Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sen 2 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko ma 2 miesiace i w nocy spi jednym ciagiem 8- nawet do 10 godzin bez jedzenia. Jest tylko na piersi. Czy powinnam budzic je wczesniej na karmienie? Dobrze przybiera na wadze ale martwi mnie ze tyle czasu bez jedzenia

Gość gość
Dodam ze w dzien jest bardzo aktywny i je co okolo 2 h

Gość gość
U mnie 4 grudnia skończy 3 miesiące, też śpi prawie po 10 godzin w nocy ostatnio, tylko z jedną przerwą. Dziś w kombinacji 6 +4, wczoraj 7+3. W dzien czasem wcale, oprócz kilku minutowych drzemek, potem ma dnie że odsypia, karmię co 1,5 h, czasem częściej. Jeśli dziecko prawidłowo przybiera na wadze to to jest ok, gorzej dla laktacji, bo 10 godzin to jednak sporo. Odciągasz mleko, np. przed pójściem spać? Rano chyba budzisz się z nawałem? Nie masz potem problemów w dzień, że mleka jest za mało? Jeśli są problemy to może warto wprowadzić jedno karmienie nocne, w środku tego czasu, bo nocny pokarm jest bardziej wartościowy albo karmić częściej w dzień. A jak nie ma problemów to ciesz się, że dziecko daje Ci spać :)

Gość gość
Nie odciagam mleka a rano piersi sa po prostu twarde ale nawalu nie ma. Uspokoilas mnie ze Twoje dziecko tez tak spi bo komu nie powiem ze tak przesypia to ludzie robia taka mine jakbym klamala... czy to naprawde az tak nadzwyczajne ze dziecko nie drze sie cala noc i daje sie rodzicom wyspac? Niektore kokezanki to nawet jakby byly zazdrosne o to...

Gość gość
U mnie była taka sama sytuacja.Pediatra kazał nie budzić, skoro dziecko prawidłowo przybiera.Tyle, że ja nie wytrzymalabym tak długo bez odciagania, bo by mi chyba cycki eksplodowaly.

Gość gość
Jeszcze powiedz ile czasu średnio trwa każde karmienie?

Gość gość
To znowu ja z 8:54, dziś kolejny rekord, prawie 8 godzin (7 godzin 54 minuty, czekałam ponad godzinę aż sie obudzi, bo mnie ból cycków obudził), a potem 2 godziny.

Gość gość
Moje maleństwo też tak śpi odkąd skończyła miesiąc. Teraz ma prawie 4 miesiące i od dwóch dni szaleje w nocy. Zasypia ok 21, budzi się o 24 i potem co 40 minut burczy, a już dzisiaj o 4 rano była gotowa do zabawy! Chcę z powrotem dziecko śpiocha ☺