Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tesciowa przegieła. Powazna sprawa.

Polecane posty

Gość gość

Pare dni temu byli z tesciem pół dnia z naszymi dziecmi - dodam, ze sami naciskaja na regularne spotkania, wymuszaja wrecz, chociaz nie mamy az takiej potrzeby, ale ok zawoze tam dzieci raz w tyg na pare godzin wlasnie dla ich radosci i mozliwosci nacieszenia sie wnukami. My tez wtedy mamy czas dla siebie, wiec jestem zadowolona i wdzieczna. Tesciowa jest emerytowanym pedagogiem w sile wieku, uwaza sie za druga Super Nianie, jest osoba apodyktyczna, przemadrzała, wszystkowiedzaca, obrazalska i bezkompromisowa. Mimo to staram sie ja lubic, miec przyjacielskie stosunki, rozumiec jej trudny charakter (sama mam niełatwy, wiem o tym), staram sie byc dla niej wsparciem - głównie dla meza, a jej syna, którego przeciez kocham nad zycie. Ale ostatnio stało sie cos wyjatkowego. Tesciowa zadzwoniła i powiedziała, ze podejrzewa iz my sie z mezem kłócimy i SZARPIEMY, SZTURCHAMY przy dzieciach, bo był JEDEN INCYDENT, ze nasza dwuletnia córka (pod nasza nieobecnosc oczywiscie) wpadła w straszna zlosc i furie i poszarpala babcie za bluzke, gdy ta zabrała jej plastikowe pudelko, na ktorym mała chciała stawac i tanczyc (a wczesniej to samo pudelko dala jej do zabawy!). Pomijam juz fakt zachowania mojego dziecka - nie widzialam, nie wiem, nigdy wczesniej mała nikogo nie szarpała, nie biła, jest wrazliwym i delikatnym dzieckiem, kocha ostatnio taniec i tanczy na czym sie da, ale wie ze nie wolno wyłazic na stolik do rysowania itp, nie wiem o co chodzilo z tym pudelkiem. NIGDY Z MEZEM NIE KLOCIMY SIE PRZY DZIECIACH. Nie mowiac o rekoczynach!!!! Jestem w szoku, oburzona i mam ochote zerwac kontakty z tesciowa. Powiedziałam jej, ze gdyby pani w przedszkolu wysunela takie insynuacje bez twardych dowodow na podst jednorazowego zachowania dziecka, któremu sie cos ZABRALO- a wczesniej DAŁO, to postaralabym sie, aby straciła prace w trybie natychmiastowym i takie zasady bede stosowac od przyszlego roku, gdy córka pójdzie do przedszkola. Naprawde, nie przesadzam. Słyszałam co tesciowa mowila, kazde słowo. Ze wg niej jest u nas w domu agresja, bo ona z doswiadczenia zawodowego wie, ze jak dziecko kogos szarpnie, to znaczy ze widzialo jak rodzice sie szarpia. I koniec. Aha, jeszcze cos tam dodala, ze ja jestem nerwowa, czyli pewnie ja stosuje przemoc :) Opadły mi rece. Jestem fanka i wielbicielka Janusza Korczaka, nigdy nie podnioslam reki na nikogo, jest mi tak przykro...

Gość gość
Aha, ona chce znow do nas przyjechac w tym tygodniu, powiedziala ze bedzie OBSERWOWAC zachowanie dziecka i tłumaczyc jak sie nie wolno zachowywac :D

Gość gość
Co sadzicie? Nie wiem co zrobic w tej sytuacji, naprawde.

Gość gość
Lecz się na nogi, bo wiesz....

Gość gość
Cakowita izolacja tesciowej od wnuczki. Zadnych dyskusji.

Gość gość
Ale czemu ? To nie z wnuczka i tesciowa jest problem, tylko jak zwykle na lini tesciowa-synowa :P

Gość gość
Wiec jak nie bedzie tesciowej to nie bedzie zadnego problemu.

Gość gość
I nie bedzie dziadkow :p W innym temacie laski sie zala , ze dziadki olewaja ich dzieci :P Nigdy nie dogodzisz :D

Gość gość
Znowu temat bo moja teściowa... To się chyba nigdy nie skończy Jak jej zachowanie wnuczki nie pasi to won niech wnuczki mię odwiedza niech w domu siedzi Hitler

Gość gość
Kolejna nadeta mamusia która już najlepiej pozwalnia przedszkolanki bo nie dogodza córeczkę . Masz rozpuszczone i rozkaprysxone dziecko ale co się dziwić po takiej mamusi.

Gość gość
Gdyby nie bylo tesciowej to autorka nie zalozylaby tego tematu i nie byloby dyskusji. Jedyne skuteczne lekarstwo calkowita izolacja tesviowejod rodziny . Zero kontaktow.