze roku jabłka też za oknem nie rosną.

Gość gość
Moj syn lubi banany owiniete nalesnikiem i polane czkolada ktora robie sama w garnuszku Nie wiem czy to dobre ale jemu smakuje

Gość gość
Przy jednym bananie dziennie różnica cenowa nie jest duza. Ja mam w domu nastolatka, który zje każda ilośc bananów, jaka trafi do domu, czasami jest to 5 dużych bananów. W biedronce banany poza promocja sa po 4,90, więc cena wyższa niż jabłek.