Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czego uczycie niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Ja nauczyłam córkę robić papa , jak jej sie powtarza papa papa papa to mówi papapapa i macha raczka , umie tez klosiu klosiu , kiedyc klosiała w czyjas plaska dlon a teraz umie w swoja obiema raczkami , ma 7 miesięcy , czego jeszcze moge ja nauczyć

Gość gość
Można ją nauczyć pokazywać nos, usta, oczy np. na Twojej twarzy.

Gość gość
Stepować, zastanawiam się nad origami. To moje trzecie dziecko i mam wyrzuty sumienia, że byłam leniwą matką i nie nauczyłam tego starszych jak miały pół roku. Zaprzepaściłam ich szansę na sukces :(

Gość gość
A i jeszcze nauczylam ja udawać ze smarka nosek , strasznie się przy tym smieje

Gość gość
19:13 jesteś żałosna, moze ty nie chcialas i nie dbalas o to aby twoje dziecko się szybko rozwijalo ale ja będę

Gość gość
Recytować poezję

Gość gość
Naucz robić czesc , żeby wyciagala rączkę

Gość gość
Oprocz tego, gdzie jest nos, oczy, uszy, poliki, usta, rączki, paluszki, nóżki, stópki, brzuszek, to rozpoznawania dźwięków naśladując zwierzęta. Naucz jak się daje buzi, jak pokazuje język. Często stawajcie przed lustrem i pokazuj miny, mów co znaczą, tak samo jego np nos uszy gdzie są żeby widział. Dużo mów, opisuj co robisz w danej chwili, np że zakłafzasz pieluchę, myjesz teraz oczka, zakładasz ubranko itp. Stymuluj kolorami, podawaj nazwy kolorów gdy mu je pokazujesz. Opisuj często świat. Czytaj proste bajki , rymowanki

Gość gość
Co to jest klosianie? Czemu ma służyć ta umiejętność? Co się dziecku stanie jeśli tego nie będzie umieć? Lecz się babo.

Gość gość
Klosianie to jest zabawa a zarazem ćwiczenie koordynacji ruchu, sama się lecz , idz puść dziecku bajki albo daj tablet zamiast pomagać mu się rozwijać

Gość gość
Buzi umie , nadstawia policzek ale robic cześć jeszcze nie

Gość gość
Oprocz tego, gdzie jest nos, oczy, uszy, poliki, usta, rączki, paluszki, nóżki, stópki, brzuszek, to rozpoznawania dźwięków naśladując zwierzęta. Naucz jak się daje buzi, jak pokazuje język. Często stawajcie przed lustrem i pokazuj miny, mów co znaczą, tak samo jego np nos uszy gdzie są żeby widział. Dużo mów, opisuj co robisz w danej chwili, np że zakłafzasz pieluchę, myjesz teraz oczka, zakładasz ubranko itp. Stymuluj kolorami, podawaj nazwy kolorów gdy mu je pokazujesz. Opisuj często świat. Czytaj proste bajki , rymowanki. . No i ucz mowy, zeby widzial jak ukladasz usta do prostychvzwrotow typu mama tata siusiu, to nic ze poki co nie powtorzy, ale czeste powtarzanie moze przyspieszyc nauke.

Gość gość
Wlasnie ona jest taka " papuga " wszystko powtarza np jak ktoś kaszle to i ona , umie mamamama tatatata babababa dziadzia pupupu papapa nanana i więcej nie pamietam

Gość gość
Szczerze? Niczego z tych rzeczy o których piszesz. Dużo dziecku czytam. Z reszta że starszym tak jest do dziś. Kładę się z nią na podłodze odsuwam odsuwam przedmioty, chodzę na basen, ale nie uczyłam dzieci ani papa ani czesc ani żadnych sroczek klosiow czy kosiow.

Gość gość
20:07 domyślam się że to rodzaj zabawy prymitywna babo, ironizowalam bo nie mogę patrzeć ani słuchać jak tobie podobne mamcie upośledzaja swoje dzieci debilnymi słowami typu dyduś, cycuś, klosianie i tym podobne. Uczę swoje dziecko od początku poprawnej polszczyzny i na pewno jest dużo madrzejsze niż ty i twoja Nicola czy inna Dżesika

Gość gość
20.23. No to super. To jest ok z rozwojem :). Masz matę edukacyjną? Miękkie zabawki w formie geometrycznych kształtów typu piłka, kwadrat, tzn szescian, itd? Jakirs grające zabawki? Możesz nawet dawać jej drewnianą kuchenną łyżkę, po prostu jak najwięcej stymulacji. Piosenki, wierszyki, tańczcie razem i ptzed lustrem też. Możecie iść też na naukę pływania dla niemowląt.

Gość gość
Moja 6 mc. córcia wczoraj nauczyła się zasad dynamiki a od jutra zaczynamy trygonometrie, a jak już to opanuję, zaczniemy uczyć się tablicy mendelejewa ,

Gość gość
20:29 ja wiem ze ty jesteś idealna mama , prawie wszystkie na tym forum jesteście idealne , ja proszę tylko o rady czego mozna nauczyc w tym wieku i pomysly na zabawy z dzieckiem , jak nie masz nic interesującego do powiedzenia to sie przymknij

Gość gość
Zabawek ma pelno , uważam ze aż za dużo , grajace , piszczace , roznej wielkośc***ilki , klocki miękkie w różnych ksztaltach itp , maty nie używam bo juz raczkuje i chodzi przy meblach , w życiu nie usiedzi w jednym miejscu , dlatego chcialam abyscie polecily jakieś zabawy , żeby usiąść na chwile i zajac czymś dziecko a nie biegać za nim caly czas :)

Gość gość
Przymknac to możesz klapę od śmietnika w którym mieszkasz

Gość gość
Czytać tez dużo czytam ale zaraz mi wyrywa książkę i niszczy , no to kupilam takie krótkie książeczki z twardymi kartkami ale tez mi wyrywa , poza tym jest bardzo *****iwa i nie usiedzi na miejscu , ale o basenie nie pomyslalam

Gość gość
20:42 oj wez przestań , bądź kulturalna chociaż troche , reprezentuj jakiś poziom

Gość gość
Mój niemowlak wczoraj odmalowal cały przedpokój i część kuchni, jestem bardzo zadowolona, mąż jutro może zakładać gniazdka i wyłączniki światła, nauka nie poszła w las, uczył się malować odkąd skończył dwa miesiące.

Gość gość
moj niemowlak umie klaskac uszami

Gość gość
Co wam przeszkadza w tym , ze szukam pomyslow na zabawy z dzieckiem bo juz nie mam pomyslow ?

Gość gość
ja swojego nauczylam biegać przez płotki

Gość gość
Czemu jesteście tacy zlosliwi ? Macie dzieci ? Jak ich nauczycie kultury , szacunku do innych będąc takimi ludźmi ? Eh szkoda mi waszych pociech

Gość gość
Szkoda ze ciebie mama nie nauczyla kultury i szacunku , skoro twoje dziecko umie juz biegać przez plotki to moze teraz czas nauczyć je jakichś wartości aby nie bylo takim bucem jak ty

Gość gość
forum kafeteria zawsze niezawodne , dziękuje za pomoc ..