Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak można i po co, zdejmować obrączkę po przyjściu do domu???

Polecane posty

Gość gość

Mój mąż taki jest, co to za idiotyczny zwyczaj... zdejmował, zdejmował, kładł zawsze na parapecie "bo palec się poci" a teraz zgubiła się i nigdzie jej nie ma, pewnie w kaloryfer wpadła i teraz na pewno jej nie wyjmiemy. wy w domu zdejmujecie obrączki? Po co? musszę to powiedzieć wprost, jestem chyba z osłem...zgubił obrączkę. Szliśmy do przychodni to ją miał, wyszliśmy i przyszliśmy do domu i jej nie ma. Gada że może się zsunęła a on nie czuł. Jak można nie czuć że coś ci się z palce zsuwa?

Gość gość
o to temat dla mnie, wychodzac do pracy obraczke zakladalam, przychodzilam z pracy i zdejmowalam z siebie wszystkie błyskotki. nigdy nie zgubilam jeszcze obraczki ale ja tam mam i bede miala, nie potrafilam zasnac z obraczka na palcu, strasznie mi przszkadzala, pierscioek zareczynowy zreszta tez. moj maz mimo iz pracuje w budowlance obraczki nie zdejmuje wcale, ma strasznie zniszczona ale na palcu zawsze jest. moj brat ma tak samo jak ja, obraczke zaklada do pracy w domu zdejmuje.

Gość gość
ja zdejmuje tak jak pierścionki bo mi po prostu przeszkadza, palce czasem puchną, a po za tym po prostu niewygodnie. A jak zgubił to teraz po prostu w ogóle nie będzie nosił i tyle, nie przesadzaj z ta symboliką

Gość gość
Mój mąż też zdejmuje w domu a ja wcale nie noszę.

Gość gość
Ja po przyjściu do domu ściągam całą biżuterię bo tak mi wygodniej. No i się tak nie niszczy.

Gość gość
My placilismy za obroczki 1400 czyli jego kosztowala jakies 150 wiecej bo duzo wieksza czyli np 850zl ech a co tam zgubil sobie tak ot tak sobie prawie tysiaka

Gość gość
Rozwiedz sie z nim. Po co ci taki osioł.

Gość gość
znam takie małżeństwo z 41 letnim stażem, udane, w którym żona zgubiła obrączkę miesiąc po ślubie, jakoś im to nie przeszkadza jak widać

Gość gość
Jak można nie zdejmować? I ty w niej robisz obiad, np. mielone? Fleja z ciebie

Gość gość
Ja nie ściągam ale noszę tylko obrączkę. Pierścionek sciagalam bo mi przeszkadzal i haczyl.

Gość gość
A. A mój mąż nie nosi wcale bo jednak wziął za małą i przy pracy fizycznej obrzyna mu palca.

Gość gość
Mój mąż próbował nosić pierwsze może 2 lata. Ale w pracy kilka razy mało palca przez nią nie stracił, więc zdecydował, że nie chce nosić. Ja w domu zawsze zdejmowałam, a teraz od lata też wcale nie noszę :D bo mi przeszkadza. Sama zgubiłam obrączkę w pierwszym półroczu naszego małżeństwa :P Tak mi spadła z palca w sypialni i zaplątała się w pościel, że znalazłam ją po kilku dniach przy okazji zmiany poszewek. Nikt z tego tragedii nie robił, choć było jej szkoda.

Gość gość
My placilismy za obroczki 1400 no to trzeba sie było nie sadzić, jak was nie stać

Gość kalinkaaaaaaaaaaa
My jesteśmy 7 lat po ślubie i nie nosimy wcale. Hmmm nawet nie wiem gdzie jest .

Gość gość
Ja ściągam całą biżuterię zaraz jak przyjdę do domu, mąż nie ściąga w ogóle. Efekt? Moja obrączka jest nadal ładna i błyszcząca, a jego strasznie porysowana

Gość gość
Wiedziałam że w końcu padnie argument z mielonymi :D Ja akurat mielonych nie robię, teraz mam lepszy robot kuchenny, ale jak wyrabiałam np. drożdżowe ręcznie to po prostu po pieczeniu zdejmowałam obrączkę i ją myłam porządnie. Poza tym noszę ją bez przerwy, ściągałam jedynie w czasie ciąży jak miałam spuchnięte dłonie. Nigdy wcześniej nie nosiłam pierścionków, ale nie widzę sensu kupować obrączkę, zakładać ją w urzędzie i potem trzymać w szafie, gdybym miała jej nie nosić to w ogóle bym ją sobie odpuściła bo nie widzę innego sensu. Przyzwyczaiłam się szybko i w ciąży właśnie czułam jakby mi czegoś brakowało. Mąż zdejmował tylko w jednej pracy, ale nosił w portfelu i od razu później zakładał.

Gość gość
To jest tylko kawałek metalu . U mnie w pracy niemal każdy facet nosi obrączkę a bzyka sie na prawo i lewo . Rozwala mnie jak baby robia aferę bo maz obrączke zgubil.

Gość gość
My z mężem nie nosimy na codzień. Mi przeszkadza i domu porządki,gotowanie i w pracy tez zresztą w pracy w ogóle biżuterii nie mogę blok operacyjny. Zakładamy na jakieś wyjście,święta,wesela czasem na niedzielę.

Gość gość
ale jak wyrabiałam np. drożdżowe ręcznie to po prostu po pieczeniu zdejmowałam obrączkę i ją myłam porządnie. a może przed tez trzeba było, bo wcisnęłaś do ciasta cały syf spod niej -nawet jak myłas rece przed, to tam sie nie domyło. Miliony bakterii ukrywają się pod zegarkiem, bransoletką. Pod Twoją obrączką jest tyle bakterii ile ludzi w całej Europie. -tyle z prasy popularnonaukowej

Gość gość
bakterie, bleeeeeee znam przypadek, ze gość przed domem skoczył z wysokości, i zawadził o coś na przyczepie i urwał palec super, naprawdę super perspektywa

Gość Ula786
To kwestia nawyku, przyzwyczajenia i podejścia do sprawy każdego z osobna. Polecam zakup oryginalnych i modnych, sportowych butów światowych marek na http://prosto-sklep.pl/ :d :*

Gość gość
Może i są pod obrączką miliony bakterii- ale pod paznokciami już nie? Nie mówiąc już o tym że ciasto się potem piecze. Nie mam jakiejś manii sterylności, zdrowemu człowiekowi nie szkodzą codzienne, domowe bakterie.

Gość gość
Udane malzenstwo, baba wyzywa go od oslow i przelicza na zl ile zgubil. Dobrze napisali - trzeba bylo kupic tansze bo ze zgubieniem zawsze trzeba sie liczyc.

Gość gość
Autorko, wybacz, ale chyba niezbyt mądra jesteś:/ Równie dobrze, ktoś inny, mógłby zapytać "Jak można cały dzień nosić obrączkę?" Bo niewygodnie. Bo palce puchną. Bo się zaczepia. Bo przeszkadza w pracy i/lub czynnościach domowych. Ja nie noszę obrączki w domu, mój mąż nosi cały czas. Jedno drugiego się nie czepia. A ty jak skończona wariatka wyzywasz swojego męża, bo ma inne zdanie niż ty. Żenada:/ Nie wyobrażam sobie, żeby mój mąż zwyzywał mnie od idiotek, mimo że koszt mojej jednej obrączki to prawie 2 tys zł. To z ciebie jest oślica, nie z męża:/

Gość Jedynaczka1
W domu zdejmuje swoja biżuterie i wkładam do szkatułki z moimi błyskotkami.Po prostu jest mi wygodniej.Nie zdarzyło mi się jeszcze żebym zgubiła pierścionki lub obrączkę .Przecież nie kładzie się gdzie popadnie.Mój mąż nie zdejmuje obrączki w ogóle.Jesteśmy 5 lat po ślubie.

Gość gość
Ja zawsze zdejmuję obrączkę i pierścionek i chowam do szkatułki, mój mąż też. Zawsze zdejmowałam biżuterię z palców bo było mi wygodniej, poza tym po co ją dodatkowo niszczyć, rysować? Równie dobrze mogę Cię zapytać jak można chodzić w domu w obrączce?

Gość gość
Ściągam bym nie musiała przy każdym myciu rąk jej ściągać i zakładać w kółko. Dbam o biżuterię.

Gość gość
W domu to pół biedy. Mojej koleżanki mąż dzwoni do niej ze juz 2 tyg nie może znaleźć obrączki. Zaczęła drążyć czemu a on ze w pracy zdjal. No ale po co?no ze on zdejmuje niby ręce umyć ;) mi to śmierdzialo:P ale spoko;)

Gość gość
Zdejmowalam, jak i ina bizuterie, bo mi niewygodnie, maz tez, do mycia. Zgubilam juz 2 obraczki, maz jedna, wiec przestalismy nosic i spokoj.

Gość gość
Ja zdejmuje jak wchodzę do domu. Mam szkatułkę i tam chowam - mąż podobnie. Czasami nie nosimy wcale - np jedziemy na weekend do rodziców. Nie mogłabym się przyzwyczaić do noszenia caly czas, mialabym caly czas spuchniete rece i o wszystko obraczka by sie brudzila.