Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z puszczykowa

wysyłać życzenia do byłych partnerów?

Polecane posty

Gość gość z puszczykowa

Czy wysyłacie życzenia urodzinowe imieninowe świąteczne do waszych ex? Czy ma wpływ na to czy rozstaliście sie w zgodzie czy nie lub też kiedy jedno z was nie mogło być z ukochanym (przeszkoda w postaci innego partnera, zamężność) lub nie odwzajemnione uczucie? Moze jedno z was przestalo sie kontaktować z drugą stroną żeby zapomnieć ze nie ma to szans? Czy wtedy warto mimo wszystko napisać życzenia od serca? Czy mimo wszystko wysyłacie życzenia bądz tez co jakis czas się kontaktujecie twierdząc że jednak "korona mi z głowy nie spadnie" jak sie do niej/do niego odezwę ? Proszę o liczne wypowiedzi.

Gość gość
Czytałam niedawno że nie powinno się utrzymywać bliskich relacji z ex, sprzyja to braku zamknięcia tego etapu, co utrudnia nowe związki a nawet prowadzi do zdrad (nowego zdradza się z tym 'starym'). Ja nie wysyłam. Niestety u mnie każda próba bycia 'sympatyczną' i miłą kończyła się na tym że liczyli na powrót. Jak dla mnie nie ma bliższej znajomości z ex, bez względu na powód rozstania.

Gość gość
Absolutnie nie. Jestem radykalna, zero kontaktu, rozmów, życzeń, maili, itp. Nie wysłałam, odcinałam się całkowicie. To nie korona spadnie, to godność i duma spadnie. Niektórzy żyją przeszłością, nie umieją się trwałe rozstać, zamknąć drzwi bezpowrotnie. Ja umiałam, i byłam w tym konsekwentna.

Gość gość
ja bym wysłała, nawet z szacunku, jeżeli to nie on zawinił, ale jeżeli miałyby to być tylko życzenia zaznaczyłabym, że kontaktuję się tylko z tego powodu i u mnie wszystko ok

Gość gość
wyślij życzenia na święta☺

Gość gość
A komu chcesz wysłać? Na urodziny?

Gość gość
Twoja kobieta wyslala exowi zyczenia na urodziny?:D:DA prezent kupila?:D

Gość gość
22:58 nie ;) chodzi o to,że ona za 2 dni ma imieniny czy napisać jej życzenia. 22:56 już wyjaśniam: chodzi o to, ze nie byliśmy w związku, była to moja bliska koleżanka można rzec nawet, że przyjaciółka, pomimo kontaktu z mojej strony raczej odpisywała niż nawiązywała rozmowy, aż w końcu kontakt we wrześniu się urwał. na portalach społecznościowych insta, fb, snapie mnie zablokowała, został tylko @ czy mimo wszystko złożyć życzenia?

Gość gość
Napisz życzenia. Takie najzwyklejsze. Takie totalne zerwanie kontaktu i wyjście na chama działa bardziej na Twoją niekorzyść.

Gość gość
Taaa do mojego pana tez byla wyslala życzenia... Niby tylko życzenia. Odpisał dziekuje. A na drugi dzien miał litanie pod tytułem że wie że jest w związku ze mną i że go zranila wracają do ojca swoich dzieci ale go nadal kocha ma specjalne miejsce w jej zyciu i że może zawsze do niej napisać jakby chcial pogadać.

Gość gość z puszczykowa
Głównie chodzi mi o to, czy niezłożenie życzeń jest nietaktem czy naturalną konsekwencją tego, że się zostało opuszczonym brakiem kontaktu? Dla niej moje życzenia przypuszczam, że pewnie nic nie obchodzą. Czy Wy dostajecie życzenia od byłym partnerów lu partnerek? co wtedy mówicie, odpisujecie itd.?

Gość gość
Gościu, gdzie mogła to Cię zablokowała, więc nie wygłupiaj się z tymi życzeniami. Źle wypadniesz w jej oczach. Chyba, że chcesz o nią walczyć i znów z nią być.

Gość gość
Nie dostaję i nie wysyłam.

Gość gość
W tym przypadku zachowujesz się jak desperat a nie człowiek z klasą. To usilne składanie życzeń wygląda jakbyś za wszelką cenę chciał utrzymać kontakt a życzenia są jedynie pretekstem. Niestety niepokojące jest to że wszędzie Cię poblokowała, pewnie taki byłeś namolny ze swym gderaniem. Ja nie wysyłam i nie dostaję żadnych życzeń od byłych.

Gość gość
To zależy jak to jest po prostu ex to po co coś wysyłać?Ale jak to jest dla ciebie ktoś ważny z jakiś powodów to zawsze chyba jest miłe.

Gość gość
Desperat. Wszędzie poblokowany i nie rozumie ze ktoś nie chce kontaktu.

Gość gość
A jak facet dorosly 33l mnie zablokowal na fb, bo powiedzialam mu zeby juz wiecej do mnie nie pisal to jest normalne??? Ogolnie to mam go gdzies bo mam meza. Ale najpierw blokuje, potem otwiera nowe konto na fb, potem ja mu znowu pisze nie zawracaj mi glowy I ten znow mnie blokuje ;) :) no nie moge z niektorymi ludzmi.. A to przeciez nie gimbaza tylko dorosly facet!!!

Gość gość
11.59 jesteś niekonsekwentna i jeszcze się wściekasz. Powiedzialas, zablokował. I po co więcej bić pianę? Zabolało, że zablokował? Czemu zabolało?

Gość gość
Nie, nie zabolalo wlasnie!! DOBRZE ZDROBIL bo mi nie truje tylka;). Tylko Nie rozumiem takiego blokowania bo ja I tak do niego pierwsza nie pisalam to on byl we mnie zakochany a ja mam meza I mieszkam daleko od tamtego! Poprostu uwazam ze lepiej kogos jest usunac ze znajomych niz blokowac, ot po co to robic??? Jaki ma sens taka blokada? A jeszcze mi nawyrzucal w wiadomosciach ze go nigdy nie chcialam....serce nie sluga....niestety...

Gość gość
Gosciu z Puszczykowa, nie, nie dostaję, i cieszę się z tego. Bo gdybym dostała, czulabym się niezręcznie. Jak wytłumaczyć mężowi życzenia od eksa? Że to jego kultura, klasa , której w związku nie bylo, lub brakowało, a teraz się "obudził"? Że to zamknięta przeszłość, i eks nie robi żadnych odchodów? Nie ma to jak robić wrzuty z "okazji" Swiąt, by zamieszać.

Gość gość
*moze i robi:), ale chodzilo mi o podchody eksa.

Gość gość
12.38 w takim razie jest duupkiem.

Gość gość
No jest duupkiem, bo duzo innych rzeczy mi jeszcze nagadal:( :(, ale wiesz ja mu zle nie zycze. Niech sobie szybko babe znajdzie a nie zawraca glowe osoba zajetym i nic nie czujacym...a obrazic kogos jest bardzo latwo:( albo wnikac w strefe sexualna mojego malzenstwa jak sie jest singlem i nie mialo nigdy kobiety....a gadac to sobie mozna, ale pojecia o zwiazku =zeru...ach zycie

Gość gość z puszczykowa
chcę żeby wiedziała, zenie rozpaczasz.Jak nie wyślę (tak sądzę) to będzie wiedziała ze to z rozpaczy i utraty jej.Jak wyślę to może pomyśli ,że ją po koleżeńsku traktuję, znajomość myślę, że ulotniła się neutralnie. Powiedzmy z przyczyn obiektywnych. jeszcze to przemyślę, zostało 2 dni do jej urodzin.

Gość gość
Nie wysylam, nie utrzymuje kontaktu. Nie wiem po co bym miała wysylac życzenia do idiotów

Gość gość
To że kiedyś byliście sobie w jakiśtam sposób bliscy sobie powinno dla ciebie byc sygnałem, że mimo iż jest to dawna znajomość to jednak zdarzyła sie w życiu. Nie warto palić za sobą mostów. Uważam, ze życzenia takie zwykłe należy jej złożyć, jest to miłe, ze ktoś pamięta i nie chowa urazy pomimo zakończonej przyjaźni czy związku

Gość gość
Zalezy od: wzajemnych relacji (dawnych i obecnych), od powodu rozstania, od tego czy ma sie z nim dzieci, od poziomu kultury obu stron, itd.

Gość gość
Składam życzenia byłej partnerce, przez telefon świąteczne (Boże Narodzenie), smsem urodzinowe. Robię to, choć ona mnie zostawiła, ale nie dlatego, że chcę żeby do mnie wróciła, mam już inną partnerkę. Po prostu szczerze dobrze jej życzę, kiedyś łączyła nas bardzo bliska więź i nie widzę powodu, żeby traktować ją jak powietrze.

Gość gość
wyślij nawet, jeżeli Cię olewa. tylko nie jakiś wierszyk z internetu, coś sam napisz, coś, co pozna, że jest konkretnie do niej.