Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LOYA

Test bHCG 20 dnia po ryzykownej sytuacji

Polecane posty

Gość LOYA

Witam, Na początku powiem, że stosunek byl zabezpieczony, a jedynie przy sprawdzaniu zabezpieczenia nasienie mogło znajdować się na dloniach. Dłonie zostały dwa razy umyte, lecz sprawdzalam sluz około 10 min po. Mam obawy że tabletka antykoncepcyjna w ostatnim rzędzie się nie wchlonela, w skutek czego mogło dojść do owulacji. Krwawienie z odstawienia pojawiło się normalnie 2 dnia przyjmowania tabletek placebo, a 2 dni po ryzykownej sytuacji. 16 i 18 dnia po sytuacji zrobiłam badanie beta hcg - wynik to mniej niż 0 . 1 Dziś powtórzyłam, dziś jest dokładnie 20 dzień po ryzykownej sytuacji. Powtórzyłam ze względu na to, że czytałam, że plemniki mogą przeżyć maksymalnie do 7 dni + 12 dni na zagniezdzenie - dlatego najpewniejszy wynik wydaje mi się 20 dnia od stosunku/sytuacji. Czy ktoś spotkał się z tym; że 20 dnia od stosunku beta hcg nie wyszła prawidłowo a ciąża jednak była? Nie mówię tu o błędzie w laboratorium, właśnie aby ewentualny wykluczyć zrobiłam także 18 dni po stosunku. CZY TEST BHCG 20 DNIA P9 STOSUNKU JEST WIARYGODNY?