Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ennx

Poszukuję dobrego gastroenterologa dziecięcego

Polecane posty

Gość Ennx

Szukam dobrego specjalisty z doświadczeniem z wcześniakami. Dziecko je tylko w półśnie, często reaguje płaczem na widok butelki i wizji karmienia. Preferowani lekarze z Łodzi, choć niekoniecznie. Jesteśmy w stanie jechać wszędzie.

Gość gość
Sosnowiec klinika na ul Zapolskiej. Dr Iwona Sakowska-Maliszewska lub Zabrze Dr Porębska adres w internecie. Obydwie sa świetne. Dr Sakowska Maliszewska jest wspaniałym lekarzem.

Gość gość
Nadmieniam , że miałam taki sam przpadek jak Twój, i dr maliszewska wyciągęła moje dziecko z tej przypadłości. Zalecam jako matka , dużą cierpliwość i nie okazywanie emocji bo maluch to czuje. Będzie ciężko ale wytrwasz. Poczytaj sobie opinie na znany lekaz o tej własnie lekarce. Głowa do góry. W necie masz telefon , więc jest możlowośc rozmowy z lekarzem ale najlepiej po 22 bo ona jest non stop w gabinecie.

Gość Ennx
Dziękuję za namiar. Ręce nam już opadają, mała potrafi zjeść 300ml w ciągu doby, a i to na wcisk. Jest tylko gorzej, naszemu pediatrze skończyły się już koncepcje.

Gość gość
A znacie przyczynę takiego zachowania? Bo mieliśmy to samo z synem wczesniakiem!

Gość Ennx
Właśnie nie znamy. Ja podejrzewam, że to jest refluks, bo jedyne co jej trochę pomaga to Gastrotuss.

Gość gość
A Pani z wyleczonym dzieciaczkiem powie co to było?

Gość gość
U nas refluks sie nie potwierdził , natomiast moja córka miała problem ze ssaniem nie potrwafiła ciągnąć a potem zabierać z łyżeczki, u nas stwierdzono jadłowstręt psychiczny w wieku 2 lat teraz jest już dobrze ale walka była ogromna i cierpliwość. mała ma obecnie 4,5 roku i jest prawie ok. Sa pewne konsystencje pokarmów których nie tknie ale tylko dzieki dr, maliszewskiej to wszystko ma pomyslne zakończenie.

Gość gość
Dziękuję za nazwiska śląskich lekarzy. Potrzebuję pomocy dla maluszka karmionego mieszanie tz mlekiem mamy i mieszankom . Maleństwo od 3 miesiąca robi kupki coraz rzadziej, najpierw 6, 10, 14 dni. Dostaje probiotyki, syropek lactulosum a nie widać poprawy. Gdyby tylko był na piersi to jeszcze jest mowa o trawieniu bezresztkowym. Lekarz nie zlecił żadnych badań ale zastanawia się nad szpitalem, my oczywiście chcielibyśmy tego uniknąć. Do Zabrza mielibyśmy bliżej. Czy ci lekarze przyjmują prywatnie i jak długo czeka się na wizytę. Bardzo proszę o podpowiedz.

Gość gość
A przybiera normalnie? I jaką mieszankę dostaje? Krztusi się?

Gość gość
Nie, nie krztusi się i przybiera ładnie. Dostaje dodatkowo Bebiko i tu w zależności od zapotrzebowania czyli ile zabraknie pokarmu około 100-150 dziennie. Dokarmianie jest od niedawna, problem wystąpił wcześniej. Brzuszek miękki i kupka taka normalna tylko bardzo dużo. Jeszcze za wcześnie na wprowadzanie rozszerzenie diety, chociaż tego rozszerzenia trochę się obawiamy.

Gość Ennx
Widzę, że nie tylko my mamy problemy z dzieckiem. Nasza córeczka ma 5 miesięcy. Od około miesiąca mamy duże problemy z jedzeniem, przestała przybierać na wadze. Wykluczyliśmy już infekcję ucha, układu moczowego, anemię, badaliśmy CRP, podajemy mleko antyalergiczne. Czytając fora internetowe dowiedziałam się, że można stosować syrop przciwrefluksowy Gastrotuss. Podajemy go od kilku dni i w końcu jest niewielka poprawa z jedzeniem, dlatego stawiam na refluks. Czy ktoś kto miał takie problemy znalazł przyczynę?

Gość gość
Dziękuję za nazwiska śląskich lekarzy. Potrzebuję pomocy dla maluszka karmionego mieszanie tz mlekiem mamy i mieszankom . Maleństwo od 3 miesiąca robi kupki coraz rzadziej, najpierw 6, 10, 14 dni. Dostaje probiotyki, syropek lactulosum a nie widać poprawy. Gdyby tylko był na piersi to jeszcze jest mowa o trawieniu bezresztkowym. Lekarz nie zlecił żadnych badań ale zastanawia się nad szpitalem, my oczywiście chcielibyśmy tego uniknąć. Do Zabrza mielibyśmy bliżej. Czy ci lekarze przyjmują prywatnie i jak długo czeka się na wizytę. Bardzo proszę o podpowiedz. X Ja z Zabrza polecam dr. Pieniążka. Chodziliśmy najpierw prywatnie a potem na nfz do kliniki. Mój syn robił podobnie. Jak miał 4 miesiącę to zaczęły się problemy z wypróżnianiem, z czasem zaczął wstrzymywać sam kupę.

Gość gość
gość dziś Dzięki i rozumiem że u was z maluszkiem już wszystko dobrze. Możesz coś więcej napisać np jakie zrobić wyniki itp