Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka27pk

Prawdopodobieństwo ciąży?

Polecane posty

Gość Anka27pk

Cześć. Spóźnia mi się okres już tydzień, od zawsze stosujemy z chłopakiem prezerwatywy + stosunek przerywany, w sensie że nie kończy we mnie tylko poza mną. Żadna z prezerwatyw raczej nie została uszkodzona. Myślicie że w takiej sytuacji jest możliwość ciąży? Zdarzało mi się, że spóźniał mi się okres ale tak zazwyczaj 5-6 dni, nie więcej, od dziecka cierpię na niedoczynność tarczycy, ale nie wiem czy to może mieć na okres wpływ. Co o tym myślicie?

Gość Anka27pk
Dodam że trzy dni temu bolał mnie brzuch tak jak zawsze boli mnie podczas okresu, ale okresu nie było.

Gość gość
Wątpię, ze jesteś w ciąży. Dla pewności zrób test.

Gość Anka27pk
Jeśli do tygodnia nie dostanę okresu to zrobię, a później pójdę do Ginekologa nawet jak wyjdzie negatywny, gdyż obawiam się że problemy z tarczycą mogą mieć na to wpływ, ostatni raz jak kontrolowałam tarczycę dwa miesiące temu TSH wyszło mi ponad 7.

Gość Anka27pkść
Ktoś jeszcze wyrazi jakąś opinie?

Gość gość
A dlaczego jeszcze odwlekasz test skoro spóźnia ci się okres już tydzień czasu?? Zrób i będziesz wiedziała co i jak.

Gość gość
Skoro masz nieregularne miesiączki to nie dziwne jest, ze okres nie przyszedł na czas. Tydzień to sporo. Lec po test dla pewności.

Gość Anka27pk
Dlatego odwlekam bo słyszałam, że test powinno się wykonać dwa tygodnie od spodziewanego okresu okresu, no i często spóźniał mi się tydzień, więc jeszcze czekam, bo z tego co czytam to przyczyną może być tarczyca. Chyba prawdopodobieństwo ciąży w tym wypadku jest dość małe?

Gość gość
nie no co ty?? Test można spokojnie robić już po 14 dniach od współżycia.

Gość Anka27pk
No to źle słyszałam, kupie i zrobię test. Myślicie że przy taki zabezpieczeniu ciąża bardzo prawdopodobna? Wolałabym nie... Jeszcze nie.

Gość gość
Ciąża? Napisz ! Zadzwoń! NETporadnia Telefon - Chat – Email Zaufania dla osób, które są w nieplanowanej ciąży. Zapewniamy bezpieczną przestrzeń rozmowy dla osób, które myślą o aborcji. Jesteśmy po to, by towarzyszyć i wspierać w poszukiwaniu rozwiązań. Osoby, które się z nami skontaktują, uzyskają wsparcie emocjonalne a także wiedzę z zakresu: 1. medycyny, 2. farmakologii, 3. procedur wsparcia instytucjonalnego, 4. psychologii, 5. prawa, tel.: 586 915 915 email: kontakt@netporadnia.pl http://www.netporadnia.pl/ Jesteśmy dla Ciebie codziennie od 18.00 do 23.00 Porady w Netporadni są bezpłatne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zależności od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny. Gwarantujemy pełną dyskrecję.