Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćAnia27lat

USG 3D 4 D

Polecane posty

Gość gośćAnia27lat

Robilyscie drogie mamusie przyszłe i obecne usg 3D lub 4D? Jestem w drugiej ciąży ale dopiero teraz myślę czy zrobić.

Gość gość
ja robiłam w pierwszej ciąży, 8 lat temu, przy okazjo dopplerowskiego echa serca płodu. I w obecnej ciąży przy badaniu prenatalnym w 14 i 21 tygodniu. Poprostu jako ciekawostkę nam pani doktor pokazała i zrobiła " fotki"

Gość gośćAnia27lat
A płeć? Czy to tak konkretnie widać? :-)

Gość gość
Ja nie robiłam. Jak ktoś lubi "bajery" to spoko, ale wartości diagnostycznej nie ma to żadnej. Wyciąganie kasy od rodziców, którzy dali sobie wmówić, że jak usg nie trwa 2 godzin to nie jest wiarygodne i dokładne, a to bzdura.

Gość gość
u mnie to kosztuje tyle samo wiec zawsze sobie biore i zdjecia i film :) dla mnie super, moja corka bedzie pierwsza osoba w rodzinie, ktora bedzie mogla obejrzec swoje zdjecia i nagrania juz z zycia plodowego. Specjalnie nawet juz zalozylam album z jej zdjeciami, tez tymi z okresu ciazy :)

Gość gość
Ja robiłam, można zobaczyć jak wygląda dzieciaczek, nawet uchwycić jak ssie kciuka albo się uśmiecha :) dla mnie super, lubię takie bajery.

Gość gośćAnia27lat
Z corka jak byłam w ciąży to nawet o tym nie słyszałam ciaza była zagrozona to nie było czasu myśleć o takich bajerach teraz bym chciała zrobić z ciekawości jak wygląda dzidzius w moim brzuszku wierci się już nie źle i mnie ciekawi co tam wydziwia :-) jeszcze się nie orientowalam ile u nas kosztuje w Olsztynie lub w Szczytnie może ktoś jest z tych okolic i wie

Gość gość
ja w wawie placilam 250 zl za usg 3d i 4d (w tej samej cenie wszystko), mam nagranie z calego badania (jakies 40 minut, bo sie corka zaslaniala ciagle i nie chciala pokazac czy na pewno jest dziewczynka), w tym z obrazu w 3d, kilka zdjec. Sceptycznie do tego podchodzilam, ale teraz ciesze sie ze sie zdecydowalam, bo fajna pamiatka :) zarejestrowany zostal jej pierwszy usmiech do nas :)

Gość gośćAnia27lat
I właśnie o tym marze że się usmiechnie albo pokaże język też może być jak nie pokaże kim jest to nie bede zła :-) chciałabym pokazać córce nagranie czy zdjęcia może będzie zainteresowana :-)

Gość gość
Ja miałam przy prentalnych. Mam filmik i zdjęcia i w zasadzie teraz nie wiem na ch** mi to?

Gość gość
Ja nie mieszkam w Polsce i przy każdym usg podglądaliśmy maluszki tyle tylko ze obaj mieli nas w d***e wiec nawet fotki nie mamy :-)

Gość gość
Robiłam, ale tylko dlatego że poszłam prywatnie na połówkowe, bo tak wyszło że na NFZ przepadł mi termin wizyty i już nie dałam rady wyrobić inaczej żeby wszystko w odpowiednim terminie zbadać. Bajer jak bajer, za bardzo tego nie potrzebowałam i gdyby nie potrzeba wizyty jako takiej, to na pewno bym tyle za to nie płaciła, nie bałam się o wady genetyczne. Ale fajnie zobaczyć maleństwo w 4D, to fakt, kopiące nóżkami, z kciukiem w buzi. Ładnych fotek nie ma bo ciągle przy buzi właśnie machało rączkami, ale coś tam starszemu w domu mogłam pokazać. Wartość diagnostyczną jakąś tam ma, mój gin mówił że na tym można szybciej szpotawość stóp wyłapać czy rozszczep podniebienia, ale rzadko jest to w gruncie rzeczy potrzebne. W poprzedniej ciąży miałam bez zdjęć i wydruku przy okazji zwykłego usg jak na mnie testowali nowy aparat.

Gość gość
A co do płci- jak widać konkretnie, to i na 2D też, to również stwierdzenie mojego lekarza. W każdym razie i na 3D/4D nie potwierdził nam na 100% bo się tak odwracała non stop.

Gość gośćAnia27lat
Lenka też się odwracala miałam tylko zwykłe usg dość często że względu na zagrożenie poronienia i dopiero w 8 miesiącu lekarz powiedział "widzę wargi sromowe a tu śluz" tak nie czułe ale chociaż zapamietalam Na usg 3D zabiorę męża że sobą nigdy nie był a to raczej ostatnie nasze dziecko chyba to może nie być już okazji A w którym tygodniu najlepiej zrobić?