Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to prawda ,że ciąża leczy organizm kobiety i cofaja sie rozne choroby??

Polecane posty

Gość gość

czy to prawda ,że ciąża leczy organizm kobiety i cofaja sie rozne choroby??

Gość gość
Kolezance w ciazy cofnely sie problemy z zoladkiem i uzdrowila sie chora tarczyca..cud normalnie.

Gość gość
Eee, nie?

Gość gość
Ja dostapilam uzdrowienia anielskiego

Gość gość
Rany jak mozna takie bzdury gadac? To ze w jednym przypadku zadzialalo na korzysc nie oznacza ze ciaza jest magicznym lekiem na wszystko!! Wprost przeciwnie, choc to nie choroba, tylko naturalny stan, to jednak jest obciazeniem dla organizmu.

Gość gość
Wzmozone wydzielanie hormonów :) Czasem pomaga na niedobory, czasem szkodzi .. Natomiast komórki macierzyste ..nowo tworzone dla płodu.. o tak, to jest pozytywny efekt :)

Gość gość
niektórych leczy innych uśmierca

Gość gość
U mnie po pierwszej ciazy skończyły sie obfite i bolesne miesiaczki oraz częste infekcje w " tych" miejscach. Uaktywniła się za to tarczyca, a z tym to już do końca życia zabawa :/ po drugiej ciąży miesiączki znowu są bardzo krwawe, prawdopodobnie mam endometriozę i ogólnie jestem do niczego. Także z tym leczeniem to różnie bywa

Gość gość
Moj ginekolog tez mowi ze ciaza uzdrawia.

Gość gość
Mnie po pierwszej ciąży, a dokładnie po kilku m-ach od porodu zaatakowała łuszczyca. Byłam załamana takie miałam zmiany na nogach i brzuchu. Trwało to jakieś 2-3 mce. Gdy zaszłam w druga ciąże wszystko z dnia na dzien zaczęło znikać. Jestem już dwa lata po drugim porodzie i odpukać.. wszystko jest ok.

Gość gość
Zależy od choroby. Spotkałam na patoligii dwie dziewczyny z chorymi nerkami, tzn. jedna już była z jedną nerką, druga na lekach, stan obu w ciąży się poprawił, a dolegliwości związane z chorobą w dużym stopniu ustąpiły. Spotkałam też jedną z nadciśnieniem która w ciąży już miała prawidłowe i czuła się lepiej niż zazwyczaj. Ponoć kobiety w ciąży lepiej też znoszą leczenie onkologiczne. Ale... kobiety z chorobami serca, ze zniszczonym kręgosłupem czy stawami, wciąży niestety odczuwają nasilone dolegliwości. Podobnie jak te z żylakami czy zaparciami. Nie mowiąc już o tym że sam fakt bycia w ciąży powoduje nieraz taki szereg dolegliwości że ciężko mówić o prozdrowotnych właściwościach...

Gość gość
Mi w ciąży zniknęła 5 cm torbiel endometrialna. Już miałam ustalony termin laparoskopii gdy okazało się, że jestem w ciąży

Gość gość
Nie wiem, miało mi się poprawić jeśli chodzi o bolesne miesiączki a nadal mam strasznie bolesne, w ciąży miałam zaparcia, po dicopegu minęły, ponadto po porodzie uaktywniła mi się migrena a wcześniej nie wiedziałam co to ból głowy i miewam ataki do dziś chociaż już o wiele rzadziej...

Gość gość
Ja po porodzie gorzej znoszę okres. I psychicznie i fizycznie. Bolesność stawu biodrowego po prawej stronie się wzmocniła (pamiątka po wypadku samochodowym dwa lata przed zajściem w ciąże). Natomiast unormował mi się poziom cukru, który przed ciążą był... podwyższony.

Gość gość
Mi zniknęła alergia pokarmowa.

Gość gość
w ciazy czesto pojawiaja sie miesniaki macicy niestety

Gość gość
miesniaki macicy pojawiaja sie przed ciaza, zgodze sie z tym ze dzieki ciazy moze sie wchlonac torbiel na jajniku

Gość gość
jesli miesniaki pojawia sie przed ciaza to zle bo one bardzo w ciazy sie powiekszaja niestety..i to jest najgorsze.

Gość gość
Mnie w trakcie ciąży zniknęły okropne kurzajki jakie miałam na dłoni. I nie wróciły

Gość gość
ja mialam probem z żoładkiem tzn, zjadlam obiad i bylampełna, brzuch mi pecznial, ciagle chodzilam glodna bo niemoglam sie najesc bo br****** rusl momentalnie po zjedzeniu i bylo mi niedobrze, czesto wiec powodowalam wymioty, ogolnie zauwazylam , że ten problem narodzil sie o piciu regularnie piwa, w ciazy nadal mialam ten problem, urodzilam i problem znikl, jadlam ile chcialam, kiedy chcialam, potem przestalam karmic i wypilam sbie piwko od czasu do czasu i problem znow powrocl , teraz jestem w ciazy, i mam nadziej, ze gdy urodze problem zniknie a ja juz nie tkne alkoholu bo kolejnej ciazy nie planuje juz nigdy

Gość gość
Mi też zniknęły kurzajki z palcow u dłoni, wzmocnily się paznokcie i włosy, żaden włos mi z głowy nie spadł a za to po ciąży wypadają mi garsciami, a przy okazji miał ktoś tak i zna jakiś dobry sposób żeby na nowo wzmocnić włosy albo jakiś kosmetyk który może mi pomóc?

Gość gość
BZDURA

Gość gość
Coś chyba w tym jest- mając endometrioze, po laparoskopii lekarz sugerował zajście w ciążę, zamiast przyjmowania leków. Przed ciążą miałam zawsze problem z opryszczkami, nie potrafiłam ich wyleczyć miesiącami. Teraz od kilku lat nie mam już tego problemu. Za to mam łuszczyce.

Gość gość
Endometriozę ciąża ZALECZA, w ciąży wyciszają się hormony jej sprzyjające - te same, które powodują że jest miesiączka. Wcześniej czy później endometrioza wraca. Ogólnie temay bzdura, jedne choroby znikają, inne ciąża potęguje itp...