Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opuchnieta pochwa i lekkie pieczenie

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 5tc dziś zauwazylam ze mam opuchniętą pochwę i lekko mnie piecze czuje suchość. Do dr się nie mogę dodzwonić. Czy to może być infekcja? Czy ktoś z was miał na tym etapie?

Gość gość
Dodam że biorę luteinę dopochwową. Boje się że coś może stać się dziecku

prawdopodobnie masz poczatek grzybicy, albo taka Twoja reakcja na luteine, szybciutko zapodaj sobie lactovaginal dopochwowo (powinno przyniesc ulge) i umow sie z lekarzem na wizyte.

Gość gość
W ciąży jesteśmy bardziej podatne na infekcje. Ja używam kremu clotrimazol na takie dolegliwości

Gość gość
Boję się że coś się stanie dziecku :(

Gość gość
Kurcze, pochwa jest w środku, jak możesz widzieć czy jest opuchnięta... ; (

Gość gość
No jak zaniedbasz, to się może stać. Ja ten clotrimazol miałam zalecony przez lekarza prowadzącego ciążę. Jest bez recepty

Gość gość
Z tego co wiem to pisze tam ze ten clotrimazol jest zabroniony w pierwszym trymestrze

Gość gość
5 tc i juz bierzesz luteinę? I zdziwienie ze infekcja? W wielu krajach byś jeszcze nawet badań nie miała a w Polsce szprycuje sie was odrazu tak silnymi lekami... a wy sie na to godzicie... szok!

Ja też biorę luteinę... od samego początku ciąży (2 dni po owulacji zaczęłam, bo mam stwierdzone zaburzenia produkcji) progesteronu). Progesteronem leczy się niepłodność hormonalną. Podaje się także kobietom po in vitro, poprzednich poronieniach, stymulowanych cyklach, wieloletnich staraniach o dziecko. Luteina ma wiele zastosowań... nie rozumiem skąd te szyderstwa... Autorko :-) :-) :-) to może być infekcja grzybiczna, może być podrażnienie od luteiny. Nic się nie martw drobna infekcja grzybiczna nie zaszkodzi dziecku! Natomiast infekcja nie leczona tygodniami jak najbardziej może... Jeżeli nie przejdzie ci w ciągu następnych 24-48 godzin to udaj się do lekarza. Nie stosuj kremów na własną rękę. Możesz natomiast zastosować jakieś doustne probiotyki i płyn do higieny intymnej regulujący kwasowość (dostaniesz w każdym sklepie kosmetycznym).