Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w nieplanowanej ciąży jak powiedzieć o tym przyszłemu tacie ?!!

Polecane posty

Gość gość

Ja mam 22 lata mój partner 24 oboje jeszcze studiujemy, aktualnie wróciliśmy do domów rodzinnych jakoś tak wyszło że nie chcemy już mieszkać z współlokatorami. Ja nie pracuje w tym momencie jestem na utrzymaniu rodziców i to nagle taka wiadomość, z moim partnerem spotykamy się od półtora roku ale nie jest to idealny związek, non stop się kłócimy... zwłaszcza że ja już raz byłam w ciąży z nim, i póki dzieciątko było we mnie to było dobrze, opiekował się mną, martwił się, dzwonił i zdeklarował się że mnie nie zostawi, ale gdy poroniłam, w szpitalu odwiedzał mnie codziennie płakał ze mną, ale gdy wyszłam ze szpitala zostałam sama... całkiem sama bo zniknął na jakiś czas... to był najgorszy okres mojego życia. A teraz ? Kiedy wybaczyłam, kiedy od jakiegoś czasu próbujemy posklejać to wszystko na nowo znów jestem w ciąży !!! Boje się że mi nawet nie uwierzy że to jego bo po tamtych wydarzeniach uważaliśmy jak nigdy zawsze zabezpieczenie, zawsze kilka razy sprawdzane, a mimo to zaszłam jak mam mu o tym powiedzieć ? Boje się jego reakcji...

Gość gość
Z ginekologiem rozmawiałam wczoraj ,,takie rzeczy się zdarzają, żadna antykoncepcja nie daje 100 procent pewności" jestem w 6 tygodniu potwierdzonej ciąży przez testy i mojego ginekologa

Gość gość
Ale co jak? normalnie, spotykacie się i mówisz. Czasem dziewczyny wymyslaja jakies pokazowki w stylu, prezenci a w nim male buciki, albo test ciazowy. Powiedz mu bo jest ojcem i przeciez musi wiedziec niezaleznie od twojej decyzji. I w ogoe sama sie zastanow, czy chcesz dziecka, czy chcesz z nim je wychowywac. Znam kilka rodzin, gdzie dziecko pojawilo sie jako wpadka i bardzo dobrze sie im uklada, maja kolejne dzieci juz. Poza tym z tego co piszesz to twoj facet jest raczej troskliwy i z opisu zapowiada sie na fajnego ojca.

Gość gość
Ach i fajnie miec tak wczesnie dziecko. Dacie radę! Teraz jest 1000zł zasilku przez rok dla studentek z dziecmi wiec nie martw się. Facet idzie do pracy, ty konczysz studia, pozniej dziecko idzie do przedszkola a ty do pracy. Co dramatyzujesz kobieto?