Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze dzieci chodzą na religię?

Polecane posty

Gość gość

i czy to oznacza, że jesteście wierzący czy może coś innego, dla pozorów albo po prostu bo to jedna z lekcji w szkole? Możecie dodać jaka szkoła, podstawówka, gimnazjum etc.

Gość gość
jestem wierzaca, moje dziecko nie chodzi na religie, bo nie podoba mi sie religia katolicka, ani zadna inna. szkola podstawowa

Gość gość
Nie wiem czy jestem wierzaca, caly czas wątpliwości ale pochodzę z tradycyjnej rodziny wychowanej w wierze i czuje szacunek do kosciola , moje dziecko nie chodzi jeszcze do szkoly ale napewno będzie chodzilo na religie , uważam ze wiara uczy dobrych zachowań i kultury , pokazuje co jest dobre a co zle , uczy szacunku i pomaga wychować dzoeci

Gość gość
Jestem osobą wierzącą moje dziecko chodzi do przedszkola i jest zapisane na religie.

Gość gość
A co to kogo obchodzi?

Gość gość
Co prawda nienawidzę tej wiary chamów i złodziei, ale moje dziecko chodzi na religię. Żeby go katolskie bydło nie ukamienowało ciemnej uliczce!!!

Gość gość
17.08 nie wiem jakie masz doświadczenia z katolikami ale zapewniam Cię, że żaden z nich w żaden sposób nie dokuczy Twojemu dziecku z powodu niewiary. To raczej charakterystyczne i pożądane w innej religii. A co do pseudokatolików to cóż, jest ich wielu i zapewne ich miałaś na myśli pisząc katolików bydło. Odpowiadając na pytanie tak, moje dzieci chodzą na religię.

Gość gość
17:08 po wpisie wnioskuję, ze ty chamem i bydlem nie jesteś. A odpowiadając na pytanie to nie, mój syn nie chodzi na religię. Jest w gimnazjum. W szkole podstawowej też nie chodził.

Gość gość
Ta co woerzy nie puszcza dziecka na religie a ta co nie wierzy kaze dziecku chodzic? POLSKA PARANOJA!! Jak dobrze ze mieszkam w UK!

Gość gość
Moje dzieci nie chodzą na religie.Moj mąz wychował sie w rodzinie swiadkow,a ja w takiej co matka jak szłam do komunii to nawet do koscioła nie weszła( haha) ale oficjalnie wielka katiliczka( krytykuje tesciow).Obydwoje generalnie wierzymy w Boga ale nie kojarzymy wiary z jakimkolwiek wyznaniem.Dzieci orzez jakis czas były gnebione orzez katechetke w szkole,wyzywane od jehowcow( nie jestesmy SJ,ale symatyzujemy bo wielu znajomych i rodzina).Interwencja dyrektora i innych rodzicow pomogła.Starsza corka obecnie nieraz towarzysko chodzi na religie po miły katecheta i fajna atmosfera,i przedewszystkim nudzi sie na tej godzinie

Gość gość
Syn w przedszkolu nie chodzi na religię. Nie będzie też chodził w szkole. Jesteśmy niewierzący. System wartości (uniwersalny!) można przekazać dziecku w inny sposób. Na pewno nie w taki, przez który pokazujemy naszą hipokryzję.

Gość gość
dziś -> najgorsi są aktywni katolicy z przekonania. Jak widzę że ktoś ma św. obrazek przy komputerze, albo Chrystusa jako wygaszacz w komórce, tudzież rybę na samochodzie - to sp...lać czem prędzej!!! Taki oszuka, okłamie, okradnie, pobije... Wiem co mówię - a nie mam 15 lat.