Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Innes1980

Mobilna światłoterapia, ktoś korzystał?

Polecane posty

Gość Innes1980

Witajcie, Od lat z tak zwaną depresją zimową radzę sobię domową światłoterapią. W każdy pochmurny jesienny czy zimowy dzień robię sobie taką sesję ze specjalną jasną lampą przez minimum 45 minut, czytam wtedy ksiązkę. Czuję, że mi to pomaga. Jeśli ktoś się źle czuje zimą to myślę, ze warto spróbować choć lampy nie są najtańsze. Ktoś gdzieś na forum pisał odnośnie chodzenia na solarium, aby uzupełnić niedobór światła. Z tego co wiem to zupełnie inne światło jest. OK, wygrzejesz się i trochę naświetlisz, ale ja unikam i tak solarium ze względu na skórę. Polecam trochę poczytać o lampach do światłoterapii. One generalnie mają odpowiednie swiatło zbliżone do tego dziennego. W każdym razie zwykłe domowe żarówki tak nie działają :) A teraz mam pytanko do tych, którzy może juz korzystają z dobrodziejstw światłoterapii. Jakiś czas temu natkęłam się na dwa ciekawe urządzenia do światłoterapii. Pierwsze to okulary Luminettehttp://www.ortomoda.pl/luminette-2-okulary-do-swiatloterapii Drugie to słuchawki do światłoterapii Valkee http://www.ortomoda.pl/valkee-2-fototerapia-douszna-silver Okulary wydają mi się sprytne, ale słuchawki, które naświetlają bezpośrednio mózg przez kanaliki uszne? Ciężko mi znaleźć jakieś opinie. Oba urządzenia mają normalnie status medycznych i przesły podobno badania kliniczne, ale mało jednak znalazłam opinii na ich temat. Oba rozwiązania generalnie bardzo mobilne, co jest według mnie mega atutem bo czasem cięzko mi znaleźć 45 minut czasu na siedzenie przed lampą. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi produktami? Chętnie usłysze jakieś opinie zwłaszcza os słuchawkach. Chcę w przyszłum tygodniu, któreś kupić. Najbardziej do mnie trafiają te słuchawki, bo mogłabym je stosować w drodze do pracy rano i pozytywnie się nastrajać na początek dnia. Z góry dzięki za pomoc i życzę pogody ducha ;)

Gość freska78
Polecam Valkee. Kupiłam za namową przyjaciółki. korzystam od 3 miesięcy i jestem mega zadowolona i nie sądzę, że to efekt placebo. Moim zadniem warto.