Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój mąż zabrania córce jeść płatki na mleku na kolacje

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 5 letnią córkę. Gdy mała chce zjeść płatki na mleku na śniadanie czy na kolacje mój mąż robi wielką aferę. Mówi że płatkami się nie można najeść co najwyżej można je zjeść na deser. Ciągle wciska w nią parówki albo kanapki z wędliną. Dzisiaj była znowu wielka afera zrobiłam mojej córce płatki na mleku na kolacje a on wydarł się na mnie że mała nie będzie tego jeść ,to nie jest normalny posiłek. Wylał mleko z płatkami do zlewu i zrobił córce 2 parówki. Co o tym myślicie czy to jest normalne zachowanie?

Gość gość
no parówki to samo zdrowie. pokaż mu moze skład tych parowek? tak na margonesie to jesli je takie slodkie platki to dla mnie to tez slaby pomysl na posilek. moze owsianka bylaby lepszym rozwiazaniem?

Gość gość
psychiczny?

Gość gość
Racje ma z tym ale z parowkami juz nie a gdzie warzywa .

Gość gość
Jak to są normalne płatki owsiane, a nie słodzone czokapiki czy podobne świństwa, to nie widzę problemu.

Gość gość
Tu autorka jak robię płatki na mleku to używam płatek zbożowych,żadnych innych. Moja córka za warzywami nie przepada ale za to lubi owoce banany,gruszki,mandarynki,jabłka, truskawki,nektarynki,śliwki.

Gość gość
Tu autorka jak robię płatki na mleku to używam płatek zbożowych,żadnych innych. Moja córka za warzywami nie przepada ale za to lubi owoce banany,gruszki,mandarynki,jabłka, truskawki,nektarynki,śliwki.

Gość gość
zupe jej daj albo warzywa. To co ze nie przepada, zdrowe sa i trzeba je jesc. Jak bedizesz dawac regularnie to polubi, albo pryznajmniej bedize tolerowac i jesc. Platki czy parowki to slabe kolacje, mozna je zarezrwowac raz w tygodniu jak ni chce sie wam gotowac.

Gość gość
Tak czy owak to nie jest normalne by maz sie darl na zone...ludzie no

Gość gość
Nastepnym razem jak jej zabroni, zamow pizze. Jak truc dziecko gownem, to chociaz smacznym.

Gość gość
A czy wiecie jaki syfem są parówki? jedne z gorszych "mięs" jeśli chodzi o skład. Do parówek dodaje się ligninę, papier i cały MOM. syf nad syfy

Gość gość
A co jest złego w płatkach zbożowych? Fakt że to dość energetyczny posiłek na noc, ale owsianka jest naprawdę zdrowa, jak dziecko nie ma problemu ze spaniem to nie wiem o co chodzi.

Gość gość
nie dawaj platkow kukurydzianych ,bo tak jak wysoki IG ma biały chleb tak i one maja wysoki IG - skoki cukru, mega tycie, napady glodu - zwl. z mlekiem ktore tez ma duzo cukru w sobie. x jedynie owsianki na wodzie

Gość gość
Wy nie przeginacie? raz, że można znaleźć kukurydziane z obniżoną zawartością cukru, a dwa raz na jakiś czas nawet zwykłe nie zaszkodzą, trzy "mega tycie" to coś więcej niż żarcie produktów z wysokim IG :O

Gość gość
ja słyszałam ze z tym MOMem to jedna bzdura, ze jest taki straszny, u nas pokutuje ze najlepsze samo mięso, a to bzdury, bo skóra, czy nawet chrząstki , sa tak samo potrzebne jak czyste mięso, chyba ze parówki maja dużo konserwantów... Nie wiem jak to jest, ale może to zależy do człowieka, bo wiele osób jada na sniadanie płatki, niemniej ja jestem zupełnie jak twój maz- dla mnie płatki sa tak samo wartościowe jakbym jadła trawę... Mogę zjeść pełen talerz płatków, nawet po brzegi, napcham się, az mi niedobrze, ale nadal w sumie jestem głodna... :( Może to zależy od grupy krwi, czy czego? Ale twoja córka to najlepiej jakby jadła co jej smakuje

Gość gość
przede wszystkim nie jest normalne zachowanie meza i to ze przy dziecku stosuje przemoc domową ( krzyki i wyrwanie talerza,wylanie do zlewu) to swiadczy tylko o tym ze u was jest patologia a ty na to biernie pozwalasz, powinien sad rodzinny odebrac wam dziecko i umiescic w rodzinie zastepczej a was na terapię-obu!!

Gość gość
mleko ma w sobie cukier?

Gość gość
Większość rzeczty ma w sobie CUKRY :P To nie tylko sacharoza

Gość gość
ale mleko od krowy ma w sobie cukier?? chodzi czy oni jeszcze to mleko słodzą??

( krzyki i wyrwanie talerza,wylanie do zlewu) to swiadczy tylko o tym ze u was jest patologia a ty na to biernie pozwalasz, x jeśli dla Ciebie to jest patologia i przemoc domowa, to moją rodzinę podałabyś do MOPSU, a DDA kazałabyś się powiesić.

Gość gość
zwl. z mlekiem ktore tez ma duzo cukru w sobie." tak,ale mleko ma w sobie cukry proste, wystepujace w mleku naturalnie, tak jak np w jabłkach,marchewce itd... a trzeba rozróżnic jest cukier prosty i cukier dodawany-rafinowany np cukier dodawany ( spozywczy, wysoko przetworzony i bardzo niewzdrowy) dodaje się do parówek, do sosów, itd... i fakt duzo rzeczy,produktów przetworzonych ma w sobie cukier spozywczy ,ale nie mleko!! no chyba ze ktos doda łyzeczkę cukru z cukieroczki. a jelsi nie to bedzie tam cukier prosty ,ktory jest całkowicie nieszkodliwy dla zdrowia. tak wiec grubo przesadzilas z tym zdaniem ktore zacytowalam na początku.

Gość gość
brokeninside87 dziś ( krzyki i wyrwanie talerza,wylanie do zlewu) to swiadczy tylko o tym ze u was jest patologia a ty na to biernie pozwalasz, x jeśli dla Ciebie to jest patologia i przemoc domowa, to moją rodzinę podałabyś do MOPSU, a DDA kazałabyś się powiesić. a dla ciebie to normalka?? bo ja żyję w normalnym sposkojnym domu,gdzie nie ma szarpaniny ani takich scen.

a dla ciebie to normalka?? bo ja żyję w normalnym sposkojnym domu,gdzie nie ma szarpaniny ani takich scen. x ale Rysio z Klanu nie żyje, to Ty wiedz, że nie dostaniesz godnego męża.

Gość gość
ja mam 40 lat dziecko, meza i 3 dzieci,jestemy spokojną normalną rodziną czego i Tobie zycze,pozdrawiam:)

Gość gość
Osoba z 23:50 przesadza po prostu. laktoza z mleka nie jest cukrem prostym akurat - ale to nie powinno mieć większego znaczenia dla osoby, która ma zrównoważoną dietę. Do mleka nie jest zwykły cukier dosypywany ;) w ogóle zwykły cukier też nie jest cukrem prostym tak ściśle, ale serio nie ma co wpadać w panikę. Jedyne co to po prostu ktoś nauczony od małego słodkiego smaku potem będzie silniej do niego ciągnął - więc odmawianie dziecku takich rzeczy w ogóle raczej ma rzutować na nawyki żywieniowe w przyszłosci, niż silnie wpływać na aktualny stan zdrowia. Moim zdaniem zachowanie męża jest większym problemem.

ja mam 40 lat dziecko, meza i 3 dzieci,jestemy spokojną normalną rodziną czego i Tobie zycze,pozdrawiamusmiech.gif x wszystko się zgadza - rysio i grażynka maciuś, bożenka i kasia dzieci umyjcie rączki.

Gość gość
zalezy jak to wyglądało, ale moim zdaniem to nie za bardzo, przemoc jest tez psychiczna, dziecko sie musiało mocno wystraszyc, jak mu je wyrwał, despota jakis z niego...