Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zabić karpia ?

Polecane posty

Gość gość

niedługo Święta....a za tym idzie tradycja czyli karp ;) zawsze kupowałem karpia w płatach, ale teraz chciałbym kupić żywego tylko...jak go zabić ? jakim sposobem zabijacie karpia ?

Gość gość
ja zostawiam w reklamówce i wale go tłuczkiem kilka razy po łbie dopóki nie przestanie skakać

Gość gość
palnąć go w łeb najlepiej mlotkiem albo tłuczkiem do mięsa

Gość gość
ja przed Świętami przyniosłem żywego do domu :D mama mnie poprosiła i kupiłem z ponad 2 kg :P biła go tłuczkiem do rozbijania mięsa po łbie - rzucał się strasznie jak oberwał :D potem już tata go oskrobał, uciął mu płetwy i ogon i brzuszek ciachnął :P karp dziwnym trafem z tym rozciętym brzuchem jeszcze skoczył :D

Gość gość
ja nie zabijałem ale matka go w worek wkłada i go kładzie do garnka pod pokrywkę żeby nie skakał i czeka aż sie udusi ;)

Gość gość
mój tata zawsze go w reklamówce zostawial żeby sie udusił czasami jeszcze go bil trzonkiem z noża widzialem w łeb i kroił go

Gość gość
u mnie syn bije karpia tłuczkiem go tłucze i tnie w brzuch potem

Gość gość
ja kupowalem z tatą na Święta to niczym go nie bił tylko w zlew go wypakowywał, skrobał i on chyba zdychał później jak już był wyskrobany i mial odcięte płetwy itd :P

Gość gość
dokładnie..łeb mu sie odrzyna najpierw bo jak go nawet ubije tłuczkiem to może sie karp obudzić przy cieciu brzucha i po prostu bedzie go mocno bolało rozcinanie i wyjmowanie trzewi

Gość gość
ja zawsze kupuje max. 3 kg karpie (dwie ryby) żywe ;) w domu już zazwyczaj nie wpuszcza sie ich do wanny, po prostu syn wypakowuje je, ścierką na stole nakrywa i bije tłuczkiem pare razy po łbach póki nie powybija ja tylko brzuchy rozcinam skrobie i patrosze :)

Gość gość
Spuszczam wodę z wanny, łapię karpia do reklamówki, kładę na schodach i uderzam młotkiem w głowę. Proste.

Gość gość
ja kupowałem zawsze :D mama niczym nie wali po łbie ;) skrobie na żywca, odcina mu płetwy i patroszy

Gość gość
ja mu daję mocniejszą petardę kończy błyskawicznie sporcjowany na półmisku no może nie takie równe kawałki ale.....!!!

Gość gość
nie wyjmuje go z reklamówki tylko wsadzam w zlew w worku i on się dusi :) jak syn jest albo mąż to tłuczkiem w łeb bije któryś i po karpiu

Gość gość
mi naszło na karpia z grilla ;) w carrefour kupiłam żywego, w domu go zabił syn tłuczek i ścierka na łeb ryby

Gość gość
moja mama kupuje karpia żywego.. raz widziałem jak wlasnie go zbiła tym tłuczkiem i chyba za słabo to sie obudził w zlewie jak go nożem pozbawiała łusek i zaczał skakać ;P [pewnie bolalo] a potem zdechł po wypatroszeniu

Gość gość
Co za porąbany naród. Czerpie przyjemność z zabijania karpia i jeszcze zasłania się tradycją :O Nigdy nie kupiłam żywego karpia. Nie potrafiłabym zabić zwierzęcia z zimną krwią, a później zeżreć.

Gość gość
Wolno obecnie sprzedawać żywego karpia? Hę?

Gość gość
Tak, karpie żywe można kupić tez poza sezonem w Carrefour czy Makro

Gość gość
ja w tamtym roku biłem pierwszy raz :D :D moja mama kupila karpia nawet sporego i taty nie było w domu a on zawsze bije i mnie poprosila mama żebym bił go ;) wyjąlem z wanny wpakowalem do worka połozylem na podłodze i biłem tłuczkiem po łbie ;) troche poskakał i potem juz zabiłem całkiem

Gość gość
zrób mu usta usta wsadź język w doopę i nie oddychaj 5 minut na pewno go uśpi!!!

Gość gość
ja nie biłem nigdy zawsze tylko kupuje mama go troche przytrzyma w reklamówce żeby nie miał siły sie wyrywać i skakać potem go wypakowuje i tam jak już jest bezsilny :D to go skrobie nożem a jak skacze za bardzo to bije takim tłuczkiem metalowym w łeb :)

Gość gość
ostatnio jak złowiłem to zatłukłem tłuczkiem do rozbijania mięsa

Gość gość
bije się go albo żywcem czyli go wypakowujesz i normalnie żywego z łusek obierasz brzuch tniesz płetwy itd i zdechnie albo tłuczek i go po łbie zdzielisz