Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aby zakończyc głupie tematy podaje cennik ile się daje pienięzdy na ślub

Polecane posty

Gość gość

Koleżanka, kolega - 300 zł za 1 osobę Dalsza rodzina - 400 zł za 1 osobą Przyjaciel, przyjaciółka - 500 zł za 1 osobę Bliższa rodzina - 600 - 700 zł za 1 osobę Dziadkowie, rodzeństwo - 1000 zł za 1 osobę Rodzice - jeżeli nie pomagali przy organizacji wesela 1500 zł za 1 osobę (czyli 3 tys za rodziców jednego z pary młodej) a jeżeli pomagali to może być 1200-1300 zł. Chrzestni 1500-2000 zł za osobę. Jak wiemy śłub jest raz w zyciu więc mozna spokojnie odłożyć.

Gość gość
Nic sie nie powiino przyjmowac wiec i nic dawac.

Gość gość
aha, czyli nawet istnieje cennik...o tak , na pewno dałabym tyle. W ogóle nie bede chodzic, jak mam wydac tyle na jedną nic to wolę dla siebie na sylwestra

Gość gość
Mloda para ktora sobie zyczy dostac pieniadze w prezencie na slub rzuca tym samym klatwe na swoje malzenstwo i na zdrowie wlasnych dzieci.niech beda przekleci ci ktorzy przyjmuja pieniadze w prezencie slubnym,jak i inne wartosciowe przedmioty.

Gość gość
Powinno się dawać tyle, na ile nas akurat stać w tym momencie. Jeżeli moja chrzestna/mama/ciotka itp. musiałaby sobie odmówić, by mi dać, czułabym się niefajnie. Podsumowując ten cennik jest głupi :P bo to prowo by się znowu kłócić :D

Gość gość
Gościom nisko się kłaniamy, na wesele zapraszamy. Będą pląsy, tańce, bale i jedzenia stosy całe. Więc się nasi mili stawcie o prezenty się nie martwcie. By nie stawiać ich na stercie, niechaj zmieszczą się w kopercie, 300, 500 od osoby, święćcie z nami, nasze gody!

Gość gość
Niech kazde mlode malzenstwo skonczy sie rozwodem gdy przyjmuje na prezent slubny pieniadze i inne wartosciowe przedmioty!!!!

Gość gość
Jak patrzę na ten cenni. to u mnie własnie tyli dawali :) Wyjątkiem sa rodzice mojego TŻ który dali nam samochod za prawie 80 tys złotych.

Gość gość
Ślub raz w życiu? a to ciekawe bo tak nie jest! W obecnych czasach slub jak się okazuje dla wielu osób niewiele znaczy. Żenią sie, potem rozwodzą i znow żenia więc jakie raz w życiu?

Gość gość
tż czyli wciąż nie mąż! Rozmarzyłaś się trochę co? :P

Gość gość
TŻ - mówię tak na męża więc nie myśl sobie żałosna blerwo :)

Gość gość
Chyba cie p****alo z takim cennikiem. Daje się tyle od osoby aby zwrócić koszty miejsca W restauracji i coś do tego dołożyć. To wszystko zależy od tego kto ile ma pieniędzy. Wiadomo że chrzestni czy rodzina więcej ale napewno nie tyle od osoby. Poza tym ludzie różnie zarabiają jeden 1500 a inny 15000 i to logiczne ze nie mogą dac tyle samo .

Gość gość
"Daje się tyle od osoby aby zwrócić koszty miejsca W restauracji i coś do tego dołożyć." - no chyba żartujesz :D Dobry żart :) Jeżeli jestem chrzestna a młodzi postanowią zrobić w domu to mam im nie dawać kasy bo nie robią w restauracji?! Autorko, zgadzam się z cennikiem jest ok.

Gość gość
A skąd ten cennik bo moi dziadkowie dali po 2500 na osobe, a rodzice 80 000 na osobe?

Gość gość
Zapytałam męza i przesłałam mu ten temat i powiedział że kasa taka jest jak bajbardziej ok, my tyle dajemy.

Gość gość
Kwoty są ok.

Gość gość
Kwoty są ok.

Gość gość
Jak ktos chce dac z wlasnej woli to jest ok.ale nie sytuacja ze mloda para sobie tak zyczy-to jest chore.wogole mloda para nie powinna sama od siebie nie przyjmowac prezentow.

Gość gość
Tzn.nie przyjmowac prezentow.

Gość gość
Ja się nie zgadzam bo mój brat ma 4 dzieci w wieku gimnazjalnym i liceum w sumie jest ich sześć to według waszego cennika musiałby dac 6x 700 to 4200 chyba Cię autorko popierdzielilo

Gość gość
Znam sytuacje ze po 1 miesiacu od slubu mlody maz umarl. I wtedy sie zaczynaja cyrki z rodzina!!! Byl nawet program w tv o podobnym temacie typu uwag. Tesc oblal benzyna synowa i podpalil. Maz dziewczyny umarl blisko po slubie. A przed slubem rodzice mlodek przepisali mlodej parze dom. I cyrk na maksa.

Gość gość
To niech nie ciąga dziedziaców na ślub nie rouzumiem....narobił sobie dzieci i myśli że będzie je darmo karmił na weselach i chrzcinach :-.

Gość gość
Ach rodzeństwo 1000 to czyli razy 6 osób to 6000 naprawdę zdrowo Cię popirdzielilo

Gość gość
Cennik według autorki a i tak każdy da tyle ile uważa.

Gość gość
chyba zwarowalas, na slub w kopercie dostaje sie troszke mniej, niz ty masz wymagania, ja dostalam dwe koperty po 1500 zl, jedna 1000zł, pare po 800zł, 600, 700, koledzy zazwyczaj daja po 500zł jako para! ja sama idac na wesele do znajomych daje w kopercie 500zł z mężem. a jak kasy nie mielismy to dalismy kiedys 400zł .

Gość gość
Moja chrzestna dała mi 1.300 zł na ślub :(A przyszła z mężem ,z trzema nastoletnimi synami ,z moją babcią która miała chorobę Alzheimera. A my zapłaciliśmy za nich 1.800 zł bo 300 zł od talerzyka.

Gość gość
A niby dlaczego nie mam zaprosić b ratankow na ślub bo muszą dac 6000 jesteś p*****lnieta ważne aby było ze mną w takim dniu a Ty sama pewnie 100 zł do koperty i idziesz dumna na wesele hihihi

Gość gość
Gdybym miała dać 400 zl za siebie i męża to wolałabym nie isc na wesele a nie robić z siebie posmiewisko.... Talerzk kosztuje nawet i 250 zł od osoby więc nawet się nie zwróciło im...a prezentu nawet nie daliście....