Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

slomka14

Badania hormonów przed doborem antykocepcji

Polecane posty

Witam.Która z was miała robione badania poziomu hormonów po to by dobrać antykocepcje??Czy ginekolodzy owe badania zlecają,bo mi żaden nawet nie zaproponował a biorąc tabletki przepisywane w ciemno zwyczajnie się męczę.Jaki macie doświadczenia w tym kierunku??

Gość fikusova
jak miałam zakładać levosert to ginekolog zlecił mi gruntowne przebadanie się, więc w moim przypadku było wszystko w porządku, tak jak być powinno :)

Gość ramsojka
Badania w przypadku dobierania antykoncepcji to podstawa. Mnie lekarz tez zalecił wykonanie badań, a dopiero potem razem usiedliśmy i wybrał dla mnie takie z mniejsza ilością hormonów i bardziej naturalnym składzie.

Gość gość
Gin oglada ci/pę i zapisuje antykoncepcję.

Gość samaryba
Ginekolog robi dużo więcej niż tylko ogląda. On faktycznie bada osobiście, robi cytologię i usg. Jeśli jest taka kolejność zleca dodatkowe badania. Przynajmniej u mnie tak było. Lekarz przepisał mi Limetic, tak zwaną minipigułkę.

Gość Amarila
Moim zdaniem mimo wszystko warto by było, żeby zlecił badania. W końcu to hormony. Jeśli mamy jakiekolwiek wątpliwości, to powinnyśmy lekarza o takie badania poprosić, bez obaw. Bo często kobiety skarżą się na efekty uboczne stosowania antykoncepcji hormonalnej, a dobrze dobrane tabletki nie powodują żadnych skutków ubocznych.

Gość gość
20.50 "Zadnych skutkow ubocznych "oprócz zabijania zarodków! Poczytaj sobie

Gość grzywkaa
podczas stosowania antykoncepcji hormonalnej nie dochodzi do owulacji