Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

antośśka

druga ciąża zaraz po CC

Polecane posty

Gość gość
Autorko współczuję. Myśl teraz o dziecku, które masz i które czeka w domu na mamę.

Gość gość
Szczerze mowiac jeszcze nie slyszalam, zeby ciaza tak szybko po cc zle sie skonczyla. Kobiety rodza zdrowe dzieci i to nawet naturalnie probuja. Nie dobieraj sobie dziewczyno do glowy. Twoja dzidzia niestety nawet 10 lat po cc nie mialaby szans w tej sytuacji. Dobrze chociaz, ze serduszko nie bije, bo ciaze pozamaciczna zawsze trzeba usunac, a gorzej by ci bylo z mysla, ze dzidzius zyje i musisz go zabic. Pomysl moze od tej strony, zawsze to jakis malutki plusik w stercie minusow.

Gość gość
Witam, 25 i 28 dni po stosunku wykonałam test BHCG- wynik mniej niż 0.1. Brałam tabletki antykoncepcyjne podczas ryzykownej sytuacji (stosunek w prezerwatywie,która nie pękła, jednak podczas sprawdzania jej mogłam mieć nasienie na dloniach, umyłam je, lecz boję się, że nie tak dokładnie... choć woda i mydlem; następnie sprawdzałam sluz opuszkiem palca). Mam obawy że nie wchlonela się jednak przed tą sytuacją tabletka (3 rzad). 2 dni po ryzykownej sytuacji dostałam jak zawsze krwawienia z odstawienia. Zamiast 5 tabletki placebo zaczęłam przyjmować tabletki czynne, zgodnie z możliwością zawarta w ulotce. Teraz jestem 2 dni po tabletce placebo, 29 dbi po ryzykownej sytuacji.krwawienia jeszcze nie ma - możliwe że dlatego że zmieniłam godzinę przyjmowania tabletek z 7 na 23, brałam antybiotyk i szybciej zaczęłam brać tabletki z kolejnego opakowania. 28 dni po stosunku jak i 25 dni po stosunku wykonałam test z krwi z wynikiem mniej niż 0.1. Czy jest on 100 procentowo miarodajny w tym czasie? Przyjmując żywotność plemnikow - 7 dni, a odejmując owe 7 dni od 28 - byłam minimalnie 21 dni po owulacji (a prawdopodobnie 25 dni po ewentualnej owulacji - 3 dni po stosunku wykonywałam testy owulacyjne które były negatywne). Wynik powinnam mieć więc w setkach z tego co czytałam. Proszę o poradę. Mogę wykluczyć ciążę i czekać spokojnie na krwawienie z odstawienia? Do ginekologa ode dopiero w piątek.

Dzięki za wsparcie. Mój mąż bardzo to przeżywał. Żeby go pocieszyć, powiedziałam mu to samo, że nie musimy go zabijać, ciężko mi bylo to powiedzieć, ale widziałam ulgę w jego oczach, mi też zrobiło się lżej.

Badanie beta hcg jest chyba najpewniejszym i 100 % pewny.Laboratoria mają rózne normy, na Twoim wyniku badania powinien być jakiś zakres. Powtorz sobie jeszcze raz beta hcg i bedziesz miec pewnosc,botypowych objawów ciązy nie masz?

Gość gość
I jak sytuacja? Jak sobie autorko radzisz?

Gość gość
zauwazylam ze sporo malzenstw opiera sie jedynie na seksie i rozmnazaniu.innego sposobu wyrazania uczuc-jak odpowiedzialnosc (jak mozna sie rzucac na kobiete w pologu!), pomoc, troska po prostu nie ma.tesknota za soba to jedynie tesknota za seksem a nie za wspolnie spedzonym czasem ktorego juz nie bedzie, skoro planuje sie wiele dzieci i to jedno po drugim.a czy twoj maz autorko choc raz wstal w nocy do dziecka czy tylko chce kolejne ale twoim kosztem?

Nadal leżę w szpitalu, lekarze badają bete, od 3.12 beta 4823 do 7.12 beta spadła na 2837. Nadal muszę leżeć. Na razie lekarze czekają aż samo sie wyrówna... Mam nadzieję, że obejdzie sie bez zabiegu. Pogodziłam się już że stratą... Daję radę, muszę być silną dla mojego syneczka. Chciałam sie wypisać na własne żądanie, ale mąż mi nie chce pozwolić. Dopiero 9.12 mam mieć badania.Może spadnie wystarczająco dużo, żebym była bezpieczna i mogła wyjść do domu.

Nasze małżeństwo opiera się na miłości, a nasze dziecko jest owocem tego związku. Mówisz tak jakbyśmy mieli instynkt do rozmnażania jak zwierzęta i tylko o to nam chodziło. Mój mąż się na mnie nie rzucił. Sama też tego chciałam. Czułam sie gotowa, mój mąż cierpliwie czekał więc sie kochalismy. Nie planowaliśmy dziecka, stało sie, pokochaliśmy i je straciliśmy w tak szybkim czasie. ..

Gość gość
Uważaj kobieto po cesarce z zachodzeniem w ciążę. Moja przyjaciółka urodziła dziecko w marcu przez CC w maju zaszła w ciążę. Miała wielkie szczęście ze położyli ja do szpitala bo w grudniu pękła jej macica, krwotok i natychmiastowa cesarka. Gdyby była w domu nie przezylaby tego pewnie ani ona ani dziecko. Nie na darmo lekarze mówią ze po cc trzeba odczekać minimum dwa lata zanim zajdzie się w kolejną ciążę.