Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość valerinna

Uczulenie na jabłka, jak je rozpoznać?

Polecane posty

Gość gość
jesteś kochany że tak się o moje zdrowie troszczysz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eMedi24
Opisane dolegliwości mogą być objawami alergii pokarmowej na jabłko. Choć reakcje alergiczne najczęściej rozwijają się w wieku dziecięcym, dotyczą bardzo często również osób dorosłych. Często pierwsze objawy dają o sobie znać w starszym wieku. Powszechne jest również ustąpienie alergii wieku dziecięcego i nabycie uczulenia na inne substancje bądź produkty spożywcze. Alergię na jabłko najłatwiej sprawdzić wykonując alergiczne testy skórne - panel alergenów pokarmowych. W tym celu należy najpierw udać się do lekarza alergologa, który jest uprawniony do kierowania na tego rodzaju badania. Zachęcam również do skorzystania z uługi eMedi24 oferowanej przez MediPark. http://www.medipark.pl/oferta/emedi24/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Genetyk VITAGENUM
Uczulenie na jabłka, a także na inne produkty możemy rozpoznać w każdym wieku. Pomocne stają się w tym przypadku badania genetyczne. W ten sposób wzbogacimy także naszą wiedzę o możliwe wystąpienie nietolerancji pokarmowych, próchnicy, jej rozwój jest spowodowany genetyką budowy szkliwa zębów, alergii, w szczególności na pyłki, roztocza, zarodniki grzybów oraz sierść zwierząt. Bóle brzucha, problemy skórne, biegunki, a nawet migreny i zaburzenia układu rozrodczego – ich przyczyną może być nietolerancja pokarmowa. Dzięki nim dowiadujemy się jak kształtuje się odporność na wirusy grypy żołądkowej, podatność na choroby jelit, dróg oddechowych (w tym pneumokoki), infekcje gardła, infekcje grzybicze, zakażenia dróg moczowych, choroby powodowane przez meningokoki oraz jaki typ odporności posiadamy. Dzięki badaniu NIETOLERANCJE dowiesz się czy posiadasz genetyczne ryzyko rozwoju nietolerancji laktozy, fruktozy lub glutenu, jak rozpoznać symptomy nietolerancji pokarmowych, jakie dolegliwości mogą być z nią powiązane, kiedy należy udać się do specjalisty. Otrzymasz także jasne wskazówki jakie produkty wykluczyć ze swojej diety a jakich unikać. Świadome żywienie zminimalizuje ryzyko chorób i poprawi Twoje samopoczucie. Genetyk VITAGENUM.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×