Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

self esteem

powitać 2017 z uśmiechem

Polecane posty

Witam wszystkich. Nowy rok 2017 już tuż tuż, chciałabym zmotywować siebie samą i może namówić kilka z Was na 40 dni pracy nad tym, aby ten nadchodzący rok powitać z uśmiechem na twarzy :-) Mi do tego uśmiechu brakuje mniej więcej -9kg . Sporo jak na 40 dni, ale myśle, ze możliwe do uzyskania. Mamy prawie 6 tygodni, wychodzi jakieś 1,5 kg / tydzień. Do zrobienia :-) A nawet jeśli nie będzie to te wymarzone 9 kg, to zawsze będzie to jakiś spadek wagi, a każdy jest pożądany :-)

Gość paulinaLBN
dobra, biorę! mialam zaczac po nowym roku ale co mi tam, wczoraj już zrobiłam abs z mel b to dobry początek zaliczony. Ale jaka dieta, jakie dodatki? Bo samym niejedzeniem słodyczy to człowiek wiele nie zwojuje!

Dziś waga pokazała 68,9 kg :-D Moim priorytetem jest zejść poniżej 60ki, choć blisko niej też nie będzie źle. Plan mam bardzo prosty, bo komplikowanie sobie życia dietą sprzyja jej nieprzestrzeganiu. Zmiany wprowadzam na następujących polach : 1. ILOŚĆ - codziennie będę jeść 3 posiłki, nie więcej. Wiem, że niektórzy optują za spożywaniem ich 5ciu, ale znam siebie i u mnie się to nie sprawdza. Im częściej jem tym częściej o tym myślę i trudniej mi opanować ochotę na coś. Także tradycyjnie śniadanie, obiad, kolacja. 2. WIELKOŚĆ - oprócz zmniejszenia ilości posiłków, zmniejszam też ich wielkość - mam taką moją specjalną miseczkę, która będzie moim wyznacznikiem :-D żadnych dokładek !! 3. JAKOŚĆ , oczywiście! - zero słodyczy, owoców i cukru, zero produktów mącznych, zero smażenia na tłuszczu. Jeśli chodzi o mięso, jem tylko ryby od czasu do czasu ale nie jest to związane z dietą. 4. WODA - piję jej zdecydowanie za mało, a to nie sprzyja diecie. Zaczynam więc kontrolować ilość spożywanej wody - 3 litry muszą być! 4. RUCH - Kolejne, co muszę sobie postanowić, to ********ie co dzień mam warunki na taką samą ilość ruchu, dlatego będę go sobie planować z dnia na dzień. Ale ogólnie będą się do niego zaliczać spacery, marsze, orbitrek i ćwiczenia takie domowe nogi/dupka/brzuch :-)

Cześć Paulina napisz kilka słów o sobie :-) Myślę, że jeśli zaczniemy już dziś i nam się uda , to z większym entuzjazmem wkroczymy w nowy rok i w noworoczne postanowienia :-) to tylko 40 dni !!! tak sobie tłumaczę :-)

Mój plan na dziś, to: Jedzenie - owsianka na wodzie, zupa pomidorowa, kostka tofu z surówką z kapusty kiszonej Ruch - godzina marszu, ćwiczenia na pupę, nogi, brzuch, ręce, razem 20 minut ( mam taką aplikację w telefonie z podanymi ćwiczeniami na te partie ) Co godzinę szklanka wody

Gość gość
Może i ja bym dołączyła

Dołącz, dołącz :-) zapraszam! Dziś poszło jak z płątka, najtrudniejsze było wyjść domu na ten godzinny marsz, ale jak już ruszyłam to się okazało że wcale nie jest tak zimno , jak mi się dawało i przypomniałam sobie, że lubię chodzić :-D Endomondo pokazało mi , ze spaliłam 390 kcal, trochę w to nie wierzę ale dobrze by było :-) Jutro wpadnę tu dopiero wieczorem, bo cały dzień będę poza domem. Plan mam taki : śniadanie - pomidorowa z ryżem, obiad ( z racji, że poza domem) - 2 persymonki, kolacja - placki z otrębów. Przed powrotem do domu zrobię znów godzinę marszu, a w domu serię ćwiczeń.

Gość ke2
Oj ja powitam 2017 z uśmiechem:) ponieważ powiedziałam sobie,że do końca 2016 schudnę i będę wyglądać olśniewającą na BALU SYLWESTROWYM! Dzięki swojej diecie, suplementacji African Mango http://szczupla-kobieta.pl i wysiłkowi fizycznemu udało mi się już zrzucić 25kg więc ostatnie 5kg przede mną;)

Gość paulinaLBN
mam 160 wzrostu, 82kg na liczniku muszę obowiązkowo zejść jakieś 20kg ostatecznie, ale na początek pierwsza 5tka byłaby dobrym wstępem no i ładnym wejściem w nowy rok

Hej :-) paulina napisz może jaki masz plan i czy już zaczęłaś? 5 kg to bardzo realny cel na miesiąc U mnie ok, wprawdzie nie wyrabiam 100% jeśli chodzi o ćwiczenia, bo w ostatnich dniach nie mam zbyt wiele czasu wolnego, ale nie jest źle :-) Z dietą też jest ok, dziś mam w planie owsiankę na wodzie z żurawiną, mieszankę warzyw z patelni + surówka z kapusty kiszonej, sałatka z roszponki, oliwek i pomidorów suszonych + smażona cukinia

Hej, nie było mnie tu trochę ale wcale nie dlatego, że się poddałam. Wręcz przeciwnie, niespodziewane wydarzenia ostatnich dni sprawiły, że nie miałam czasu i ochoty na nic, w tym na jedzenie. Wracam już do świata żywych i do mojego tematu. Dziś owsianka, zupa pomidorowa, warzywa z patelni.

Gość gość
Gdzieś ostatnio wyczytałam, że z wszystkich ludzi, którzy robią sobie postanowienia noworoczne tylko 20% je realizuję a powód jest jednoznaczny- brak motywacji. Dlatego ja w tym roku swoje postanowienia buduję na poważnym gruncie. Zapisałam się na kurs "droga do sukcesu" na http://bb-mdi.pl/ który codziennie ma mnie motywować do zmiany swojego życia :) Mam nadzieję, że ten rok w końcu jest tym kiedy moje życie się zmieni!!!!