Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aby zakończyc głupie tematy podaje cennik ile się daje pienięzdy na ślub

Polecane posty

Gość gość
Moje dwie koleżanki przyszły na wesele ze swoimi partnerami i dały uwaga po 100 zł w kopercie jedna i 100 zł druga.

Gość gość
Widac ze zaweranie malzenstwa to dobry biznes.zaprosic jak najwiecej ludzi i hurtowo zgarnac kase calkiem przyzwoita.

Gość Roma773
Ten cennik to brednie i nic nie warta prowokacja. Ja dam mniej lub więcej i co mi zrobisz? Ha? Nic. Polecam zakup oryginalnych i modnych, sportowych butów światowych marek na http://prosto-sklep.pl/ :d :*

Gość gość
Haha mam pomysl.jak kiedys dostane zaproszenie z wierszykiem z prosba o pieniadze to dam oczywiscie pieniadze ale falsyfikaty!!! :-D

Gość gość
nie przesadzaj talerzyk kosztuje 160zł,180. 200 zł w mojej okolicy kosztuje talerzyk w nowoczesnej sali z 2015 roku , wlasciwie to jest willa a nie sala. poza tym mieli sponsorowane przez rodziców wiec maja na czysto 400zł.

Gość gość
Ciągle tylko kasa i kasa ludzie już nic się nie liczy w życiu, jak ktoś robi wesele to widocznie go na to stać. kazdy daje tyle ile ma , ja nie zapraszalam gosci aby zwrocili mi kosztu wesela ale po to aby bylo ze mną w tym dniu.

Gość gość
Jeżeli jesteście żałosne i chcecie się nażreć za free to możecie dać i pocięte gazety hahahaha, cennik jest b. dobry wesele i ślub KOSZTUJĄ!

Gość gość
Pisałam wcześniej że my płaciliśmy 300 zł za talerzyk, robiliśmy wesele w ekskluzywnym pensjonacie, wzięliśmy wszystkie dania aakie były w menu ,niczego nie odrzuciliśmy bo można było 2 dania odrzucić wtedy cena byłaby niższa.

Gość gość
Szanowni goście, my was kochamy jednak na podróż poślubną zbieramy na nowe meble i lepsze auto więc bez pieniążków przychodzić nie warto Będzie nam przykro, będziemy płakać dajcie z koperty się cieszyć, ze szczęscia skakać W zamian wódeczka, kotlet schabowy i do 1-ego cięzki ból głowy

Gość gość
Już dawno stwierdziłam, że na wesela powinni zamiast zaproszeń wręczać bilety wstępu. wtedy wszystko byłoby jasne! :D

Gość gość
Nikt ci nie kazal robic wesela w ekskluzywnym miejscu.mozna je zrobic w domu albo w ogrodzie po duzym namiotem.a rodzina i goscie zaproszeni niech pomoga z jedzeniem.

Gość gość
Rozumiem autorko, że do swoich zaproszeń dołączyłaś taki cennik? :D

Gość gość
Nawet by mi nie przyszlo do glowy aby oczekiwac,zeby sie wesele zwrociło...po to robilam wesele,zeby sie razem ze wszystkimi dobrze bawic.Jezeli kogos nie stac i liczy,zeby sie zwrocilo to powinien robic skromniejsza uroczystosc.Ja bralam pod uwage,ze kogos moze nie byc stac,wiec moze byc prezent-upominek,a ze wszyscy znali nasze zainteresowania czy potrzeby to kto chcial kupil drozszy a kto chcial tanszy i nigdy bym nie miala smialosci aby w zwiazku z tym gorzej o ktoryms z gosci myslec.

Gość gość
Oosby z klasą dadzą tyle ile napisała autorka. Ot co.

Gość gość
osoby z klasą czy osoby z kasą? :P No młodzi powinni do zaproszeń dołączyć cennik i wykaz poniesionych kosztów aby goście wiedzieli jakie jest min. za talerzyk. A cenniki dla chrztów, komunii i urodzin też macie ustalone już?

Gość gość
Na chrziny mozna spokojnie podzielić przez 2, na komunię przez 1,3

Gość gość
Udzielam sie w temacie a od 10 lat nie chodze na wesela,odmawiam wszystkim. Sam jak kiedys bede je mial to kameralnie tylko. A najlepsze to ze chcialem kiedys biznes otworzyc-sale weselne. Haha udzielam sie i krytykuje dawanie kasy.

Gość gość
Za bycie gościem na weselu się nie płaci a daje się prezent. Gość ma prawo dać w prezencie nawet 50 zł.

Gość gość
Jak gość za talerzyk ma zwrócić, to może w zaproszeniu zaznaczcie, że to impreza z "własnym koszyczkiem". Każdy będzie miał przynajmniej to co lubi, jeżeli sam sobie musi opłacić :P Lub dajcie menu z cennikiem i goście będą wybierać dania pod własną kieszeń :O

Gość gość
no jak widać nie jest tak. a ja chciałam żeby kilka osób z jednej rodziny przyszło na moje wesele nawet i bez prezentu a tu wychodzi że wg cennika powinni dać min. 2400zł. O ja głupia!!

Gość gość
Coraz wieksze bzdury tu wypisujecie. Jaki cennik, jaki zwrot za talerzyk? To ja o zgrozo nie wiedzialam, że wesele to biznes. Jesli rozliczacie swoich gosci z talerzyka to siwadczy tylko o tym jak płytkie jestescie. Dla mnie rachunek za obiad to rachunek za obiad, a prezenty (w tym kasa) to prezenty. Bez sensu jest patrzec czy restauracja sie wam wyzerowala czy nie. Nie stac to nie rob wielkiej biby tylko skromy obiad.

Gość gość
To goście maja placic za wlasne jedzenie na weselu czy Wy? Moze najlepiej dac menu z cennikiem i niech kazdy sobie zamawia co, ile i kiedy chce a Wy tylko zaplaccie za wynajem sali i obsluge kelnerską. Plytkie jestescie oj plytkie. Ciekawe jakie było by wycie jednej z drugą jak zamiast kasy same prezenty dostali. Ale ból tylka by był hehe

Gość gość
Ja jak dostaje zaproszenie z tym prostackim wierszykiem to specjalnie kupuje prezent. Jak mlodzi chca wyjsc na zero,zeby zwróciło sie wesele to niech po prostu go nie wyprawiaja a nie urawiaja takie buractwo. Jak ma tyle zaplacic co kosztowal talerzyk to wole za te kase z rodzina na wczasy pojechac,niz isc na wesele za ktore musze sama sobie zaplacic ,do tego ciuchy.kosmetyczka,fryzjer. Dzieki. Mlodzi zyskaja a glupia rodzinka straci a mlodzi jeszcze beda sie szczycic ze weselicho za kupe kasy zrobili.spadac cebulaki.

Gość gość
A my z mężem kupujemy zwykle prezent za ok. 200-300zł. Koszt talerzyka nas nie obchodzi, bo jak się kogoś zaprasza, to się za niego płaci, tak, że wesela nie są dla nas jakimś obciążeniem.

Gość JankaWanka
Moim zdaniem to daje się tyle ile każdy może. Jak się nie ma kasy bo są różne sytuacje w życiu to lepiej kupić jakiś fajny prezent elegancki np. jakieś fajne sztućce od gerlacha. Pamiętajcie że najważniejsza jest obecność i pamięć.

Gość gość
300 zł od osoby jako koleżanka lub 400 zł - ja pierdolę takie wesele i takich pierdolniętych młodych, 400 za dwie osoby to tak

Gość gość
a to kuźwa państwo młodzi bawcie się sami, jak zechce się pobawić z tak durnymi młodymi za własne pieniądze to zorganizujemy sobie sami we własnym gronie bal, a nie że młodzi kosztem zaproszonych gości chcą balować swój ślub.

Gość gość
chrzestna dała 2000 co myslicie

Gość gość
U nas u rodziny dalszej i znajomych daje się ok 500 zł od pary. Bliższa rodzina ok 700-1000 zł od pary. Od rodziców wiadomo więcej ale to już bardzo indywidualnie i jest duża rozpiętość kwot. Nam większość dawała 500 zł od pary i my tak dajemy innym. Jestem ze Śląska

Gość gość
autorka nawet tytułu nie potrafi prawidłowo napisać, poza tym tym tematem wręcz rozpoczęła "głupie tematy", swoją drogą kim ona jest że podaje "cennik"? Alfą i Omega, specjalistką od "bon ton", czy co?