Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosiaxjestem

Moja siostra spotyka się ze starszym o 5 lat facetem.

Polecane posty

Nazywam się Gosia, mam 17 lat, i mam młodszą o 3 lata siostrę. Nie było z nią problemów, do teraz. Zawsze cicho siedziała w pokoju, uczyła się, dostawała to co chciała, ma pełen dostęp do wszystkiego. Ostatnio porozmawiałam z nią o "tych sprawach" o których powinna już wiedzieć, poprosiła mnie o to mama, bo rodzice zawsze są zabiegani i często nie ma ich w domu. Zdziwiło mnie ile już wie na ten temat, nie wstydziła się tylko otwarcie ze mną rozmawiała. Zapytałam się czy ma jakiegoś chłopaka, więc powiedziała mi tylko że podoba jej się taki jeden, ale więcej mi nie powie. Ucieszyłam się nawet, bo mam z siostrą bardzo dobry kontakt, cieszę się jej szczęściem. Ostatnio gdy wyszła do przyjaciółki weszłam do niej do pokoju wydrukować sobie coś. Zobaczyłam że zostawiła otwarty laptop, włączonego facebooka, i wiadomości od niejakiego Bartka. Pisał że ją kocha najbardziej na świecie i że nie może się doczekać aż "w końcu to zrobią". Chyba wiecie, co przyszło mi najpierw na myśl. Weszłam na profil gagatka, i to co zobaczyłam, przeraziło mnie. Miał 21 lat! Mimo, że wierzę w to że miłość nie liczy lat, to taki związek jest niezgodny z prawem! Moja 14-letnia siostra wytłumaczyła mi potem, że nie zrobi niczego głupiego, że jest odpowiedzialna. Nie mówiłam rodzicom, uwierzyłam jej. Wczoraj przyszedł do nas po raz pierwszy, wysoki, przystojny, dorosły mężczyzna. Poszli do pokoju, co chwilę sprawdzałam co robią ale jedyne to przytulali się, dawali sobie buziaki, etc. Mimo, że moja siostra wygląda na 18 lat, to nie wierzę w to że 21 latek się w niej zakochał. Kiedy szła go odprowadzić powiedziałam mu żeby się nie zagalopował, że to dziecko, żeby jej nie skrzywdził w żaden sposób. On powiedział że to rozumie, i że będzie ją traktował jak najlepiej potrafi, bo naprawdę ją kocha. Zdziwiła mnie jego postawa. Mimo to, wiem również na swoim przykładzie jak to bywa. Chwila zapomnienia, napięcie, adrenalina, no i bam. Boje się że tak będzie również w ich przypadku. Ja swój pierwszy raz przeżyłam z chłopakiem w moim wieku, niedawno, a nie ze starszym o 5 lat facetem, w wieku 14 lat! Nie wiem co robić. Obiecałam jej, że nie powiem rodzicom. Ale nie chcę też, żeby to wszystko się źle skończyło. Sama wiem jak to jest, uświadamiam ją często w tej kwestii, i współżyć nie zabraniam, ale niech sobie znajdzie kogoś w swoim wieku... Pomocy...

Gość gość
Dobra z ciebie siostra, reszta już należy do młodej. Wszystkie konsekwencje decyzji te dobre i złe. Także rozczarowanie i ból po ewentualnym wykorzystaniu i porzuceniu(czego nie życzę). To dorastanie. Nie sparzysz się to się nie dowiesz.

Gość gość
zadzwoń na telefon alarmowy mamusi :D

Gość gość
gosiaxjestem dziś jak mozna nie byc dziewica do ślubu to jakaś masakra puszczalsko zdziro! seks po ślubie

Gość gość
jeszcze się tak puszczać w młodym wieku zdziro pójdziesz do piekła za ten seks

Gość gość
bardzo dlugie,skroc to. nie chce sie tego czytac

Gość gość
przeciez to prowo.

Gość gość
już w wieku 17lat nie jest dziewicą jej siostra zaraz straci dziewictwo w wieku 15lat patologia i spytam sie gdzie są wasi rodzicie pytam się.

Gość gościu2
To smutny ale prawdziwy obraz współczesnych niewiast. Im młodsze roczniki tym jest gorzej. Kopulacja jest dla nich bożkiem, nic innego nie mają w głowie. Dla nich to jak sikanie, nie angażują w to uczuć. Dlatego ożenek w dzisiejszych czasach to naprawdę kiepski pomysł. No bo ile partnerów na liczniku może mieć ewentualna panna młoda w wieku np. 30 lat jak współżyć zaczęła w wieku 15 lat?Nie liczcie ,dużoooooooo wam wyjdzie. Dużo za dużo!!!!

Gość gość
dużo w tym racji, a i tak uważam, że lepsza taka niż 30 letnia dziewica :D z punktu widzenia biologii jest dojrzała by się mnożyć, a umowna granica 18 lat jest adekwatna tylko w społeczeństwach o wysokim poziomie nasycenia proreligijnych ideologii i podtrzymujących je konserwatywnych bzdetow :P

Gość igość
Gosiu, robiłaś kiedyś loda mężczyźnie?

Gość gość
slaba provka z laska z neta

Gość gość
Mam koleżankę która poznała swojego faceta jak miała 13 lat, a on 18. Teraz ona ma 29 i sa ze sobą do teraz.

Gość gość
21-14 ile to jest? Bo mnie wychodzi 7

Gość taki jeden facet 31
Tak po prawdzie czy to jest jakaś wielka różnica czy straci to dziewictwo z równolatkiem czy ze starszym o 5-6 lat ? Chyba nawet lepiej ze starszym chłopakiem bo bardziej ogarnia niż młodziak w jej wieku. Ja mam 32 lata i za moich czasow też były takie związku i nawet jeden przetrwał ,a poznali sie wlasnie jak on miał 21 lat ,a ona 15. Wielu moich znajomych traciło dziewictwo/prawodztwo w wieku 16-21 lat i to zadna patologia.