Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to prawidłowe normy?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Staramy sie o dziecko. Ost miesiączkę miałam 25.10 i powinnam dostać w niedziele ale nie pojawila się. Wczoraj zrobiłam hcg i wyszlo mi 102,4 czyli wg tabelki 2-3 tydzień. Czy waszym zdaniem to dobry wynik dla tego okresu ciąży?

Gość gość
normy bety są szerokie dla poszczegolnych tygodni i ważniejszy jest przyrost a nie jedna wartość. Powtórz betę po 48godz. :)

Gość gość
No tak. Jutro idę do lekarza i co bez kolejnej bety nie uzna mi ciąży?

Gość gość
to nie chodzi o to że nie uzna ciąży bo widać że wczesna ciaża jest ale: 1. ciąży póki co nie potwierdzi bo hcg jest bardzo niskie i nie zobaczy i tak na usg wiele, jest zdecydowanie zbyt wcześnie na wizytę u ginekologa. 2. przyrost bety potwierdza że ciąża się rozwija. W sumie można i w ogóle bez bety potwierdzić ciażę ale nie na tak wczesnym etapie.

Gość gość
Wiesz co sama juz nie wiem co robic. Mam ciezka prace na produkcji i pól roku temu poronilam bardzo to przeżyłam bo wychodziłam z założenia ze ciąża to nie choroba. I teraz nie chce żeby sytuacja sie powtórzyła wiesz o czym mówię?

Gość gość
B hcg jak na sam początek ciąży bardzo ładne :)...nie ma sensu już do gina lecieć niewiele ci powie, i tak ci poleci przyjsc za 2,3 tc...zrób drugie b hcg i wystrarczy na razie

Gość gość
no to idź do rodzinnego po chorobowe na cokolwiek. potem pójdziesz ok 6-7tc do gina to już dostaniesz chorobwe ciążowe po potwierdzeniu ciązy -musi być akcja serca aby mieć pewność że się rozwija.

Gość gość
Czyli nie mam co liczyć na zwolnienie teraz? Ten sam lekarz wcześniej prowadził mi ciążę tzn jej poczatki bo poszłam dopiero w 6 tygodniu a w 7 juz poronienie. Dziewczyny pisały na forum ze od 4tyg szly tylko pytanie czy 4od miesiączki czy od zapłodnienia. U mnie od miesiączki ponad 4tydzien.

Gość gość
tak chodzi o 6-7tc od osta. okresu. W 4tc od ost. okresu nie będzie widać jeszcze nic na usg. Beta jest jeszcze zbyt niska bo ciąża jest zbyt wczesna. A jaki był powód wcześniejszego poronienia? Bo wiesz, nie zawsze jest to wina pracy, nawet ciężkiej. Co do chorobowego to ciężko powiedzieć czy lekarz ci da czy nie.

Gość gość
Powód nie wiadomo jaki. Rozpoczęło się krwawieniem i po wszystkim bylo. Dostałam jeszcze luteine i dufaston ale nie pomoglo. W pracy dźwigam i 8 h na nogach i boje się żeby znowu tak nie bylo.

Gość gość
no to idź, przekonasz się co i jak. Zapytaj o chorobowe może dostaniesz bez problemu. Życzę ci jak najlepiej ale wiesz nie na wszystko ma się niestety wpływ. Oby było dobrze. Daj znać jak po wizycie. :)

Gość gość
Hej. Bylam dzisiaj u lekarza i dostałam zwolnienie do 15.12 musi zobaczyć lekarz czy teraz sie uda. Sam mi wypisal. I mam malo chodzić i odpoczywać.

Gość LOYA
Witam, Na początku powiem, że stosunek byl zabezpieczony, a jedynie przy sprawdzaniu zabezpieczenia nasienie mogło znajdować się na dloniach. Dłonie zostały dwa razy umyte, lecz sprawdzalam sluz około 10 min po. Mam obawy że tabletka antykoncepcyjna w ostatnim rzędzie się nie wchlonela, w skutek czego mogło dojść do owulacji. Krwawienie z odstawienia pojawiło się normalnie 2 dnia przyjmowania tabletek placebo, a 2 dni po ryzykownej sytuacji. 16 i 18 dnia po sytuacji zrobiłam badanie beta hcg - wynik to mniej niż 0 . 1 Dziś powtórzyłam, dziś jest dokładnie 20 dzień po ryzykownej sytuacji. Powtórzyłam ze względu na to, że czytałam, że plemniki mogą przeżyć maksymalnie do 7 dni + 12 dni na zagniezdzenie - dlatego najpewniejszy wynik wydaje mi się 20 dnia od stosunku/sytuacji. Czy ktoś spotkał się z tym; że 20 dnia od stosunku beta hcg nie wyszła prawidłowo a ciąża jednak była? Nie mówię tu o błędzie w laboratorium, właśnie aby ewentualny wykluczyć zrobiłam także 18 dni po stosunku. CZY TEST BHCG 20 DNIA P9 STOSUNKU JEST WIARYGODNY?

Gość gość
A jakie to ma znaczenie? Przeciez i tak 3 bety cię nie przekonały więc myślisz że nasze wpisy to zmienią?

Gość LOYA
Ma znaczenie :-) gdyż właśnie w internecie czytałam, że kobietom późno wychodziły beta hcg. Może któras z Was się z tym spotkała. 20 dni to długi czas, tym bardziej, że zaleca się już po 10, a normy z dnia na dzień szybko się powiększają.

Gość gość
No to ja ci gratuluję!! Udało ci się zajść w ciążę, mimo zabezpiecznia, mycia rąk i wbrew testom beta. Umów się na wizytę!! Ciąża z zaskoczenia. A na poważnie umów się do ginekologa to będziesz miała pewność.