Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Minieta

Ciąża?

Polecane posty

Gość Minieta

Hej. Mam pytanie do was, może ktoś będzie obeznany w temacie. Poprzednią miesiączkę miałam 9 września - była wywoływana luteiną. Ale stosunku nie było, więc ciąża i tak nie wchodziła w grę. Później w październiku miesiączka też się nie pojawiła, ale nie martwiłam się zbytnio, bo nie uprawiałam seksu. Natomiast w teraz w listopadzie z partnerem uprawiałam seks 10 i 11, zupełnie bez zabezpieczenia, a 12 dostałam okres. Czy w takim przypadku mogę być w ciąży ? Chodzi mi o samo prawdopodobieństwo. Może któraś tak miała ? Na test za wcześnie, a tym bardziej na wizytę u ginekologa. Tym bardziej, że pytałam się w przychodni o wolne terminy - prędzej dowiem się czegoś z testu. Przepraszam za chaos w wypowiedzi, ale jestem trochę zestresowana :)

Gość gość
A dlaczego się nie zabezpieczasz skoro nie chcesz ciąży?

Gość gość
To nie jest tak, że nie chce ciąży. Bo chcę, tylko po prostu jestem zestresowana, bo właśnie czekam na te dwie kreseczki

Gość gość
No to spokojnie bez stresu. Czekaj do terminu okresu ale skoro 12 miałaś okres to dlaczego sądzisz że może być ciąża?

Gość Minieta
Ze względu na bardzo nieregularny cykl miesiączkowy i tym bardziej, że "naturalnie" okres - bez zażywania luteiny - pojawił mi się po prawie roku i to tuż po tym jak po dłuższym czasie "abstynencji" (to partner był w delegacji, to ja, to znowu problemy i tak wyszło, że tego seksu nie było) uprawiałam seks :) Dlatego się denerwuje. Bo chcielibyśmy mieć dziecko, a nie wiem czy mogę sie spodziewać już w tym miesiącu :)

Gość gość
No cóż, nie można wiele powiedzieć bo masz takie a nie inne problemy. musisz czekać bo w tym przypadku jest więcej niewiadomych niż pewnych więc sama wiesz. Poza tym wątpliwe aby ten okres miałby być krwawieniem związanym z ciąża gdyż zaczał się 1-2 dni po stosunku. Nie wkręcaj się póki co i cierpliwie czekaj aż będzie można zrobić test -min. 14 dni od stosunku, albo lepiej zrób wtedy betę.

Gość Minieta
Dzięki za odpowiedź. Trochę rozwiała moje znaki zapytania. Chociaż... Mam nadzieję, że prędzej czy później i tak się uda :)

Gość gość
Jak ty chcesz być w ciąży skoro dzień po seksie dostałaś okresu? Prawdopodobieństwo jest nikłe, a w ten sposób nie zajdziesz w ciążę uwierz ;)