Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród wywoływany 4 dni po terminie. Czemu tak wcześnie?

Polecane posty

Gość gość

Termin porodu miałam na wczoraj, byłam w szpitalu na ktg i powiedzieli, że wszystko jest ok i, że jeżeli nie zacznie się samo, to w czwartek mam się stawić już spakowana, bo zostanę w szpitalu i będą wywoływać. Zapomniałam dopytać, czy wywoływać będą od razu w czwartek, ale nie uważacie, że to za wcześnie? Siostra i przyjaciółka rodziły w innym szpitalu, który nie ma tak dobrej opinii, jak ten, w którym ja chciałabym rodzić i miały porody wywoływane: siostra- 11 dni po terminie, a przyjaciółka- 14 dni. Mam rodzić z ZZO i będę miała opłaconą położną, ale po co tak szybko wywołują, skoro wszystko jest ok z dzieckiem?

Gość gość
dziecko jest gotowe, nie ma na co czekać. Ciesz się, że będziesz pod opieką, na pewno od razu nie dostaniesz końskiej dawki oxytocyny.

Gość gość
A czemu lekarza nie spytałaś?

Gość gość
O matko! Współczuję poród wywoływany boli 1000000x mocniej! Poproś aby poczekali..może samo się zacznie.Chodź po schodach ,skacz na piłce...

Gość gość
Ja urodzilam 10 dni I 7 dni po terminie. Mialam masaz szyjki, zeby wywolac porod za drugim razem. Moze jeszcze poczekaj, porozmawiaj z lekarzem. Po co ten pospiech? Lepiej zawsze, jak samo sie zacznie bo dziecko jest gotowe I idzie sprawniej.

Gość gość
Ja miałam wywolywany 1dzień po terminie bo dziecko było duże i stwierdzili że nie ma potrzeby czekać.

Gość gość
Ciesze się wszystko się może zdarzyć jak dziecko jest w brzuchu łożysko się starzeje może się udusić pepowina. Niech już lepiej będzie na świecie. W brzuchu wszystko może się zdarzyć nawet najgorsze. ....

Gość gość
Pewnie tylko próba.

Gość gość
Bo nie ma męża przy badaniach krocza i porodzie dlatego bo się go wstydzicie! Ja rodziłam z mężem dwa tygodnie po terminie a tętno osłuchiwał uchem nie było problemu. Gdy jesteś sama to robią co chcą ginekolodzy są bezkarni! !

Gość gość
Tetno odluchiwal uchem. Ja prdl

Gość gość
Ten troll wszedzie pisze ze jej maz przy badaniu krocza, za glowe ja przy porodzie trzymal, zaraz sie okaze ze sam porod przyjmowal. Jak to czytam to.mi sie s..ć chce

Gość gość
Autorko tak lepiej. Dziecko masz donoszone a w brzuchu zdarzyć się może wiele. Przycisnie pepowine, łożysko się zestarzeje, zielone wody. No bezpieczniej jest spróbować je pobudzić do działania. Pewnie na początku delikatnie żeby wspomóc ale będziesz pod opieką. Szczęśliwego rozwiązania :)

Gość gość
Ja pierwszy miałam wywoływany 11 dni po terminie. Zgodzilam się mimo, ze mialam bardzo długie cykle i tp powinien być inaczej liczony ale nie znałam się na tym ;) Wspominam bardzo kiepsko :/ Z druga ciążą nie zgodziłam się na wywoływanie, chciałam doczekać do tych 14 dni po terminie, oczywiście byłam pod opieką lekarza, chodzilam na ktg, jego opinia była tez taka, że nic się złego nie dzieje chociaż oczywiście zalecał szpital. Urodzilam ròwno 14 dni po terminie :)

Gość gość
Ciąża po terminie to ciąża podwyższonego ryzyka. W tym przypadku dłużej nie oznacza lepiej. Na USG nie da się ocenić czy z dzieckiem WSZYSTKO ok Ja urodziłam 9 dni po TP i wody były brunatne - czyt. infekcja wewnątrzmaciczna :( Syn dostał antybiotyk 1 dż...

Gość gość
Co znacz dz...?

Gość gość
Urodziłam dwa tygodnie po terminie. Blagalam lekarzy o przyspieszenie. Pojechałam w niedzielę (miałam się stawic) urodziłam w czwartek. Bol. oxytoxyna założony cewnik *Boże jaki bol przy ciagnieciu* myślałam ze umrę w ostatnią noc przed porodem blagalam o cc. Psychicznie i fizycznie nie dawałem rady. Zadzwoniłam po meza. Na własne życzenie wypisalam się. Pojechałam do innego szpitala. Po 4godz mała była na świecie. Masaż szyjki. Max dawka oxytocyny. Ach źle wspominam. Teraz jestem w ciazy i choćbym miała zapłacić w prywatnym szpitalu to napewno tym razem urodze po ludzku!

Gość gość
Mamy prawo nie wyrazić zgody na każdy zabieg medyczny, który nam nie odpowiada.Jeśli kobieta nie podpisze zgody, to nikt jej poroduna siłę nie wywoła.Nawet jeśli mąż nie był obecny przy badaniu krocza.

Gość gość
Myślę że lekarze widzą co robią. Ale na przyspieszenie porodu polecam sex, może nie będzie trzeba wywoływać.